What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Pardon yanlış algılamışım, tek çare Kur'an'ı anlayıp sünnete sarılmaktır bunun için de Arapça dil öğrenimi şart. Mevcut durumda Arapça'nın kaynağından doğru çevrilip çevrilmediğine emin olamamakla birlikte kendisini hoca zanneden yığınla sahtekarın peşine takılmak zorunda kalıyoruz, halbuki diyanet vb. bir kurum cemaat ve tarikatleri kontrol altına alıp bidat/sahte hadis/keramet/sapkınlık yapan gruplar hakkında cezai işlem yapabilse durum çok daha farklı olurdu. Hem Arapçanın yaygınlaştırılması hemde sahtekarlarla mücadele olsa insanlar İslamın özünü doğru anlayıp ayrışmadan tek vücut olabilirler diye düşünüyorum.

Dünyadaki Arap nüfusu ve ülkelerinin en başta inanç sonrası sosyal, siyasi, mali, eğitim, bilim vb alanlardaki durumu ortaydayken keramet Arap dilinde midir? Yani hidayet Arapça'da mıdır?

Türk diline çevrilmiş bir Kuran okuyan insan Arap dilini bilmeden hidayete eremez mi? Bu iddiaya deliliniz, Kuran'da ispatı var mıdır?

''Ruhban'' sınıfının Arapça ısrarı, kadim insan neslinde ispat olunan bu imkansızlığın sağladığı cahilliği tekfir ile kullanmasından başka neye yarar?

İsrailoğlu ile sınırlandırılmak istenen yahudilikle, İslamiyeti Araplaşmak sanan ''Ruhban'' arasında ne fark vardır?

Dünyadaki Arap nüfusu ve ülkelerinin en başta inanç sonrası sosyal, siyasi, mali, eğitim, bilim vb alanlardaki durumu ortaydayken keramet Arap dilinde midir? Yani hidayet Arapça'da mıdır?

Türk diline çevrilmiş bir Kuran okuyan insan Arap dilini bilmeden hidayete eremez mi? Bu iddiaya deliliniz, Kuran'da ispatı var mıdır?

''Ruhban'' sınıfının Arapça ısrarı, kadim insan neslinde ispat olunan bu imkansızlığın sağladığı cahilliği tekfir ile kullanmasından başka neye yarar?

İsrailoğlu ile sınırlandırılmak istenen yahudilikle, İslamiyeti Araplaşmak sanan ''Ruhban'' arasında ne fark vardır?

Arapçayı öğrenmek Araplaşmak ise İngilizceyi öğrennen de ingilizleşmiş mi oluyor yani ? Arapçayı öğrenmek neden bu kadar itici ve rahatsız edici olmakta?

Müslüman nüfusunun büyük çoğunluğunu kapsayan sınırımızda komşumuz olan Araplarla iletişimimizi ticaretimizi arttırmaya yarayacak olan Arapça'dan ne maksatlı kaçınmaktayız?

Araplara yaklaşmayı tehdit olarak görmek İslamın neresinde vardır? Bu söylediklerin Arap olanın Arap olmayana Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur düsturunu hiçe saymak değilmidir ?

Arapçayı öğrenmek tek başına İslamı tam manasıyla yaşayacağın anlamına gelmediği gibi Arapçayı öğrenmek dört dörtlük olacağın anlamını da gelmez. Arapça öğrenerek Kur'an'ı tam manasıyla anlarsın hadislerin sahih olup olmadığını daha iyi irdelersin, Arap komşularını daha iyi anlar ilişkilerini geliştirir, dini konularda bir birine bildiklerini anlatır ortak yönlerini keşfeder yahut yanlışlarını görür anlarsın.

Arapça tehdit veyahut Türklüğün yok olması veyahut eziklik anlamına gelmez ki Arapça Dünyanın gramer açısından en gelişmiş en çok kelime barındıran dilidir, Kur-an'ın Arapça olarak indirilmesi ise tesadüfi de değildir.

