What's new

Çay Bahçesi

Kusura bakma dostum ama ben 2002 yılında lisedeyken biliyordum.Ben 2007 ye kadar Akp hükümetini de iyi sanıyordum.İlk geldiklerinde güzel şeyler yaptılar.Fakat daha sonra bi değiştiler.İnsanların yaşamlarına karıştılar.Atatürk düşmanlığı beslediler.O zaman zaten iyice ayyuka çıktı.Bizim cemaatlere yem etmek istemediğimiz çocuklarımız vardı,ama bu adamlar cemaatleri övmeye başlayınca televizyonlarda zaten halkın desteğini de kaybetmeye başladılar.Ulan vericek olsam zaten veririm.
Nurcu cemaatler zaten said nursiyi peygamber gibi görür.Adamlar bi enteresandır.Ekşide dahil karın doldurucu bilgiler var bu konuda.Ulan ne geliyosa cehaletten geliyo bu memlekete.Anam babam bile eskiden düzgün insanlardı,son senelerde bi sorunları oldumu hacı hocanın çözüceğini düşünüp okutturuyolar.
Bizim gözümüz hiç tutmiyordu Guleni, hep yetenekli insanlari toplamak istemeleri, israrla para yardimi istemeleri, sürekli insanlara görev yuklemeleri ve üstelemeleri, aralarinda tuhaf hierarchy olmasi. Ve Fettos'sun yapmacik hareketleri bizde zaten sogukluk uyandiriyodu ama onlarda yakina kadar açiktan bisey yapmamislardi. Asil yüzleri son yillarda ortaya çikti. Yani heryere siziyorlardi ve kurumlar açiyorlardi ama niyetleri kötü oldunu devleti ele geçirmek istediklerini kimse kesin olarak söyliyemiyordu. NE zaman hukumet biraz ustlerine gitti orgutlenmelerini engelledi, o zaman tam belli ettiler kendilerini.

Okulları sayesinde bu kadar güçlendiler ama Allahtan çoğu kişi de döndü şimdi hala onu peşinden gidenlere acıyorum Ada'mı hala Mehdi gören
akıl fukaraları var
Bence ihbar edilmeli, devlet bunkari bilmeli.

Bizim gözümüz hiç tutmiyordu Guleni, hep yetenekli insanlari toplamak istemeleri, israrla para yardimi istemeleri, sürekli insanlara görev yuklemeleri ve üstelemeleri, aralarinda tuhaf hierarchy olmasi. Ve Fettos'sun yapmacik hareketleri bizde zaten sogukluk uyandiriyodu ama onlarda yakina kadar açiktan bisey yapmamislardi. Asil yüzleri son yillarda ortaya çikti. Yani heryere siziyorlardi ve kurumlar açiyorlardi ama niyetleri kötü oldunu devleti ele geçirmek istediklerini kimse kesin olarak söyliyemiyordu. NE zaman hukumet biraz ustlerine gitti orgutlenmelerini engelledi, o zaman tam belli ettiler kendilerini.

Bence ihbar edilmeli, devlet bunkari bilmeli.

Bu işten çıkarılanlar falan da en nihayetinde bu ülkenin vatandaşı.Mecburen kalıcaklar,karışıcaklar.Yurtdışına kaçma gibi bir şansları yok.Olduğunu sanmıyorum.
Bu tür öğretiler sıkıntılıdır.Kendini ait olduğu dinden soyutlayıp daha kapalı bir yapı içine koyar.İşin ekonomik tarafından bakmak gerekirse de bir saadet zinciridir.Bugün nasıl Akp kendi yandaşlarına para yediriyor,iş sunuyor,ihale veriyorsa onlar da bunu yapıyolar.Toplu paraları var mesele al kardeşim iş kur diyorlar.Bunların önüne geçmenin tek yolu devletin insanalra eşit bir şekilde yaklaşması.Demokrasi adına sokağa çıktı diyenler sadece belirli bir kişinin sırtını sıvazladı.Oysa ki tam demokrasi isteyebilirlerdi.
Şu anda pofpoflanan islami akımlar ülkeye fetöden daha çok zarar vericek iyi izleyin.
Çünkü içleri boş ve çok çeşitli.Şu an suriyede savaşanlar da böyle irili ufaklı inanç grupları zaten.
Sanırım darbenin en büyük kaybedenlerinden biri köprüye giden erler.Yeni videoları izledim de baya sıkmışlar.
Birde dikkat ettiniz mi bilmiyorum,cunta listesinde ilk sıralara bakarsanız Hulusi Akar'ın falan yerine birilerini getirmiyorlar.
Ben mi yanlış anladım bilemem.Ama bi gariplik var bu işlerde.

Aslam o alaium my Turkish brothers, can someone please let me know meaning of following names

Oz Gur

Olcay Oktav

Umit Pumak

????????

Just some Turkish names, none of them are famous. :what:

I thought it had something to do with some alphabets like C to be pronounced for J and T to be used for D, like we Pakistanis say Ahmed and Turkish say Ahmet right? We say Oljay and Turkish say Olcay?

So can you please tell me what gift would Turkish people like most?

I thought it had something to do with some alphabets like C to be pronounced for J and T to be used for D, like we Pakistanis say Ahmed and Turkish say Ahmet right? We say Oljay and Turkish say Olcay?
True. :tup:

So can you please tell me what gift would Turkish people like most?
Mate..:-) It differs from one person to other person. :-) :meeting:

J and C is very close in means of articulation.
In native Turkish, Ü-İ-Ö-TJ is used but it is softened over time as lik J to C. Some times contraverse D to T

Mate..:-) It differs from one person to other person. :-) :meeting:

There must be something that may be commonly acceptable as a gift and make my Turkish friends remember Pakistan? Actually I don't want to offend them by giving them something which may be acceptable to us but for them it may look odd or they might not like it?

There must be something that may be commonly acceptable as a gift and make my Turkish friends remember Pakistan? Actually I don't want to offend them by giving them something which may be acceptable to us but for them it may look odd or they might not like it?
I don't think so. :)

Convince your ISI to help us clean our state apparatus from traitors. That's a gift every Turk would accept with tears :enjoy:

Convince your ISI to help us clean our state apparatus from traitors. That's a gift every Turk would accept with tears :enjoy:

I hope our countries would already be helping each other in that area. If I was president of Pakistan I may have promised you that :cool:

But I believe no one else but the Turkish people themselves can do that job perfectly. Stay united and educated about their affairs. Don't let others to mislead you and INSHALLAH Turkey will overcome this temporary turmoil.

Mantı. Mantı is love Mantı is Life. Bring food. Food is good.

Mantı. Mantı is love Mantı is Life. Bring food. Food is good.

Adana Kebabs are very popular in Sweden (Turkish restaurants). Along with a glass of Ayran, Delicious!

adana-kebab.jpg

Back
Top Bottom