What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Warning issued for proven FETO terrorist, Ataturk hater and traitor @Zulkarneyn for bringing unrelated images to make a false perception propaganda about my patriotism. Aklınsıra gündem oluşturup algı operasyonu yapcaksın. Senin ne mal olduğun forum arşivlerinde kayıtlı ömür boyu peşinden gelecek tasma olarak yanında taşıyacaksın merak etme.

Last edited:
@Cabatlı

Sinan gibi kendini bilmez aşağılıkların kışkırtmalarına gelip ona buna saldırma, Zulkarneyn sırf dindar diye böyle faşistlik yapıyorsunuz atanızı herşeye alet etmeyi istismar etmeyi bırakın

Sen şu 100 mesajınla 7-8 aylık bir geçmişinle neyin ne olduğunu, kimin ne konuştuğunu nerden biliyorsun da gelmişsin karşıma Sinan falan diyorsun, beni itham ediyorsun? Sinanın adı mı geçiyo mevzularda sıkılmadan bilmem kimin fake hesabıyla bana hesap soruyor nasıl davranmam gerektiği konusunda kelam ediyorsun veya beni dindar karşıtı gibi gösterme gayreti içerisine giryorsun? Kime göre sen dindarsın veya neye göre biz senin nezdinde dinsiz oluyoruz? Elinde bir ölçütün mü var net ortamında bunu ölçebildiğin? Yoksa Atatürk eksenli tartışmalar mı senin için dindarlık ölçütü? Atanızı alet etme diyorsun senin Atan kim Ingilizler mi? Rumlar mı? Adamlar kuralları bildikleri halde Ataya küfrediyo, ailesine ağza alınmayacak yakıştırmaları yapan ve tutuklama kararı çıkarılan yavşağı savunuyorlar alenen, sesin soluğun çıkmıyo adeta hayalet kesiliyorsunuz ama heriflere hesap sorunca sırf bulunduğunuz paydaş apaçık dindarlık değil de şahsi siyasi görüşleriniz olduğundan, ben o küçücük algında Atatürk aleyhine yaptığınız şahsi siyasetinize değil de dindarlığınıza karşı oluyorum öyle mi veya Atatürk'ü faşist emellerimize alet ediyor oluyoruz demek. Bıraksaydık dilediğiniz gibi bu ülke değerlerne hakaret etseydiniz, bu forumu diğerleri gibi nefret ortamına dönüştürebilseydiniz o zaman şahsınızın nezdinde özgürlükçü mu olacaktım? Kendi aklını ve özgürlük anlayışını kendine sakla çünkü Objektif düşünürler için herşey o kadar açık ve net ki böyle küçük ve basit hesaplarınızla bir yere varamazsınız. Dedim ya hesap sormak istiyorsan şikayet makamları var gider durumu iletirsin beni adaletsizlikle suçlarsın ama bu konular benimle münakaşaya girmen için açılmadı ve durumun bu şekilde nüksetmesine de müsade edilmeyecek. Çok mu siyaset yapmak istiyorsun? O zaman yalnış adrestesin burada siyaseti, ülke değerlerine hakareti ve ayrılıkçı söylemleri bertaraf etmek için çabalıyoruz. Sorunlu tipler de hep benzer profiller oluyor genelde...

Din tüccarlarının Abdulhamit'i parlatmaktaki amaçları nedir çözemedim. Oysa, Osmanlı'nın en başarısız padişahlarından biridir kendisi.

Bu yazıda Yılmaz Özdil kısa bir özet geçmiş:

http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar/yilmaz-ozdil/abdulhamid-1404040/

Solcu ekibe kalsa Sultan Suleyman da 'hareminden' hic cikmazdi. Gerceklestirdigi buyuk seferler ise bir fantaziden ibaret. Bilgi sahibi olmadan fikir ishaline tutunmus bu sapsal Ozdil ne bok biliyor ki tarih hakkinda yazilar yaziyor? Bu ahlaksiz once kendini ve yerini bilecek, oyle konusacak.