Arapça yada Arapları aşağılamak aslında dolaylı yoldan resulullahı ve İslam dinine edilen bir hakeret anlamına gelebilmekte, o yüzden sözlerinizin ucunun nereye ulaştığını hesap ederek yazmanızı tavsiye ederim.

O yüzden Arapça öğrenmek bize bir şey kaybettirmez aksine ise kazandırır aksini ısrar etmek faşistlik yahut başka anlamlar taşır.

Arapçayı öğrenmek Araplaşmak ise İngilizceyi öğrennen de ingilizleşmiş mi oluyor yani ? Arapçayı öğrenmek neden bu kadar itici ve rahatsız edici olmakta?

İslam'ın şartı ile İngiliz olmanın şartı çok farklı konulardır. İslam'ın şartları arasında Arapça yoktur, lütfen dikkat edin, tövbe etmek zorunda kalmayın istemeden.

Müslüman nüfusunun büyük çoğunluğunu kapsayan sınırımızda komşumuz olan Araplarla iletişimimizi ticaretimizi arttırmaya yarayacak olan Arapça'dan ne maksatlı kaçınmaktayız?

Konumuz beşerde dil bilmenin önemi değil, konumuz Arapça'nın İslam dininde yeri var mıdır?

Araplara yaklaşmayı tehdit olarak görmek İslamın neresinde vardır? Bu söylediklerin Arap olanın Arap olmayana Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur düsturunu hiçe saymak değilmidir ?

Bir ırk ve kültür ile bir din arasında kıyas dahi yapılamaz; işte asıl konumuz tam da budur. Bir ırkın dili ve kültürünü İslam dini ile eş değer tutmak nasıl bir küfürdür?

Arapçayı öğrenmek tek başına İslamı tam manasıyla yaşayacağın anlamına gelmediği gibi Arapçayı öğrenmek dört dörtlük olacağın anlamını da gelmez. Arapça öğrenerek Kur'an'ı tam manasıyla anlarsın hadislerin sahih olup olmadığını daha iyi irdelersin, Arap komşularını daha iyi anlar ilişkilerini geliştirir, dini konularda bir birine bildiklerini anlatır ortak yönlerini keşfeder yahut yanlışlarını görür anlarsın.

İslam dini ile ırk ve onun kültürünü eş değer tutmaktasınız, kaçının. İslam'ın şartlarında Arapça bilmek yoktur, hidayet Kuran'ı anlamak mıdır, yoksa Arapça bilmek midir?

Arapça tehdit veyahut Türklüğün yok olması veyahut eziklik anlamına gelmez ki Arapça Dünyanın gramer açısından en gelişmiş en çok kelime barındıran dilidir, Kur-an'ın Arapça olarak indirilmesi ise tesadüfi de değildir.

Bir ırk ve kültürü diğer bir ırka ''Din'' denilerek dikte ettirilmesi, hem o kutsal dine hem teklif edilen ırka küfürdür. Son zamanlarda ismini Arap dilinde yazanlar rehberliği İslam'da mı yoksa sapkınca Arap kültüründe mi görmektedir sizce?

Arapça yada Arapları aşağılamak aslında dolaylı yoldan resulullahı ve İslam dinine edilen bir hakeret anlamına gelebilmekte, o yüzden sözlerinizin ucunun nereye ulaştığını hesap ederek yazmanızı tavsiye ederim.

Arap ırkı kutsal değildir; Peygamber efendimiz kutsaldır. Arap ırkı ile İslam dini arasındaki tek ortak nokta Peygamber efendimizdir. Israr ederseniz Arap ülkelerindeki hapishaneler ve sosyal durumu hatırlatırım.

O yüzden Arapça öğrenmek bize bir şey kaybettirmez aksine ise kazandırır aksini ısrar etmek faşistlik yahut başka anlamlar taşır.

İslam dini bir ırkın şovenizmi olmayacak kadar kutsaldır, tüm insanlara indirilmiştir. Arap faşizmine ben de karşıyım, zaten tüm mesele bu.

