Hexciter
FULL MEMBER
- Reaction score
- 0
- Country
That is blueprint of indigeneous RMK design which loosed against Juan Carlos design in the tender.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
New Recruit
i dont think we can built it by our own, since its something advanced than a ship . but as i heard in a presentation done by Savunma Sanayii Müşt . ( Undersecretariat of defence industry) , Turkey is in a consortium project for LCAC, also US will replace its LCAC with SSC , a more advanced ,efficient vessel .Question !!!...
Guys do you think we can built our own LCAC ?..
As you know it is planned but there is no move about it yet... With my limited knowledge i think that this is not something hard... We can easily make it... Also with requirements & guidence of our navy it can be a very good LCAC...
Hava Yastıklı Çıkarma Aracı
i dont think we can built it by our own, since its something advanced than a ship . but as i heard in a presentation done by Savunma Sanayii Müşt . ( Undersecretariat of defence industry) , Turkey is in a consortium project for LCAC, also US will replace its LCAC with SSC , a more advanced ,efficient vessel .
To brief , main issue about these vessel is power units, need to run both propellers at back , also for lift, brings a complex gearbox combination.
Gemiler yapılsın Bir An once Artık kafamda bunlardan Baska birşey yok, normal hayat yaşayamıyorum met Gemiler yüzüne yemin ediyoru yazdıklarım hangi psikolojide yaşadığımı siz anlayın lütfen ya ben gidicem bu gemiler yapılsın bir an önce diye ayak işlerine yardım edecem yada yapacaklar bu gemileri amerikan ve alman hurdalarını görmekten sıkıldım donanmada artık modern gemiler görmek istiyorum artık ne kadar site varsa talan ettim ama kesin bir bilgi yok halen proje aşamasında olduğu söyleniyor hele milgem-ler konusunda gemilerin fırkatey'e dönüceği ile ilgili yani en çok istediğim onlar dzkk ye ssm ye mesaj attım ama dzkk'den gelen cevap dzkk sitesindeki modernizasyonlar kısmındaki milgem yerine bakmamı istediler tamam anladım 12 gemi yazıyorda nasıl olucak bu 12 gemi 8 tane korvet yapmayacaklar değilmi tamam korvetler boyut olarak taşıdıkları sistem olarak yarı fırkateyn olarak gözüküyor ama ben nedense onları boyutlarından ve üzerlerindeki sistemlerden dolayı ufak görüyorum en sonunda bu yüzden bi psikolojik destek alıcam kaç arkadaşımla bu konuyu tartışmaktan kavga ettim o derece bir hal aldı yani donanma karşıda gitsem beni içeriye almıyacaklar onun için gitmiyorum yani belki birileri okursa yazdığımı şans eseri derdime çare bulur diye düşünüyorum artık kimseyi'de bu konu hakkında rahatsız etmek istemiyorum kendi hayatımdan çok bu milgemlere projelere kafa bozdum yani psikolojik desteğe ihtiyacım olabilir yakında
Gemiler yapılsın Bir An once Artık kafamda bunlardan Baska birşey yok, normal hayat yaşayamıyorum met Gemiler yüzüne yemin ediyoru yazdıklarım hangi psikolojide yaşadığımı siz anlayın lütfen ya ben gidicem bu gemiler yapılsın bir an önce diye ayak işlerine yardım edecem yada yapacaklar bu gemileri amerikan ve alman hurdalarını görmekten sıkıldım donanmada artık modern gemiler görmek istiyorum artık ne kadar site varsa talan ettim ama kesin bir bilgi yok halen proje aşamasında olduğu söyleniyor hele milgem-ler konusunda gemilerin fırkatey'e dönüceği ile ilgili yani en çok istediğim onlar dzkk ye ssm ye mesaj attım ama dzkk'den gelen cevap dzkk sitesindeki modernizasyonlar kısmındaki milgem yerine bakmamı istediler tamam anladım 12 gemi yazıyorda nasıl olucak bu 12 gemi 8 tane korvet yapmayacaklar değilmi tamam korvetler boyut olarak taşıdıkları sistem olarak yarı fırkateyn olarak gözüküyor ama ben nedense onları boyutlarından ve üzerlerindeki sistemlerden dolayı ufak görüyorum en sonunda bu yüzden bi psikolojik destek alıcam kaç arkadaşımla bu konuyu tartışmaktan kavga ettim o derece bir hal aldı yani donanma karşıda gitsem beni içeriye almıyacaklar onun için gitmiyorum yani belki birileri okursa yazdığımı şans eseri derdime çare bulur diye düşünüyorum artık kimseyi'de bu konu hakkında rahatsız etmek istemiyorum kendi hayatımdan çok bu milgemlere projelere kafa bozdum yani psikolojik desteğe ihtiyacım olabilir yakında
Yavuz class number is not 6 , it is 4(four).
So the near future plan is:
8 ada class corvette(+2 corvette) ,
12 general purpose frigates (4 tf100 frigates, 4 barboros frigates,4 g-class frigates with essm ),
4 aaw frigate ( 4 g-class will be retired by them) .
After this , we can see in the medium future,
+4 tf100 to exchange 4 other g class and
4 tf-200? to exchange 4 barboros i guess)
In far future 2 or 4 destroyers shall be added to my opinion.
