Mustafa Foundation Awards
Nobel Prize in the Islamic world
The Al-Mustafa Prize is one of the most important and largest scientific prizes in the Islamic and Arab world. It was launched in 2015 by the Al-Mustafa Foundation for Science and Technology, to give it every two years to the most prominent Muslim scholars and researchers, both inside and outside the Islamic world.
The supervisors of this award aim to support scientific research in Islamic countries and introduce Muslim scholars and researchers who have excelled in their specializations, whether inside or outside the Islamic world.
The award is granted in 4 fields: biomedical and biomedical sciences and technology, information and communication technology, nanotechnology, and the fourth category of other sciences.
Iranian Professor Kamran Wafa, professor of physics at Harvard University, was crowned with the award in the field of theoretical physics, as he was behind the development of "F-Theory", which is a branch of string theory.
The second winner is Professor Zahid Hassan of Bangladesh, Professor of Physics at Princeton University, who received the award in recognition of his work on Weylfermion semimetals in the field of quantum physics.
From the Arab world, the Lebanese Professor Muhammad Al-Sayegh, Professor of Medicine and Immunology at the American University of Beirut, was crowned as a result of introducing new treatments to improve the results of the renal and cardiac allograft in the field of medicine.
Moroccan Professor Yahya Tiallati, Professor of Physics at Mohammed V University, received the award for his contributions to the field of theoretical and particle physics, specifically the observation of light by observing light scattering and the search for magnetic monopoles.
The fifth and final winner of this cycle is Pakistani Professor Muhammad Iqbal Chaudhary, President of the International Center for Chemical and Biological Sciences (ICCS) at the University of Karachi, who received the award for discovering attractive molecules with therapeutic applications in the field of organic biochemistry.
Clam Reports is a dedicated team of international reporters, journalists, and developers. We translate and compile local news sources from various languages into comprehensive English reports, delivering accurate and swift information to our users.
www.tellerreport.com
برگزیده جایزه مصطفی:
جمهوری اسلامی ایران پیشتاز علم در جهان اسلام است
ب
رگزیده جایزه مصطفی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار و پیشتاز علم و مهندسی در جهان اسلام شناخته شده است.
به گزارش
خبرنگار مهر، محمد اقبال چودری برگزیده جایزه مصطفی (ص) در مراسم اعطای چهارمین دوره از جایزه مصطفی که در محل تالار وحدت با حضور علی اکبر صالحی عضو فرهنگستان علوم، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و زلفی گل وزیر علوم برگزار شد سخنرانی کرد.
وی گفت: آموزههای زیبای دینی ما در واقع، ما را بر آن میدارد تا از گهواره تا گور به دنبال دانش باشیم و دانشی را که به نفع بشریت است، دنبال کنیم. این هدف، ماموریت اصلی سفر علمی طولانی مدت من نیز بوده است.
چودری گفت: من صمیمانه خوشحالم که فعالیتهایم طی ۴ دهه به طول انجامیده از طریق این جایزه به رسمیت شناخته میشود. من چند دهه با هدف مشارکت در تسکین درد و رنج مردم توسط کشفیات علمی ام بطوری خستگیناپذیر و ایثارگرانه کار کردهام. این جایزه عزم من را برای ادامه این کار با هدفی صادقانه و انگیزهای ایثارگرانه بیش از پیش کرده است.
برگزیده جایزه مصطفی افزود: من از بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)، نامزدها و هیئت داوران این جایزه به دلیل به رسمیت شناختن و قدردانی از مشارکتم در زمینه محصولات طبیعی و شیمی بیولوژیکی بسیار سپاسگزارم.
وی اضافه کرد: ما از دانستههای خود از اصول شیمیایی و فرایندهای بیولوژیکی در کشف تعداد زیادی مولکول فوقالعاده جالب که کاربردهای درمانی بالقوهای دارند، استفاده کردهایم. به طور دقیقتر، تحقیقات ما منجر به کشف و مطالعه بازدارندههای جدیدی از آنزیمهای مهم بالینی شده است که میتوانند برای تعدیل فرایندهای مولکولی درگیر در اختلالات مربوط به آنزیم، مورد استفاده قرار گیرند.
وی خاطر نشان کرد: در میان آنها، موثرترین سهم مشارکت از جانب پروژههایی بود که منجر به شناسایی مواد فعال گیاهان مورد استفاده در سیستم سنتی پزشکی برای درمان صرع، فلج، میگرن و اختلالات شیدایی و لیشمانیاز (سالک) شد.
وی گفت: محصولات طبیعی ضد صرع ایزوکسیلیتونی از تحقیقات علمی بر روی گیاه دارویی Delphinium denudatum کشف شد، این محصولات به عنوان دسته جدیدی از ترکیبات ضد صرع با مهار عملکرد کانال سدیم و با فعالیت و ایمنی بهتر نسبت به داروهای استاندارد، جلوی تشنجهای صرع را میگیرند، شناخته میشوند. ایزوکسیلیتون و آنالوگهای آنها اخیراً توسعه پیش بالینی را برای درمان صرع، ایسکمی مغزی و بیماری آلزایمر تکمیل کردهاند.
برگزیده جایزه مصطفی ادامه داد: من بدون حمایت خانواده، همسرم فرزانه اختر و فرزندانم نیم را، حماد، طوبی و بلال و نوههایم زین و زونیرا که فداکاریهای فوقالعادهای کردهاند، اینجا نبودم. آنها سخاوتمندانه به من اجازه دادند تا در اشتیاقی که برای پژوهش دارم، حتی در زمانهایی که باید در کنار آنها باشم، غرق شوم.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچمدار و پیشتاز علم و مهندسی در جهان اسلام شناخته شده است. ابتکارات بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در حال تغییر چشم انداز علم، فناوری و نوآوری در سازمان همکاری اسلامی و دیگر کشورهای در حال توسعه است. من صمیمانه امیدوارم که مراسم به یاد ماندنی و برازنده امروزِ این بنیاد باعث تشویق بسیاری از دانشمندان و محققان جهان اسلام شود و آنها را برانگیزد تا به کار خود به نفع بشریت و طبق آموزههای دین زیبایمان، اسلام، ادامه دهند.