What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Biz bunu bastan soyledik,planlarini bozmaya imkanimiz vardi ve devlette biliyordu,neden engel olmadi?
Zamaninda Suriyeye girseydik bunlarin hicbiri gerceklesmezdi.

Benim de dikkat çekmek istediğim nokta bu en başından beri. Herkes kendine gelsin

Numan kurtulmuş açıklamasında "suriye politikası hatalarla dolu" dedi. İnkar etmek yerine ders çıkaralım artık.

Sen benim gibi disardan baksan ve Ahiskali kardesimizin ilk elden bize verdigi haberleri degerlendirsen ne dusunursun?
Dogru soylemek gerek,bu hukumet araplara daha yakin gorunuyor.
Mesela Iraktaki Turkmenleri Irana kayib ettik,neden Shii diyemi?

Ahıska konusuyla ilgili hassasiyetini anladım dostum ancak gelenelde hükümet ile ilgili meseleler suistimal ediliyor, o yüzden bu konuları duyarak değil temeline inerek araştırarak yorum yapmak en iyisi.

Diğer husus; Sadece Irak'ta ki Şii Türkmenleri değil Suriye'de ki Sunni Türkmenleri de koruyamadık ki, yani Türkiye güçlü olduğu kadarıyla ortadoğu da etkin politika yapabiliyor.

Soydaşlarımız hakkında Tek yapabildiğimiz onları zulümden kurtarıp topraklarımıza kabul etmek, benim bulunduğum şehirde bir çok Irak ve Suriye Türkmeni aileler yaşamakta ayrıca Türkiye'nin dört bir yanına da dağılmış durumdalar, yani şii yada sunni diye bir ayrım söz konusu değil tam aksine her millet din ve mezhebe eşit şekilde davranmak söz konusu, arkamızdan iş çeviren Kürt ezidilerine bile....

Alevi arkadaşlarım olduğu için Alevilerin hassasiyet gösterdiği konuları ve hassasiyetin temelini nelerin oluşturduğunu az buçuk biliyor ve anlıyorum ki bu konuları sık sık Alevi dostlarımla iştişare de ederiz.

Aleviler kültür olarak okumayı araştırmayı severler geçmişte yaşanan olayları da genelde diri tuttukları için genelde bazı konularda hassas davranmaktalar. İşin diğer yönü bunu bilen devlet millet düşmanları Alevilerin bu hassasiyetini kullanarak toplum içinde ayrışmaya sebep olacak argümanlar geliştirmekteler, bu da Alevilerin yalnızlaşması ve yabancılaşmasına veyahut toplumdan veya devlet yada hükümetten uzaklaşmalarına neden olmakta.

Alevi ve Sunni inancının temelinde Allah, Kur-an, Muhammed vardır, buna ilave olarak Aleviler Hz.Ali'ye ayrı bir sevgi beslemekte Sunniler'de Hz.Aliyi sevip saymakta, yani ayrışacak kavga edecek bir mesele de olmaması gerekirken, her iki toplumun bir birini iyi tanımamasından kaynaklanan yabancılaşma söz konusu, ki insan yabancı olduğuna düşman olur.

Bu yüzden bir birimizi iyi tanıyıp anlamalıyız, ortak yönlerimiz ortak olmayan yönlerimizden çok daha fazla, bizi bir birimize bağlayan inanç, dil, devlet, kan bağı gibi bir çok güçlü bağlarımız var. Birbirimiz hakkında çıkan söylentilerin temeline inmeden özünü öğrenmeden olumsuz düşünmemek lazım aksine bir birimizin hakkını bizler koruyalım ki devletimizin ömrü baki topraklarımız barış huzur dolu ve bereketli olsun.

Thanks Mustafa Kemal Atatürk

131771267makam_polis.jpg

Bugün 10 nisan Türk polis teşkilatının günüdür.

You misunderstood me at all, I never would call Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Musti";

I got the picture from "Musti" from TrMil, who congratulated to Turkish Police Day and thanked him.

@T-123456
@cabatli_53

Thank you for your sensitivity !

Last edited:
Paylasim IBB görevlisinden, birde bu tipler sokakta namus bekcisi kesilirler...
Kendisi aciga alinmistir ancak bununla kalinmamali, böyle insanlar milletin vergisiyle devlet kurumlarinda barindirilmamalidir.

58ef8573c03c0e40a8118d0d

Seçim yasağı sürmesine rağmen, bazı hesaplardan doğruluğu belirsiz sonuçlar paylaşılıyor. Paylaşılan gayriresmi sonuçlara göre evet aşağı yukarı 57-61 arasında çıkacak oyların tamamı okunduğunda. Yine paylaşılan gayriresmi sonuçlara göre oyların %21'i okunmuş. 40'tan sonra değişmez sonuçlar genelde.

Seçim yasağı sürmesine rağmen, bazı hesaplardan doğruluğu belirsiz sonuçlar paylaşılıyor. Paylaşılan gayriresmi sonuçlara göre evet aşağı yukarı 57-61 arasında çıkacak oyların tamamı okunduğunda. Yine paylaşılan gayriresmi sonuçlara göre oyların %21'i okunmuş. 40'tan sonra değişmez sonuçlar genelde.

Tahminim 56-60 % arasinda EVET idi. Cikarsa bir kasa mesrubat kazanacagim

bu iki zihniyetin burada birleşmesi gerçekten çok garip.

58f3859ceb10bb24e0a3bcfc

Heinecken istemem, orijinal Cek Pilsen isterim:cheers:
Dostum, hersey care var bir tek ölüme yok. Ne cikarsa ciksin ama Ülkemize hayirli olsun. Saygilar
Tamam,Cek olsun helal olsun.
Ama biradami mesrubat?:sarcastic::sarcastic::sarcastic:

Tamam,Cek olsun helal olsun.
Ama biradami mesrubat?:sarcastic::sarcastic::sarcastic:

Gene rezil ettin beni;

AB/ Alman basini %60 diyor ve sok oldular. Hemen yan cizmeye basladilar, N-TV Alman secim gözcüsü sol milletvekili GD da büyük engelllemeler oldu diyor. Sözde yüzbinlerce kisi hapisteymis ve oy verememis. Kürt asilli vatandaslarimizi Polis engellemis.

Gene rezil ettin beni;

AB/ Alman basini %60 diyor ve sok oldular. Hemen yan cizmeye basladilar, N-TV Alman secim gözcüsü sol milletvekili GD da büyük engelllemeler oldu diyor. Sözde yüzbinlerce kisi hapisteymis ve oy verememis. Kürt asilli vatandaslarimizi Polis engellemis.
Her yer 60% evet gosteriyor.

Ben genelde açılan sandık %40'tan sonra fazla değişim olmaz demiştim de, sahil silme hayır vermiş galiba halen iniyor. 54-56 arası bekliyorum. İddia'yı kaybettin galiba hurşit :D

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Back
Top Bottom