There are rumors about tf-2000 and tf-100 will use the same hull. So we cant call tf-100 as milgem-blok-3. And also i guess that ship (tf100) will enter to service after tf-2000. It is a long term project. Todays' urgent subject is handle the Milgem and aip submarines,and some auxilary ships and and little amphibic ships, only after these , tf2000 and lph. And after tf100 and milden.Kısa vadede
8 ada sınıfı korvet (4 MİLGEM BLOCK I + 4 MİLGEM BLOCK II(MİLGEM-G)
12 Genel Maksat Fırkateyni (4 MİLGEM BLOCK III(TF-100) +4 barbaros +4 ESSM’li gabya)
4 TF-2000 hava savunma fırkateyni ( 8 Gabyadan 4’ü bunlarla birlikte emekli ediliyor)
Orta Vadede
+4 TF-100 diğer 4 Gabyanın yerine
+4 TF-2000 4 Barbaros’un yerine
Uzun Vadede
2 ya da 4 destroyer eklenebilir.
There are rumors about tf-2000 and tf-100 will use the same hull. So we cant call tf-100 as milgem-blok-3. And also i guess that ship (tf100) will enter to service after tf-2000. It is a long term project. Todays' urgent subject is handle the Milgem and aip submarines,and some auxilary ships and and little amphibic ships, only after these , tf2000 and lph. And after tf100 and milden.
i dont think, so because tf-100 will be much similar to milgem in hull and structure, with sonar dome and hull shape , while tf-2000 will have a new hull form , since its longer, wider and bigger..even there are rumours about it gona have bulbous sonar,instead of sonar dome ,or might have mid body sonar or towed onThere are rumors about tf-2000 and tf-100 will use the same hull. So we cant call tf-100 as milgem-blok-3. And also i guess that ship (tf100) will enter to service after tf-2000. It is a long term project. Todays' urgent subject is handle the Milgem and aip submarines,and some auxilary ships and and little amphibic ships, only after these , tf2000 and lph. And after tf100 and milden.
New Recruit
net bir bilgi verilemez zaten surekli olarak donanma yenilenecek planda olan bu , tf 100 belki 2020 lere dogru goruruz aktif olarak , tf-2000 icinde 2023 lerde celik tekne isi bitmis olur diye ongoruyorum, 2025-27 arasinda aktif olarak donanmaya katilir@isoo kardeş peki Gemiler tr Geç hangi tarihe tamamlanır buluştu konuda Tahmini Bir Bilgi paylaşırmısın Kendi bilgilerine dayanarak VEYA doğruluğu Yakın Manzara Bir Bilgi'de paylaşırmısın met konu Hakkında bir araya geldi
New Recruit
ozel tershaneler son 5 yilda askeri edinim kazanmaya basladi ( muharebe gemisi hususunda ) , ki ozel tershaneler teknolojik acidan cok dusuk durumdaydi , son zamanlarda gelismeye basladilar.Aslında Lu'nun Özel Tersaneler Arası Iş Birliği`nde oluşturulsa DAHA fazla bilgi birikimi ve daha fazla zamandan kazanmış olucaz ama yerliliği yükseltmek için belkide hepsini erkenden yapmamak gerekiyor gemilerin peki bu tf 2000 i askeri tersane yapıcak galiba ilk gemisini peki milgemi'de askeri tersane yapıyor şuan milgemi özel tersaneler arasında bir ortaklık yapıpta devam ettirilmezmiydi yani istinaden tf 2000 in şekli şemali belli olurdu
New Recruit
benim bunu dememdeki amacım askeri tersanenin yükünü hafifletmek milgemlerde yani özel tersane'nin mühendisi askeri tersanede gemilerin yapımında nasıl yapıldıgına karşın eğitim verilse belki özel tersanelerde kalkabilir bu Tür şeylerin altından ama askeri gemi incelik ister birazda doğru söylüyorsun yaptınmı bir kere yapacan sağlam yapacaksın onun için yani 250 milyon doları çöpe atmamak için biraz daha askeri tersanede kalması gerekiyor gibi özel tersaneler biraz daha bilgi sahibi oldumu ve ortak projelere başlandımı bu projeleride yapacak konuma gelirler benim düşüncem böyle yani şuan tersanelermizin çoğu askeri gemi üretiyor irili ufaklı tonajlarda fakat yavaş yavaş herşey acele işe şeytan karışır mantığıyla direk özel tersaneye yıkmamak gerekiyor bu kadar büyük bir projeyi
Askeri tershanenin uzerinde dusundugun gibi buyuk bi yuk zaten yok, ki milgemde zaten dedigin yapilacak, ihalede ilk gemi ortak yapilip , sonraki gemiler ozel tershaneye yaptirtilacak.benim bunu dememdeki amacım askeri tersanenin yükünü hafifletmek milgemlerde yani özel tersane'nin mühendisi askeri tersanede gemilerin yapımında nasıl yapıldıgına karşın eğitim verilse belki özel tersanelerde kalkabilir bu Tür şeylerin altından ama askeri gemi incelik ister birazda doğru söylüyorsun yaptınmı bir kere yapacan sağlam yapacaksın onun için yani 250 milyon doları çöpe atmamak için biraz daha askeri tersanede kalması gerekiyor gibi özel tersaneler biraz daha bilgi sahibi oldumu ve ortak projelere başlandımı bu projeleride yapacak konuma gelirler benim düşüncem böyle yani şuan tersanelermizin çoğu askeri gemi üretiyor irili ufaklı tonajlarda fakat yavaş yavaş herşey acele işe şeytan karışır mantığıyla direk özel tersaneye yıkmamak gerekiyor bu kadar büyük bir projeyi