Kime göre sen dindarsın veya neye göre biz senin nezdinde dinsiz oluyoruz?
Malesef Türkiyede belli bir ideolojiye sahip degilsen, belli bir partiye oy vermiyorsan, belli cemaatlere uzak duruyorsan dinsiz oluyorsun.
Halbuki sabah aksam agizlarindan Allah Muhammed kesilmeyen, bes vakit namaz kilanlar soydu sogana cevirdi milleti, belli örgütle savasildigi zaman kafir oluyordu bu ülkenin savcisi askeri ama gel görki o savunduklari cemaat Amerikanin köpegi cikti, hic yüzleri kizardimi biz ne yaptik diye? Nerdeee.
Bu millet bu kafayla giderse daha cok soyulur, kani emilir ama genede cikarlar yaptiysada helal olsun derler.
Neyse fazla uzatmim.

Mühim olan ne maksatlı sevip ne maksatlı sevmediği, eğer iki tarafında amacı ülke menfaati ise olay görüş ve bilgi farklılığıdır. Yok bir tarafın niyeti art niyetli ise ona göre mesafe koymak gerekli. İki tarafta ülke menfaatini düşünüyorsa bir noktada buluşmayı bilmek gerekiyor.

Açık konuşmak gerekirse ben şahsen, Mustafa Kemal'in Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı sanayi atlım ve ülke menfaatine yaptığı reformları desteklemekle beraber islama karşı tavırlı tutunmasından hoşnut değilim bu benim kendi görüşüm, bir başka kişi de Mustafa Kemal'in hayat görüşünü kendi görüşüyle tam örtüşüyor olduğunu düşünüyor çok seviyor olabilir hakkıdır bunu eleştirmek kimsenin haddi olmamalı.

Netice olarak kimse görüşünden dolayı kötü şekilde itham edilmeyi hak etmiyor, saygılı ol saygı gör olay bundan ibaret, anlayana.
Sen kac senedir burdasin(PDF),hic boyle durumla karsilastinmi simdiye kadar?
Tantana varmiydi ''bizim'' zamanimizda,herkesin gorusu kendine ama birlik olarak hareket etmiyormuyduk?
Cinler ve Iranlilarla sorunlarimiz varken,kimler susturdu bunlari?
Simdiki durum,siz ve biz,nerden cikti bu siz ve biz,varmiydi boyle bisey?
Bazi kisiler ortaligi karistirmaktan baska bisey yapmiyorlar,oda yetmez gibi Muslumanliga karsi diye forum sahibine sikayet ediyorlar,kufur ediyorlar,adama saldiriyorlar sonrada seslerini kesip oturuyorlar,terbiyesizler.
Kac tane iyi arkadasimiz bunlar yuzunden gitti.
Bir tane Kürt arkadasimiz vardi,kimseye zarari olmayan,onuda ''kovdular'',beyinsizler.
Kimse kimseye demiyor ille Ataturku seveceksin diye,saygi duy yeter,bu yerlere onun sayesinde geldik,o olmazsaydi,Afganistan/Somali/Sudan durumunda olurduk,geri kalmis ici karisik bitmis bir Musluman ulkesi.
Sen istedigini soylebilirsin(yasalara uyarak tabiki),istedigini yapabilirsin(imkanlarina gore),hangi Musluman ulkesinde bu serbestlik var?
Millet olarak degistik,birlik beraberlik diye birsey kalmamis,galiba can sikintisindanmi ne,isimiz gucumuz birbirimize saldirmak.

Fethullah Gulen teror orgutunu her yerde koruyup kollayan herife bak fitneden bahsediyor..
Noldu,kafan yine iyi galiba?

Last edited:
Malesef Türkiyede belli bir ideolojiye sahip degilsen, belli bir partiye oy vermiyorsan, belli cemaatlere uzak duruyorsan dinsiz oluyorsun.
Halbuki sabah aksam agizlarindan Allah Muhammed kesilmeyen, bes vakit namaz kilanlar soydu sogana cevirdi milleti, belli örgütle savasildigi zaman kafir oluyordu bu ülkenin savcisi askeri ama gel görki o savunduklari cemaat Amerikanin köpegi cikti, hic yüzleri kizardimi biz ne yaptik diye? Nerdeee.
Bu millet bu kafayla giderse daha cok soyulur, kani emilir ama genede cikarlar yaptiysada helal olsun derler.
Neyse fazla uzatmim.