Sen onların inandığına söversen onlarda senin inandığına söverler, bir çok insan Mustafa Kemal'i vatan sever olduğuna inandığı için seviyor, bazı insanlar da Mustafa Kemal'in kendi hayat görüşü ve düşüncesine uymadığı için sevmiyor, ne düşünürsen ne bilirsen bil karşı tarafın fikirlerine saygı duymaz isen karşı tarafta senin fikirlerine saygı duymasını bekleyemezsin.

Gereksiz tartışmalarla toplum arasında ayrışma ve bölünmelere sebep olmak ülke menfaatimiz açısından tehdit oluşturmakta bunu yaparak insanları bilgilendirmiş olmuş olmaz daha çok senden nefret etmelerini sağlarsın, bırak insanlar kendileri araştırsınlar öğrensinler ve neye inanmak isterlerse inansınlar. Mühim olan ortak payda ülke menfaatinde buluşabilmek.

Herkes mka yi senin gibi görmek zorunda ve sevmek zorunda mı? İngilizler ile savaştık ve savaştan sonra İngilizler bizim ülkemizde bizden rahat yaşadılar. Bu gibi durumda niye birseyleri millet sorgulamasın ulan. Herhangi birisinin anasına hakaret etmek tabiki savunulacak bir durum değil, o manyagi da kimse savunmadi ama resmi tarihi rejimin tarihçisi gibi okumak zorunda değil kimse bağımsız tarihçiler çalışacak ve neyin ne halt olduğunu herkes görecek. Tek bir adamın kafa yapısına göre şekillenmeyecek bu ülke. Bu adam ki kendi fikirlerini daha sonra değiştirmiş. Güneş dil teorisi diye bir safsata ortaya atmış daha sonra sacmaladigini farketmiş dönmüş. Kimin kafasındaki mka ulan, herkesin kafasında farklı bir resim var. Sonra gelmiş burada sende ahkam kesiyorsun, forumdan nefret ettirdiniz, o kişiden de nefret ettirdiniz.
Isiniz gucunuz ortaligi karistirmak,bikmadinizmi?

-lan kaba bir hitap şeklidir
-"mka"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusuna, onun ve arkadaşlarının gösterdiği özveriye, iradelerine alenen saygısızlık ve art niyet göstergesidir. İstediğin gibi içini doldurabilirsin. Hele ki senin gibi ülkesinin tarihini ve gerçeklerini sorgulama gereği duyan ve bunu yapan birkaç avanağa sempati duyan bir üyeden bu tarz yaklaşımlar geldiğinde daha da bir irite edici oluyor. Sana kimse aşkından bayıl demiyor fakat sen ve senin gibiler ülke değerlerine hakaret ederek ülkenin yıkıcı bir çoğunluğunu provake etmekten, ülkede infial yaratmaktan ve değil bu forumun, ülkenin dahi gündemini şahsınıza nefret uyandıracak şekilde değiştirmekten geri durmuyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey bu ülkenin geçmişine ve kurucularına saygıyı ve vefayı öğrenmek fakat ne kadar da zorunuza gidiyor di mi...

Warning issued !

Last edited:
Bunu akillarina sokmak cok zor.

Mühim olan ne maksatlı sevip ne maksatlı sevmediği, eğer iki tarafında amacı ülke menfaati ise olay görüş ve bilgi farklılığıdır. Yok bir tarafın niyeti art niyetli ise ona göre mesafe koymak gerekli. İki tarafta ülke menfaatini düşünüyorsa bir noktada buluşmayı bilmek gerekiyor.

Açık konuşmak gerekirse ben şahsen, Mustafa Kemal'in Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı sanayi atlım ve ülke menfaatine yaptığı reformları desteklemekle beraber islama karşı tavırlı tutunmasından hoşnut değilim bu benim kendi görüşüm, bir başka kişi de Mustafa Kemal'in hayat görüşünü kendi görüşüyle tam örtüşüyor olduğunu düşünüyor çok seviyor olabilir hakkıdır bunu eleştirmek kimsenin haddi olmamalı.

