Bundan 50 yil önceye kadar Türkiye'de yaklasik 1 milyon Arap kökenli vatandasimiz yasiyordu. Bugün sayilari milyonlari bulmasi lazim idi fakat neredeyse yüzde 90 asimile oldu. Bu geri kalan yüzde 10 da zaten Erdogan ne kadar Gürcü ise onlar da o kadar Arap.
Saka bir yana, gecmiste bu Araplarin bir kismi Kürtlesti (Mihellemiler). Bugün Türkiye'ye gelen Suriyeli Araplar da ise böyle bir tehlike ile karsi karsiya degiliz Allah'a sükür. Büyük bir kismi Sünni. Unutmayalim ki Araplar ne kadar kimlikleri ile gurur duysalar da, övünseler de o kadar hizli bir sekilde de asimile oluyorlar. Arapcada eski bir deyim vardir. "Araplar rüzgardaki yapraklar gibidir." Milli kimliklerini adamlar cabuk kaybediyor. Aslinda trajikomik bir olay.
Her seyleri din oldugu icin etnik kimliklerine fazla önem vermiyorlar. Yahu Bati Avrupa'da Seriatci Araplar ile karsilasmistim. Adamlar Arapca nedir bilmiyorlardi. En önemli kimlik dini kimlik, gerisi önem arz etmiyor havasinda yasiyorlardi.
Size yemin ederim bunlar Türkiye'de iki, bilemedin üc, kusak sonra tamamen Türklesmis olacaklar. Hepsi bir yana, Araplarin en hayran oldugum özellikleri adamlarin dil ögrenme kabiliyetleri. Yarim yil icerisinde Avrupa'da 30 yil yasamis Türk amcalarimizdan daha fazla Almanca, Ingilizce ve Fransizca ögrendiler. Kendi gözlerim ile sahit oldum.
Bunlar hep potansiyel Türk.
Ben de daha fazla Suriyelinin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum ki hükümet fiilen siniri kapatti veya kapatmak üzere. Fakat 3 milyon Suriyeliyi Türklestimerk benim acimdan o kadar zor bir göreve benzemiyor. Halihazirda bekliyorlar zaten.