Kimmiş bu beş vakit namaz kılıp milleti soyup soğana çevirenler doğrusu merak ettim açarmısın bu konuyu biraz daha?

Bir kişi diyorki "Araplar siyasi, askeri, teknoljik ekonomik geri kalmış dolayısiyle bize bunlardan hayır gelmez demeye getiriyor ama ona bakarsanız batıya kıyasla ekonomik, sosyolojik veya herneyse afrika, asya, latin amerikan ülkeleri de geri kalmış yani dünya nüfüsünun 90%'na tekamul ediyor bunların hepsi müslüman mı?

Burada önemli olan zihniyettir, komşusu aç iken yatan bizden değildir diyen bir din bana göre medeniyetin en ileri seviyesidir. Insanlığın kurtuluşudur bu din.

Last edited:
Solcu ekibe kalsa Sultan Suleyman da 'hareminden' hic cikmazdi. Gerceklestirdigi buyuk seferler ise bir fantaziden ibaret. Bilgi sahibi olmadan fikir ishaline tutunmus bu sapsal Ozdil ne bok biliyor ki tarih hakkinda yazilar yaziyor? Bu ahlaksiz once kendini ve yerini bilecek, oyle konusacak.
Yılmaz Özdil tabii ki bir tarihçi değil. Yalnız, linkini verdiğim yazısında yanlış dediğiniz noktaları belirtirseniz biz de aydınlanmış oluruz.

Sen şu 100 mesajınla 7-8 aylık bir geçmişinle neyin ne olduğunu, kimin ne konuştuğunu nerden biliyorsun da gelmişsin karşıma Sinan falan diyorsun, beni itham ediyorsun? Sinanın adı mı geçiyo mevzularda sıkılmadan bilmem kimin fake hesabıyla bana hesap soruyor nasıl davranmam gerektiği konusunda kelam ediyorsun veya beni dindar karşıtı gibi gösterme gayreti içerisine giryorsun? Kime göre sen dindarsın veya neye göre biz senin nezdinde dinsiz oluyoruz? Elinde bir ölçütün mü var net ortamında bunu ölçebildiğin? Yoksa Atatürk eksenli tartışmalar mı senin için dindarlık ölçütü? Atanızı alet etme diyorsun senin Atan kim Ingilizler mi? Rumlar mı? Adamlar kuralları bildikleri halde Ataya küfrediyo, ailesine ağza alınmayacak yakıştırmaları yapan ve tutuklama kararı çıkarılan yavşağı savunuyorlar alenen, sesin soluğun çıkmıyo adeta hayalet kesiliyorsunuz ama heriflere hesap sorunca sırf bulunduğunuz paydaş apaçık dindarlık değil de şahsi siyasi görüşleriniz olduğundan, ben o küçücük algında Atatürk aleyhine yaptığınız şahsi siyasetinize değil de dindarlığınıza karşı oluyorum öyle mi veya Atatürk'ü faşist emellerimize alet ediyor oluyoruz demek. Bıraksaydık dilediğiniz gibi bu ülke değerlerne hakaret etseydiniz, bu forumu diğerleri gibi nefret ortamına dönüştürebilseydiniz o zaman şahsınızın nezdinde özgürlükçü mu olacaktım? Kendi aklını ve özgürlük anlayışını kendine sakla çünkü Objektif düşünürler için herşey o kadar açık ve net ki böyle küçük ve basit hesaplarınızla bir yere varamazsınız. Dedim ya hesap sormak istiyorsan şikayet makamları var gider durumu iletirsin beni adaletsizlikle suçlarsın ama bu konular benimle münakaşaya girmen için açılmadı ve durumun bu şekilde nüksetmesine de müsade edilmeyecek. Çok mu siyaset yapmak istiyorsun? O zaman yalnış adrestesin burada siyaseti, ülke değerlerine hakareti ve ayrılıkçı söylemleri bertaraf etmek için çabalıyoruz. Sorunlu tipler de hep benzer profiller oluyor genelde...