Netice olarak kimse görüşünden dolayı kötü şekilde itham edilmeyi hak etmiyor, saygılı ol saygı gör olay bundan ibaret, anlayana.

Mühim olan ne maksatlı sevip ne maksatlı sevmediği, eğer iki tarafında amacı ülke menfaati ise olay görüş ve bilgi farklılığıdır. Yok bir tarafın niyeti art niyetli ise ona göre mesafe koymak gerekli. İki tarafta ülke menfaatini düşünüyorsa bir noktada buluşmayı bilmek gerekiyor.

Açık konuşmak gerekirse ben şahsen, Mustafa Kemal'in Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı sanayi atlım ve ülke menfaatine yaptığı reformları desteklemekle beraber islama karşı tavırlı tutunmasından hoşnut değilim bu benim kendi görüşüm, bir başka kişi de Mustafa Kemal'in hayat görüşünü kendi görüşüyle tam örtüşüyor olduğunu düşünüyor çok seviyor olabilir hakkıdır bunu eleştirmek kimsenin haddi olmamalı.

Netice olarak kimse görüşünden dolayı kötü şekilde itham edilmeyi hak etmiyor, saygılı ol saygı gör olay bundan ibaret, anlayana.

İslam topraklarının en büyük sorunu cahiliye ve ''Ruhban'' sınıfının bu cahiliyeyi tekfir ile kışkırtması sonucu İslam, müslüman ve haklara zararları nasıl aşılacak?

İslam topraklarının en büyük sorunu cahiliye ve ''Ruhban'' sınıfının bu cahiliyeyi tekfir ile kışkırtması sonucu İslam, müslüman ve haklara zararları nasıl aşılacak?

Senin bildiğin bilgi ve hayat görüşüne göre Mustafa Kemal doğru yapmış olabilir ancak benim öğrendiklerim ve hayat görüşüme göre İslam noktasında bir çok yanlış ve çelişkiler mevcut, derin mevzuu içinden çıkılmaz en iyisimi kendiniz araştırıp öğrenin, yoksa bu konular kırıcı ve yıkıcı olmaktalar.

Senin bildiğin bilgi ve hayat görüşüne göre Mustafa Kemal doğru yapmış olabilir ancak benim öğrendiklerim ve hayat görüşüme göre İslam noktasında bir çok yanlış ve çelişkiler mevcut, derin mevzuu içinden çıkılmaz en iyisimi kendiniz araştırıp öğrenin, yoksa bu konular kırıcı ve yıkıcı olmaktalar.

Ben İslam'dan ve İslam topraklarındaki cahiliyeden, tekfirden ve ''Ruhban'' sınıfından bahsediyorum; tam da nasıl aşılacak onu soruyorum.

Ben İslam'dan ve İslam topraklarındaki cahiliyeden, tekfirden ve ''Ruhban'' sınıfından bahsediyorum; tam da nasıl aşılacak onu soruyorum.

Pardon yanlış algılamışım, tek çare Kur'an'ı anlayıp sünnete sarılmaktır bunun için de Arapça dil öğrenimi şart. Mevcut durumda Arapça'nın kaynağından doğru çevrilip çevrilmediğine emin olamamakla birlikte kendisini hoca zanneden yığınla sahtekarın peşine takılmak zorunda kalıyoruz, halbuki diyanet vb. bir kurum cemaat ve tarikatleri kontrol altına alıp bidat/sahte hadis/keramet/sapkınlık yapan gruplar hakkında cezai işlem yapabilse durum çok daha farklı olurdu. Hem Arapçanın yaygınlaştırılması hemde sahtekarlarla mücadele olsa insanlar İslamın özünü doğru anlayıp ayrışmadan tek vücut olabilirler diye düşünüyorum.

Status
Not open for further replies.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom