Inspector Spacetime
FULL MEMBER
- Reaction score
- 1
- Country
Biraz offtopic olacak arkadaslar, kusura bakmayin:Bana bak kul önce adam olmasını öğren! Seni muhatap dahi almam ben. Haşhaşi sen ve senin gibi vatanı İranlı acemlere satan hainlerdir. Allaha şükür ülkemizin bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran insanlar var. Amerikada gözlerimle görmesem yapılanlara acaba diyecem. Milletin malına çöken çalan çırpan, kuranla dalga geçen, efendimiz sav'e ve ashabına laf uzatan, Allahın sıfatlarını bir şahsa yükleyenlerin bolca gezindiği bir zihniyet içersinde olmadığım için sükürler olsun.
Benim aklima hep bir sey takilir. Hizmet neden hep Iran'i kotuler? Ya da en azindan hic hoslanmaz. Bu AKP ile catisma olmadan once bile bazen Samanyolu dizilerinde (sefkat tepe'de) bile Iran'i kotuler seyler deniyordu. Sen belli ki Hizmet'e en azindan sempati duyuyorsun ve sen bu post'ta bile Iran hakkinda negatif bir sey soyledin.
Arkadisim, ne yalan soyleyim. Ben eskiden Hizmet'e sempati duyardim, en cok dunya'daki okullar ve Turkce olimpiyatlari nedeniyle sempati duyardim. Ama ben o zaman bile bir arkadasima demistim, Hizmet hareketi zaman icinde kendisini yipratir/kotulestirir/yozlastirir. Cunku (perde arkasinda) orgutlenmenin dogal sonucu'dur bu. Hatta ben bir arkadasima bunu dedigimde, bu kadar erken ve Fethullah Gulen'in himayesinde olacagini tahmin etmemistim.
Su anda Hizmet hareketinin yozlasmis oldugunu dusunuyorum. Ve su nedenlerle dusunuyorum: Eskiden Balyoz davasi vardi, ve Samanyolu haber hep saniklar hakkinda ne kadar suclu olduklarinin haberlerini yapardi. Ama simdi gorduk ki yeniden yargilama sonrasi Balyoz davasindaki saniklarin hepsi beraat etti. Bunun icin Samanyolu ve Hizmet hakkindaki dusuncelerim pek pozitif degil.
Su anda Samanyolu haber ayni taktigi AKP'ye karsi uyguluyor. Eskiden AKP hakkinda negatif haber yapmazlardi. Ama simdi yapiyorlar. Bu Samanyolu ve Zaman vesayre hakkinda ya AKP hakkinda yalan soylediklerini gosteriyor, bu haberler yalan degilse o zaman ilkesiz oldugunu gosteriyor. Onun icin ben Hizmet'in medyasina, ve boylece Hizmete nasil guvenecegim? Demekki ilkeli habercilik degil de, cikar haberciligi yapiyorlar. Gerci Turkiye'de dogru durust tarafsiz medya yok, ama o ayri bir konu.
Bundan oturu, bir kac hafta once Hizmet hareket'i Amerika parlementosundan bir mektup gecirdi. Turkiye'de medya ozgur degil mektubu. Bu mektubun Hizmet hareketinden geldigini nasil biliyorum? Icinde Samanyolu/Zaman'in bas editorlerin isimleri geciyordu, ve Samanyolu'nun bu olay'a genis yer vermesi, Hizmet hareketinin cabalarindan dolayi oldugunu belli ediyor. Bunu elestiriyorum. Turkiye'de medya sorunu olayi varsa bu Turkiye'ye husus bir seydir, ve Turkiye icinde cuzulmesi gerekir. Gidip yabancilara karsi sikayet etmek Turkiye'ye bir sey kazandirmaz (yani onlar gelip bu sorunu cozmez ve cozmedi'de). Bu sadece Turkiye'nin imajini bozar ve potansiyel yatirimcilari korkutur. Bence Hizmet harketi bunun farkinda, cunku ben bile farkindayim. Onun icin onlarin bunu sadece AKP yipratilsin diye Turkiye aleyhinde adim atmayi goze alabildiklerini dusunuyorum.
Ve arkadasim, sana karsi bir saldirida degilim. Sadece Iran konusunda bir soru/yorum yazmak istedim ama bunca seyi yazmak geldi icimden. Neyse, sen belki bana dersin; havuz medyadan okudun diye, ama farkindaysan benim kaynagim sadece Samanyolu.