Bazı din düşmanları seni kışkırtıyorlar sende muhafazakar insanları banlıyorsun sana müslüman değilsin demedim. Ama şuda bir gerçektirki burada sabah akşam islama ve müslüman türklere kin kusan, nefret suçu işleyen fazlasıyla din düşmanı mevcut örneğin @Soul ne hikmetse hiç bir zaman uyarıldıklarını veya kovulduklarına şahit olmadım doğrusu

Bazı din düşmanları seni kışkırtıyorlar sende muhafazakar insanları banlıyorsun sana müslüman değilsin demedim. Ama şuda bir gerçektirki burada sabah akşam islama ve müslüman türklere kin kusan, nefret suçu işleyen fazlasıyla din düşmanı mevcut örneğin @Soul ne hikmetse hiç bir zaman uyarıldıklarını veya kovulduklarına şahit olmadım doğrusu
Neden uyarilsin,kufur hakaret falanmi etti?
Adam senin dinine inanmiyor diye cezami yesin,Turk olmasi yetmiyormu?

İslam'ın şartı ile İngiliz olmanın şartı çok farklı konulardır. İslam'ın şartları arasında Arapça yoktur, lütfen dikkat edin, tövbe etmek zorunda kalmayın istemeden.

İslamın Şartında Arapça öğrenmek elbette yok ancak Arapça öğrenen insanlar İslamı çok daha iyi anlar idrak ederler, bizde ki imamlar dahi Arapça bilmez sahte hadis bidat hurafelerle boğuşurken, Endonezya Malezya gibi Arap dünyasından çok uzak uzak doğu ülkeleri bile halkına Arapça öğretip İslamı daha iyi anlamalarını sağlamaktalar, bunu geçtim sonradan müslüman olan bir çok avrupalı dahi onca ingilizce kaynağa rağmen Arapçayı öğrenmeyi tercih etmekte İslamı Arapça olarak araştırıp öğrenmekteler.

Arapçayı öğrenmenin ehemmiyetini size şöyle açıklayayım;

Türkiye de yüzlerce binlerce Kur-an meal ve tefsiri olmasına rağmen aralarında farklılıklar vardır, eksik çevrilen yahut değiştirilerek çevrilenler yahut anlamını tam manasıyla açıklayamayanlar vardır, ben şahsen bir den fazla meal okumama rağmen hala bunun eksikliğini hissetmekte Arapça öğrenip tam manasıyla Kur-an ve Hadisleri anlamak istemekteyim.

Aynı şey hadisler için de geçerli kaynağı doğrumu doğrumu çevrilmiş bilememekteyiz, ayıca TÜrkiye'ye sokulan 100 lerce sahte hadis hurafe uydurma şeylerin özüne inip doğruluğunu araştırmak için hiç bir kabiliyet ve donanıma sahip değiliz.

Bizim ehli sünnet zannetiğimiz imamların Araplar tarafından bilinmemesi aynı şekilde Dünya'nın geri kalanında çok iyi tanınmış ehlli sünnet imamları bizim hiç bir şekilde duymayıp tanımayışımız bizi çok büyük bir bilgi hazinesinden mahrum bırakıp burda eldeki bilgilere mecbur bırakmaktadır. Bu da bizim bilgi dağarcığımız ve bakış açımızı çok daraltmaktadır.

Bir ırk ve kültür ile bir din arasında kıyas dahi yapılamaz; işte asıl konumuz tam da budur. Bir ırkın dili ve kültürünü İslam dini ile eş değer tutmak nasıl bir küfürdür?

Arapça yada Arap kültürü islamın şartı demediğim için bahsettiğin küfre nail olmuyorum sanırım yazdıklarımı tam manasıyla idrak etmiş değilsiniz, konuyu yanlış yere saptırıyorsunuz.

Bir ırk ve kültürü diğer bir ırka ''Din'' denilerek dikte ettirilmesi, hem o kutsal dine hem teklif edilen ırka küfürdür. Son zamanlarda ismini Arap dilinde yazanlar rehberliği İslam'da mı yoksa sapkınca Arap kültüründe mi görmektedir sizce?

