Boşver sen anlamazsın, takma kafana böyle mevzuları.
Kurt kocayinca mahallenin kopeklerine maskara olurmus. Gencliginde Kibrisa asker cikaran o ama bugun kendi adacigina bile ship cikamayan birak sahip cikmayi iki kelime dahi soyleyemeyen eyyyyy yonanista diye baslayan, bunlari ne yapmali acaba?
Yol yapmak ile , kaldirim yapmak, park dikmek, avm yapmak ile ulke yonetilmez.
Bu millet yarim asirdan berridir biten-bitirilmis teror, guclu ekonomi, bitmis yuksek enfilasyon ve is istiyor. Sen bunca sene bu istekler dogrultusunda birseyler yaptinmi? Malesef hayir.
Teroru azdirdi acil adi altinda. Tum sehirler tonlarca parlayici doldurdular Oslo'da haberimiz var diyenler goz yumunca dogu bugun Suriyeden farksiz bir durumda. 500'e yakin sehid. Bu operasyonlarda verilen kayiplar Kibrista verilen kayiptan daha fazla. 2000'lerin basinda mgk bitme noktasina gelen pkk tehdidini ikinci siraya alip birinci siraya irticayi koyunca bu tayfa ciyak ciyak otuyordu tsk islam ile savasiyor diye. Bugun dunun irtica adi ile anilan olusum paralel olarak yine birinci tehditken pkk ikinci sirada. Sanki ulkeyi kan golune pkk degil onlar cevirdi. Ha dogru ya pkk'nin arkasinda da paralel var tipki bir otobus firmasinda calisan sapik muavinin arkasinda oldugu gibi. Hala terrorizm ile bir mucadele yok. TSK yine herzamanki gibi terorist ile mucadele ediyor.
Ekonomi desen ulke 2009'dan bu yana krizde dolar nerede ise 3 lira olmus tl yari yariya deger kaybetmis uluslar arasi kurda. Esnafinda iscisine herkes para yok diyor her ziyaretimde.
Enfilasyon yalan rakamlara gore hic artmiyor. Ama her Allahin gunu benzine mazota zam gelen memlekette nesil bir hikmet ise artik enfilasyon armamis gibi birsey her yil. Eee tabi sepeti pinpon topu, elmas, semsiye ve umre gibi seylerle doldurup hesaplarsan cikan sonuc bu olur. Yahu etin kilosu 50 lira olmus kardesim soyluyor daha ne diyelim.
Issizlik cumhuriyet rekorlari kirdi gectigimiz yillarda suan %11.1 tabi bu cekirdek issizlik degil.
Ama adamlarin hakkini vermek gerek guzel yollar yapmislar geldigimde gordum ve hatta esim bizim yollarimizda cok daha iyi ama bombos otomobil yok tesbitini bile gordum. Bombos cunki otomobil almak devletin vergi adi altinda soygunculuguna haramiligine maruz kalmak demek ulkede. O nedenle bombos yollar. Islamda bosa harcanan hersey haramdir. Umarim gelecekte vatandaslar otomobil sahibi olabilirler de o yollarin hakki verilir.
Hastane konusunda cok ovuyorlardi gittim gordum hala ayni tas ayni hamam ama bir fark oldu oda hayatimda ilk defa kavgaya sahit oldum.
Bugunlerde okudugum makaleler ve analizler karsiainda bizdeki sozde savunma projeleri proje olmakta ve prototip olarak kalmakta bir adim ileri gitmemis ve gidemiyor. Yapiyoruz prototipi gelistiriyoruz ama seri uretim yapamiyoruz bir cok sebepten dolayi. Burda habire prototipler uzerinden muhabbet ceviriyoruz yillardir ve hala ilerde olacak diyoruz. Olacak, gelecek, bitecek...
Uzun lafin kisasi yol, park, havalani,avm,kopru vs. Yapmak ile devlet ulke yonetilmez. Bu belediyeciliktir. Devlet yonetmek cok farklidir. Don lastigini bile ithal ederken Kibrisa cikarma yapmak, mermi ve bir kac cesid roket fuze uretebilirken terrorism ile ya bitecek ya bitecek diyerek mucadele etmek. Gerekriginde beyaz toros ile kilit isimler yonetici tayfasini elemine etmek devlet yonetmektir.
Bakin hintlilere dedim ki atom bombasi yapmak icin harcadiginiz parayi halkiniz icin harcasaydiniz bu sefaleti cekmezdiniz dedim. Verilen cevap su oldu gerekirse hepimiz agac kabugu kemiririz ama guclu olmak ve cikarlarimizi korumak icin herseyi yapariz. Bana gecmisteki Turk halkinin ve yonetiminin dusunce yapisini hatirlatti. Cok dogru ozaman o halk ve hukumeti kibrisa cikti bugun adasina sahip cikamayan ve ulkesinin bir bolumunu Suriyeye cevirmis bir hukumet ve bu hukumetten keramet bekleyen halk kitlesi var.
Neyse yazarim sayfalarca ama anlayacak idrak edecek lazim ama yine birileri ana avrat demeden sovmeye baslar dogrulari soyledik diye.