بایدن و برجام
قسمت سوم
داستان یک تصمیم سخت
حرفهای پاشینیان رو پایین متن بخونید و اثرش رو روی مردم ارمنی تجسم کنید. فرض کنید روحانی بخواد همچین حرفهایی رو بزنه
مردم قیمه قیمه اش می کنن
اصولا برجام قرار بود برای ما تصمیم سخت باشه
نه برد برد
ولی تصمیم غرب و اروپا این بود برای تحمل
عمومی و تحمل هواداران نظام و تحمل خود رهبران ایران برجام کم کم لقمه لقمه خورانده بشه که اقلا قابل اجرا و هضم باشه
غربی ها تکیه کلامی دارن برای این روزها
میگن فقط یک سیاستمدار قوی میتونه تصمیمات سخت بگیره
هندوانه زیر بقل بازنده میگذارن
غربی ها از اول میدونستن ایرانی ها اهل تصمیم سخت نخواهند بود چون غرور تاریخی دارند
غرور تاریخی ایرانی خطرناکه چه مذهبی باشه چه نباشه و باید کمکم با واقعیتها اشنا بشن و کمتر غرور داشته باشن
بشن کشور عادی مثل بقیه
ترجیحا در سرزمینی کوچکتر و قابل کنترل تر
پاشینیان صاحب انقلاب مخملی بود و هرکه در قلمرو شوروی سابق انقلاب مخملی کرد قسمتی از خاکش رو از دست داد و رهبر انقلاب دیگه رای نیاورد
مردم انقلاب کننده هم به فلاکت اقتصادی در سرزمین کوچکتر تن دادند
نمونه اش گرجستان و اوکراین
همشون فک میکردند انقلاب مخملی براشون حمایت اروپا و سرمایه گذاری خارجی میاره
انقلاب مخملی کردن چه اسان و تحقق وعده هاش چه سخت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «نیکول
پاشینیان»، نخستوزیر ارمنستان بامداد سهشنبه (به وقت تهران) اعلام کرد توافقنامهای را با روسیه و جمهوری آذربایجان برای پایان دادن به جنگ در قرهباغ امضا کرده است.
...........................
پاشینیان در بیانیهای گفت: «توافقنامهای را با رئیسجمهور روسیه و آذربایجان برای پایان دادن به جنگ در قرهباغ امضا کردم.»
او اضافه کرد: «تصمیمی گرفتم که برای همهمان سخت است. آتشبس، برای مردم ما و خود من بسیار دردناک است.»
پاشینیان تصریح کرد: «
این پیروزی نیست، اما تا زمانی که شما اذعان نکنید که باختهاید، شکستی در کار نخواهد بود. ما هرگز اذعان نمیکنیم که باختهایم و این آغاز عصر وحدت ملی برای ما خواهد بود.»
وی گفت: «در برابر شهدای همه شما زانو میزنم. در برابر همه سربازان، افسران، ژنرالها و نیروهای داوطلب که با جانشان از سرزمین مادریمان دفاع کردند، تعظیم میکنم.»
.......................
پاشینیان پس از بازگشایی سفارت در اسراییل و متنوع کردن سیاست خارجی با اضافه کردن غرب و کاهش وابستگی به مسیر های ایران و جایگزینی اون با ترکیه احساس قدرت میکرد
مشابهش مسعود بارزانی بود که فکر میکرد رابطه با غرب و اسراییل براش موفقیت میاره ولی اخرش به تصمیمی سخت تن داد
باید حال و روز کردها رو بعد سقوط کرکوک می دیدید
رویایی که مرد در حالی که داشت به دنیا میومد
اسمشو بین خودشون گذاشتن یوم النکبه کردها
تصمیم سخت رو امثال بارزانی و پاشینیان می گیرند
کسی که اشتباه استراتژیک کنه تصمیم سخت هم می گیره
شکست بارزانی و پاشینیان فقط تقصیر یک نفر نبود تقصیر یک ملت بود
ملتی که کرکوک و قره باغ رو با کمک خارجی و راحت به دست اورده بود و فکر میکرد با لیاقت به دست اورده
ملتی که ارزش انچه داشت فراموش کرد و تنبل و بی عار ماند و مشکلات رو به گردن نبود سرمایه گذاری خارجی انداخت
ملتی که "کون گشاد و زبون دراز" بود. بهترین ماشینها و بهترین سبک زندگی رو حق خودش میدونست ولی هیچ مسوولیتی جز خوردن و بی خاصیتی نداشت
ملتی که مثل یک المانی یا ژاپنی نگفت لیاقت من اون ماشینیه که خودم میسازم. بلکه گفت لیاقت من بهترین ماشینه و علاجش سرمایه گذاری خارجیه
ملتی که مثل یک المانی بدون هیچگونه سرمایه گذاری خارجی و با بدهی چند بار کشور رو با سختکوشی و مهندسی و علم از اول و از خاکستر دوباره بنا نکرد
کار راحت رو کرد
انقلاب مخملی کرد تا به حقوقش برسه از راهی اسان و راحت الحلقوم با سرمایه خارجی و انتقال تکنولوژی
و البته به حقش هم رسید
پایان یک تصمیم سخت
و پایان موقت یک جنگ