İdrakınız için Size meseleyi daha ayrıntılı olarak açayım; Arapça din değildir ancak İslam Arapça indirilmiştir, meal yahut çeviriler tam manasını veremeyebilir fakat okuduğun meal/hadis/tefsirleri irdeleyerek aklınla Allah'a ulaşabilirsin, ancak İslamı daha iyi tanımak Allahın emirlerini daha iyi anlamak için Arapça öğrenerek kaynakları okursan olaya daha vakıf olursun, bütün mesele bundan ibaret.

Arap ırkı kutsal değildir; Peygamber efendimiz kutsaldır. Arap ırkı ile İslam dini arasındaki tek ortak nokta Peygamber efendimizdir. Israr ederseniz Arap ülkelerindeki hapishaneler ve sosyal durumu hatırlatırım.

Bazı noktalar var ki Arabın dini, yahut Araplaşmak gibi argümanlar dolaylı olarak Resulullahı aşağılamak anlamına gelmekte, hatta bi söz vardır Arap yağı fazla bulunca orasına burasına sürermiş, oradaki mana peygamber efendimizin sünnetinde defalarca kez zeytin yağının faydasından bahsetmesi ki lafın ucu yine resulullaha ulaşmaktadır. Dikkat çektiğim nokta budur.

Sen kac senedir burdasin(PDF),hic boyle durumla karsilastinmi simdiye kadar?
Tantana varmiydi ''bizim'' zamanimizda,herkesin gorusu kendine ama birlik olarak hareket etmiyormuyduk?
Cinler ve Iranlilarla sorunlarimiz varken,kimler susturdu bunlari?
Simdiki durum,siz ve biz,nerden cikti bu siz ve biz,varmiydi boyle bisey?
Bazi kisiler ortaligi karistirmaktan baska bisey yapmiyorlar,oda yetmez gibi Muslumanliga karsi diye forum sahibine sikayet ediyorlar,kufur ediyorlar,adama saldiriyorlar sonrada seslerini kesip oturuyorlar,terbiyesizler.
Kac tane iyi arkadasimiz bunlar yuzunden gitti.
Bir tane Kürt arkadasimiz vardi,kimseye zarari olmayan,onuda ''kovdular'',beyinsizler.
Kimse kimseye demiyor ille Ataturku seveceksin diye,saygi duy yeter,bu yerlere onun sayesinde geldik,o olmazsaydi,Afganistan/Somali/Sudan durumunda olurduk,geri kalmis ici karisik bitmis bir Musluman ulkesi.
Sen istedigini soylebilirsin(yasalara uyarak tabiki),istedigini yapabilirsin(imkanlarina gore),hangi Musluman ulkesinde bu serbestlik var?
Millet olarak degistik,birlik beraberlik diye birsey kalmamis,galiba can sikintisindanmi ne,isimiz gucumuz birbirimize saldirmak.

İşte bütün meselenin başında aşırıcılık var İslam dini aşırıya gitmeyi men eder, herşeyin vasatı yanı ortası vardır, aşırı partizanlık aşırı milliyetçilik aşırı dindarlık bunlar insanı bir birinden uzaklaştırabiliyor, malesef parti başkanlarının aşırı ayrıştırıcı argümanları toplum temelini de etkilediği için insanlar da artık bir birine nefret ve kötü söylemle bakabiliyor.

Her ne kadar farklı siyasi görüş ve fikirlere sahip olsakta, aynı memlekette doğup büyüdüğümüzü, aynı dili konuştuğumuzu, aynı milletten olup din yada ilaha inandığımızı unutmayıp bizi bir yapan yanlarımızı öne çıkartmamız gerekiyor ki bu aşırıcılık duygusundan uzaklaşıp bir hareket edebilelim.

Malesef ki insanlar hep kendisini haklı görüp karşı tarafı dinlemeyip anlamak istemediğinden bu tür manzaralar ortaya çıkabiliyor, inşallah zamanla yaptıkları hatayı anlayıp hatalarından geri dönerler dostum.

