Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Boş takırtılara destur sesidir. Söyleyecek sözü yok ama abuk sabuk laf. Niyet dediysek sulandırılmış niyet demedik tıpkı senin olayı sulandıran gibi.
O nedenle takırtı yapma.
Satranc zeka gerektiren bir oyun ve oynamak zihni dinc tutar, gereksiz demek yanlis ama bu sirf sana mahsus birsey degil Türk milletinin geneli böyle dünüyor tipki kitap okuma gibi, ülkenin neden bir türlü gelismemesinin sadece bir misali.
Peki ya kutlayan müslüman olurmu? Eger olmazsa yilbasini kutlamayi yasaklayan hadis nerededir?
Kardeşim insan öldürmek alkol tüketmek İslamın özünde günah mı? Evet.
Eee sen neyin niyetini arıyorsun burada? İşi trollük besbelli.
Noel'e / yilbasi kutlamasina karismak gunah degildir sacmaligina nerden vardin peki?
Yigenim kim dedi noel'i kutlamak gunah degil diye?
Noel ayri sey yeni yila giris yilbasi ayri sey.
Sen yeni yili kutlamanin gunah oldugunu neye istinaden soyluyorsun?
Noel kutlamasi neden gunah peki? Kuran'da direk ''Noel bayrami gunahtir'' diye bir ayet geciyor mu?
*kahvesinden bir yudum aliyor*
Ben böyle şeyler düşünmüyorum. Sen geceni gündüzüne kat, düşün bunları. Haydi kolay gelsin.Beyler Cübbeli Ahmet hoca satranç oynayanların lanetli olduğu fetvasını geçmiş. Ona göre satranç damadan, okeyden vs. daha tehlikeliymiş.
Forum ahalisi bu konuda ne düşünüyor acaba_?
Bu sadece yilbasina mahsus birseymi yoksa genel anlamda kutlamalardanmi bahsediyoruz?Fazla gereksiz bir mesele sanki yeni birsey, sonra bir musluman yilbasi kutlamasi haram ama kendisini baglar.
Noel denen sey hristiyan dinin ibadetlerinden bir tanesi. Sen hiristiyanin ibadet saydigini yapiyorsan afferin beklemiyorsun herhalde.
Lafi eveletip geveleme. Sen yeni yila girisi kutlamanin gunah oldugunu neye istinaden idda ediyorsun hele onu but soyle.
Noel kutlamasi Incil'de veyahut hazreti Isa'nin hayatinda gecmiyor? Hirsityan olmayan ama sadece eylence olarak Noel'i kutlayan milyonlarca insan var? Bahsettigin niyet devreye girmiyor mu simdi? Zaten yeni yilin kutlanisini Noel'den ayirmak sacmaliktir. Noel'i icaat eden de hiristiyanlardir, yeni yilin kutlanmasini da.
Surayi bir incele:
https://islamqa.info/en/113064
Bu sadece yilbasina mahsus birseymi yoksa genel anlamda kutlamalardanmi bahsediyoruz?