T-123456
MEMBER
- Reaction score
- 11
- Country
Me finer(is there such a word? ).Me is fine.
How are you???
How come you are not online much?
What are the plans for Christmas or New Years eve?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Me finer(is there such a word? ).Me is fine.
How are you???
Me is finest.Me finer(is there such a word? ).
I'm working 7 days a week since last one month.How come you are not online much?
Trust me....I wanted to visit Turkey this time..infact since last 2 years I have been planning it with my cousins but it's not working out.What are the plans for Christmas or New Years eve?
Have fun where ever you go(Turkiye)!Me is finest.
If teach says there's a word then her student should not doubt her.
I'm working 7 days a week since last one month.
I enjoy my work so I am not as upset, but I wish a day had 48 hours- 24 hours are not enough.
Trust me....I wanted to visit Turkey this time..infact since last 2 years I have been planning it with my cousins but it's not working out.
Keeping my fingers crossed!!!
I hope it works this time.
And hey @Sinan buddy, I do not have anything against anyone. Sometimes my views get misinterpreted. I wish I knew how to express myself better.
I have heard it's a beautiful place.Have fun where ever you go(Turkiye)!
Nothing really!!!@Sinan mate,what is she talking about,was there a misunderstanding between you and my teacher?
Mak. Müh.
@Sinan
Gene caktirmadan Türkiyenin mahremini Ruslara sifreli sizdirdin. Saka bir tarafa.
Enerji mühendisi oldugunu anladim.
Tezin dikey baca - yatay rüzgar türbini mi idi? ( Ispanyadaki gibi).
Bunlar felaket enerji üretir hele aynalar ile günes isigi baca odagina takviye olarak yansitilirsa.
Selam
Çizgi takip eden araç fena değilmiş. Fazla uğraşmak istemiyorsa seçebilir. (Mekatronikten anlıyorsa, ben pek sevmezdim.)Sanırım bitirme projesi değil. Çünkü masterda ilk yılı.
Danışman "çizgiyi takip eden taşıt olabilir" demiş ama bana çok basit geldi.
Benim aklıma, kum, toprak, cüruf gibi malzemelerdeki su oranını hacimsel olarak ölçen ve nemlendirme sistemini harekete geçiren donanım geldi. (Buna benzer bir şeyi ben yapmıştım eskiden) Ama mekatronikten çok elektronik gibi duruyor.
Have fun where ever you go(Turkiye)!
@Sinan mate,what is she talking about,was there a misunderstanding between you and my teacher?
Galiba kavramlari sastim.Yatay eksenli dediğimiz tip.
Yatay eksenliGaliba kavramlari sastim.
Horizontal / yatay - yatakta Vertikal / dikey - ayakta
Santral bu, Ispanya yatay montay pal türbin
Galiba kavramlari sastim.
Horizontal / yatay - yatakta Vertikal / dikey - ayakta
Santral bu, Ispanya yatay montay pal türbin
Yatay eksenli
Mak. Müh.
Yok yaw, projeyi göstermem burda....neme lazım, sonra devlet sırrını sızdırdın diye başımıza bir iş gelir falan....
Yatay eksenli dediğimiz tip.
Dikey eksenli ise;
Güneş enerjsi olayını ben pek tutmuyorum. Performansı, güneş panellerinin üzerindenki tozdan, kirden bile etkilenir. Güneşi takip eden düzenek kurmak gerekir, gece enerji üretemez, hava kapalıysa enerji üretemez.
Mesela Almanya güneş enerjisi için panellerini Afrika'ya kuruyor. Bizim Türkiye'ye pek gidecek bir sistem değil.
Bizden genelde güney illerinde ki hastane projelerinde ister idareler. Oda kullanma sıcak suyunu ısıtmakta Kazana destek olsun diye, oda randımanlı 4-5 ay çalışır.
Rüzgar olayı iyi ama, Türkiye'deki bütün üreticiler deli gibi çalışıyor. Bir sipariş versen 4-5 sene önceden alamazsın, o kadar talep var Türkiye'de
Çizgi takip eden araç fena değilmiş. Fazla uğraşmak istemiyorsa seçebilir. (Mekatronikten anlıyorsa, ben pek sevmezdim.)
Senin önerdiğin, dediğin gibi...pek Makina Mühendisliğiyle fazla alakası yok gibi. Kabul etmeyebilirler.
Benim tavsiyem, mezun olduktan sonra hangi branşta çalışmak istiyorsa, ona yönelik bir konu seçerse daha iyi olur.
Mesela ben projeci olmayı düşünüyordum. Proje olarak "Bir hastanenin tüm mekanik projelerini yapıyım" dedim. Kabul etmediler
Selam abi, Azerbaycanda aslinda cok da qaz yok. Turkiye, Turkmenistan, Ozbekistan(ordaki hala Rus adami, hatda Turana bile uzv diyil, amma deyishdi mi Ozbekler aslinda en cok Turklere benziyenler) ve Kazakhistandan Hazar denizinin alti ile kemer cekilmesini istiyor... Mesela, milyarlarca para harcaniyor TANAPa amma herkesin bir sorusu var ki, Azerbaycan bu kemer ile 16 milyar kub qaz vura bilir(amma kemerin kapasitesi 50 milyar), niye o zaman bu kadar para harcaniyor? (Turkmenler de 8 milyard $ harcayib, dogudaki qaz kemerlerinden batiya kemer cekdiler)Bence sorunun cevabi, Putinin bugun Turkiyeye uyguladigi siyasetin her kes tarafindan bilinmesidi.. Turkmenistan ve Azerbaycan kopruyu gecinceye kadar dayi demek istiyorlar...Kardeşim tartışmayı bırakalım. Sana bir soru sormak istiyorum.
Sizde bize yıllarca yetecek doğal gaz var mı ? Eğer varsa neden sizden çok almadık, putine yaranmak için mi ? Keşke siz karşılasanız inan daha pahalı olsun Türkiye' de kimse bir şey demez.
Dont forget,its winter,be prepared and you should also visit the Aya Sofia museum,Topkapi palas.I have heard it's a beautiful place.
I want to see the huge blue mosque too.