Last edited:
İslamın Şartında Arapça öğrenmek elbette yok ancak Arapça öğrenen insanlar İslamı çok daha iyi anlar idrak ederler, bizde ki imamlar dahi Arapça bilmez sahte hadis bidat hurafelerle boğuşurken, Endonezya Malezya gibi Arap dünyasından çok uzak uzak doğu ülkeleri bile halkına Arapça öğretip İslamı daha iyi anlamalarını sağlamaktalar, bunu geçtim sonradan müslüman olan bir çok avrupalı dahi onca ingilizce kaynağa rağmen Arapçayı öğrenmeyi tercih etmekte İslamı Arapça olarak araştırıp öğrenmekteler.

Net ve kısa konuşalım, böylece hem biz hem okuyanlar zamandan tasarruf etmiş oluruz.

1-İslam dininde Arapça yoktur, burada anlaştık sanırım, değil mi?

2- Sizin kişisel görüşünüze göre İslam'ı ''daha'' iyi anlamak için Arapça bilmek şarttır, doğru mu?

Eğer öyleyse, günlük yaşamdan verdiğimiz örnekler görecelidir, aksi örnekler de verilebilir, eğer hidayet Arap dilindeyse, örneğin Arap ülkelerinin İslam'ı ne kadar anladıkları ve İslam dinini Dünyada düşürdükleri durum ortada, bu yüzden günlük yaşam örnekleri yanıltıcı olabilir.

Sorumu tekrarlıyorum İslam topraklarında cahiliye ile gelen ''Ruhban''ın tekfir gücünün İslam,müslüman ve haklara verdiği zarar nasıl aşılacak? Net ve somut düşüncenizi okumak isterdim.

Arapçayı öğrenmenin ehemmiyetini size şöyle açıklayayım;

Türkiye de yüzlerce binlerce Kur-an meal ve tefsiri olmasına rağmen aralarında farklılıklar vardır, eksik çevrilen yahut değiştirilerek çevrilenler yahut anlamını tam manasıyla açıklayamayanlar vardır, ben şahsen bir den fazla meal okumama rağmen hala bunun eksikliğini hissetmekte Arapça öğrenip tam manasıyla Kur-an ve Hadisleri anlamak istemekteyim.

Aynı şey hadisler için de geçerli kaynağı doğrumu doğrumu çevrilmiş bilememekteyiz, ayıca TÜrkiye'ye sokulan 100 lerce sahte hadis hurafe uydurma şeylerin özüne inip doğruluğunu araştırmak için hiç bir kabiliyet ve donanıma sahip değiliz.

Burada tam olarak da ''Ruhban'' yaklaşımı vardır.

1- ''Doğru'' kimin/neyin tekelinde?
2- Anlamak göreceli değil midir?
3- Bir kula Amel bağı mı kurmaktasınız?

Bizim ehli sünnet zannetiğimiz imamların Araplar tarafından bilinmemesi aynı şekilde Dünya'nın geri kalanında çok iyi tanınmış ehlli sünnet imamları bizim hiç bir şekilde duymayıp tanımayışımız bizi çok büyük bir bilgi hazinesinden mahrum bırakıp burda eldeki bilgilere mecbur bırakmaktadır. Bu da bizim bilgi dağarcığımız ve bakış açımızı çok daraltmaktadır.

Bu kişilerin yazdıklarını okumak ve onları tanımak için Arapça bilmek değil, çeviri kitap okumak yeterlidir. Bakın dikkat ederseniz sürekli ''Arap'' dilini bilmeyi işaret ediyorsunuz, çünkü ''Ruhban'' bunun insan aleminde imkansız olduğunu bilmekte, yine de ''Arap'' dilinde kutsallık işaret etmekte,dolaysıyla neticede dönüp dolaşıp kendilerine muhtaç bıraktırmaktalar, yani cahiliye sınıfı yaratmaktalar.

Arapça yada Arap kültürü islamın şartı demediğim için bahsettiğin küfre nail olmuyorum sanırım yazdıklarımı tam manasıyla idrak etmiş değilsiniz, konuyu yanlış yere saptırıyorsunuz.

İletişim sorunu, anlaştık şimdi.

İdrakınız için Size meseleyi daha ayrıntılı olarak açayım; Arapça din değildir ancak İslam Arapça indirilmiştir, meal yahut çeviriler tam manasını veremeyebilir fakat okuduğun meal/hadis/tefsirleri irdeleyerek aklınla Allah'a ulaşabilirsin, ancak İslamı daha iyi tanımak Allahın emirlerini daha iyi anlamak için Arapça öğrenerek kaynakları okursan olaya daha vakıf olursun, bütün mesele bundan ibaret.

Aynı noktadayız yine.
Şahsi görüşünüz mü, değilse ilmi açıklaması var mı?

Bazı noktalar var ki Arabın dini, yahut Araplaşmak gibi argümanlar dolaylı olarak Resulullahı aşağılamak anlamına gelmekte, hatta bi söz vardır Arap yağı fazla bulunca orasına burasına sürermiş, oradaki mana peygamber efendimizin sünnetinde defalarca kez zeytin yağının faydasından bahsetmesi ki lafın ucu yine resulullaha ulaşmaktadır. Dikkat çektiğim nokta budur.

Arap ırkında bir kutsallık yoktur, kutsal olan Peygamberimizdir.

Soy bağı Adem ve Havva'ya kadar gider, kutsallık ve mantık bunun neresinde?

Last edited:
Burada tam olarak da ''Ruhban'' yaklaşımı vardır.

1- ''Doğru'' kimin/neyin tekelinde?
2- Anlamak göreceli değil midir?
3- Bir kula Amel bağı mı kurmaktasınız?

Toplum arasında yaygın kullanılan bir terim de olmamasına rağmen Bu ruhban kelimesine takılmış durumdasınız,

Açıkça yazmış olmama rağmen anlamadığınız nokta nedir anlam veremedim, kısır bir döngünün içine girmek istemiyorum.

Sorumu tekrarlıyorum İslam topraklarında cahiliye ile gelen ''Ruhban''ın tekfir gücünün İslam,müslüman ve haklara verdiği zarar nasıl aşılacak? Net ve somut düşüncenizi okumak isterdim.

Hristiyanlıkta kullanılan bir terim üzerinden İslam üzerine konuşmak ne kadar doğru orası tartışılır ancak sizin sorunuza cevabımı açık olarak daha önce vermiştim. Ruhbandan kasıt sahtekar hocalar olmalı madem bu hocalara muhtaç kalmak istemiyorsunuz o zaman Arapça öğrenerek dininizi kendinizin araştırması sizin için bir çözüm olacaktır.

Kimmiş bu beş vakit namaz kılıp milleti soyup soğana çevirenler doğrusu merak ettim açarmısın bu konuyu biraz daha?

Bir kişi diyorki "Araplar siyasi, askeri, teknoljik ekonomik geri kalmış dolayısiyle bize bunlardan hayır gelmez demeye getiriyor ama ona bakarsanız batıya kıyasla ekonomik, sosyolojik veya herneyse afrika, asya, latin amerikan ülkeleri de geri kalmış yani dünya nüfüsünun 90%'na tekamul ediyor bunların hepsi müslüman mı?

Burada önemli olan zihniyettir, komşusu aç iken yatan bizden değildir diyen bir din bana göre medeniyetin en ileri seviyesidir. Insanlığın kurtuluşudur bu din.
Sanki ben Islamiyete karsi birseymi söyledim, benim derdim müslümanin deyipte milleti soyanlarla, sen bunlar yokmus gibi davranmaya devam edebilirsin ama bu ülkede din tüccarligi yapanlardan cok fazla var.

Neden uyarilsin,kufur hakaret falanmi etti?
Adam senin dinine inanmiyor diye cezami yesin,Turk olmasi yetmiyormu?

Nerden biliyorsun hakaret etmediğini, zaten dinime, efendimize s.a.v'e hakaret etti diye din düşmanı diyorum yoksa onun dinsizliğiden bana ne be

Status
Not open for further replies.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom