What's new

Çay Bahçesi

.
Sen niye kutluyorsun sirf eglence olsun diye mi yoksa adamlarin kulturunu sevdigin icin mi? Bence onemli bak sirf kafayi bulup guzel olmak icin fazla yoruma gerek yok. Bunlar yilbasi disinda da iciyor kafasi guzel oluyor ama bazi insanlar bunlara benzemek icinde kutluyor, biraz globallesen dunya hali diyelim.

Bunlarin degerini kutluyorsan bunlarin dinlerini ne ise onuda kabul ediyorsun, yoksa senin icin sevinecek birsey yok ortada. Simdik yazdiklarimdan icki icmek iyi birsey cikartan olmasin:-).
Bana kalirsa bir damla alkol almadim yilbasi gecesi ancak burada yilbasi ile noeli karistiyoruz herhalde, noel 25 Aralikta yilbasi 31 Aralikta olur, ikisi farkli birsey ve yilbasi sadece batida degil tüm dünyada oldugu icin kimseye mahsus bir kültür degil benim icin.

Last edited:
.
Lan o zaman git diskotegin ortasinda zipla ve buna haram deme lan ayni ornek sinirlendirme beni aksam aksam

40'a yakın insan öldürüldü diskonun tekinde belki de "zıplarken" ve öldürülen insanlar hakkında ne düşünüyorsun mesela? Bu kadar hassas bir dönemde, giden canlar hakkında üzüntü ifadeleri yerine, işid benzeri öldürülen insanlara günahkar imajı yapıştırmak mıdır amacın ? Sana mı kalmış insanların yaşantılarını belli ölçütlere göre değerlendirmek ? Neyi tartışıyorsun sen lanlı lunlu ifadelerle ?

Last edited:
.
Neden olmasın? İçkisiz bir diskoysa ve fondada uygun birşeyler çalıyorsa why not?

Kardesim gecen yil memleketten sevdigim bir abi geldi. Bu ulkenin bari diskosu meshurdur bilirsiniz. Abimizde sever boyle seyleri. Benim icki icmedigimi namazinda niyazinda olan biri oldugumu bilir.

Ama gitmek istiyor benle ve gittim mecburen ama ne ickim var ne kari kiz vs. Simdi bu zihniyete gore benim katlim cayiz.

Diyorum kafa vahhabi kafasi.

Iste tum dunya islama bunlar yuzunden saldiriyor.

Rum asilli sarkici musluman vardi hatirlamiyorum ismini. O sunu soyluyor eger Qurani okumadan suanki muslumanlara baksaydim asla islami secmezdim diyor. Adamlar Allah c.c yerine hasa neyin haram oldgu hukmune variyor.

Herneyse.

.
@TrMhMt
Paylaşmanın mahsuru yoksa Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Sabah 3 dediniz ,şimdi de barı meşhur dediniz? Rusya Sahalin mi yoksa?:) Oralardada insan bulunmaz çok uzak.

. .
Neden olmasın? İçkisiz bir diskoysa ve fondada uygun birşeyler çalıyorsa why not?

Bunun dogru oldugunu kim soyledi?

40'a yakın insan öldürüldü diskonun tekinde belki de "zıplarken" ve öldürülen insanlar hakkında ne düşünüyorsun mesela? Bu kadar hassas bir dönemde, giden canlar hakkında üzüntü ifadeleri yerine, işid benzeri öldürülen insanlara günahkar imajı yapıştırmak mıdır amacın ? Sana mı kalmış insanların yaşantılarını belli ölçütlere göre değerlendirmek ? Neyi tartışıyorsun sen lanlı lunlu ifadelerle ?

Bu soruyu neden bana soruyorsun? Ne alaka simdi?

. .
Din muhabbeti sakat muhabbet, bence hiç girmeyin herkes kendisi ne yaşıyorsa neye inanıyorsa inansın...

.
kürdüm-götü-yiyen-yargılasın_1226917.gif

.
Türkçeye olan nefretin nereden geliyor? Hangi dilde yazıp, konuşuyorsun ki hiçbir evrensel dilbilgisi kuralı işlemiyor? Merak ettim hangi dillerde cümleye küçük harfle başlanıyor? Noktalama kuralları yok?
Türkçen kötü ama klavyende "ı , ç , ş" eksik değil ?

"Durumumuz yoktu , okuyamadım kardaş"

.
Türkçeye olan nefretin nereden geliyor? Hangi dilde yazıp, konuşuyorsun ki hiçbir evrensel dilbilgisi kuralı işlemiyor? Merak ettim hangi dillerde cümleye küçük harfle başlanıyor? Noktalama kuralları yok?
Türkçen kötü ama klavyende "ı , ç , ş" eksik değil ?

"Durumumuz yoktu , okuyamadım kardaş"
Come on bro,his Turkish is better then mine,at least he has a bigger Turkish vocabulary.
Most people growing up in Europe only had one hour of Turkish lessons in the week,depending on the school and or country.
I only had Turkish for two years,the rest from family and friends.

.
Beyler Cübbeli Ahmet hoca satranç oynayanların lanetli olduğu fetvasını geçmiş. Ona göre satranç damadan, okeyden vs. daha tehlikeliymiş.

Forum ahalisi bu konuda ne düşünüyor acaba_?

10 yıldır oynuyorum bu diyenin de 7x ceddini ****** haftaya toplanıp satranç turnuvası yapcaz, sonra da biralar içip kucak kucağa kızlarla dans edip satranç masasına oturtup opusecegiz

.
Sağolasın...
1978 de Fransa ya ailem geldi
6 bacı kardeş ten 2 son abim ve ben Fransa da doğduk
Babam ben 8 yaımdayken vefat ettı
Küçük bir köyden büyüdük Türk okuluna hiç gitmedık çünkü kaldırımız yerden yoktu
Fransızca çok iyi konuşuyorum çive sız ekonomi üzerine üniversitede okudum
Türkçe çivem var zayif dir doğru dürüst yazamiyom
Ama Fransa da bir gün Fransız olarak kendimi hisse etmedim
Türk'üm ama tabii belki Türkiye'de gibileri konuşamiyorum yazamiyorum ama kalbim Türkiye dir vatanım yurt dişi değil vatanım Türkiye dır ... Türkiyemın Türk Osmanlılar'ın Türk Selçuk lıların Türk Cumhuriyetin çocuğuyum...ben yurtdışında bizler yurtdışında her zaman tartıştık savaştık bizim Türklüğümüze biz Türkiye mize hakaret etmedik övüyoruz dinimizi aynı şekilde övüyoruz....
Türk olduğumuz sadece dilne olamıyor bu toprakları diplomasi ne almamıştık ...
.kalbimiz yüreğimiz Türkiye dır
Once baban icin Allah rahmet eylesin.
Bende Turkceyi sonradan ogrendim,social ortamda,konusmak kolayda yazmak cok zor,cumleleri bulmak daha zor ama idare ediyoruz.
Burada arkadaslarin Turkcesi guzel,cabuk ogrenirsin,bende yavas yavas ogreniyorum.
Aramiza hosgeldin.

10 yıldır oynuyorum bu diyenin de 7x ceddini ****** haftaya toplanıp satranç turnuvası yapcaz, sonra da biralar içip kucak kucağa kızlarla dans edip satranç masasına oturtup opusecegiz
Tovbe tovbe,carpilirsin dikkatli ol.:astagh:

.
Oynuyorsan oyna kim sana ney dedi ?
İçiyorsan iç ona da kim sana ne dedi?
Kim hocanın dediğine kendine sorun getiriyorsa ona göre kendi hareket etsin ?
Hoca geldimi dedimı hey bedbin sen satranç oynuyorsun on senedir şimdi onu burakacaksın ...içkiye aynı..
Kendin bile biliyorsun söylüyorsun gidecem içki satranç içeceğim oynayacakım....
Bu senin için değil zaten uymaz ...
Ne zaman Polis diyor ismini ve soyismini senin yanındaki geçen adamda söylüyor ismini ve soyismini polise ? Yok
Bu aynıdır kim bu işle ilgili duyuyorsa yapsın ...yoksa provokasyon dır toleranssızlık tır ...
Biri deysin üstünü giyin sende provokasyon olarak ..... çıkart ...aynı şeydir ...saygı duymak lazım inançlara ... komşum satranç oynamiyorsa bana ne tersi belki olanların kulakları rahat olur !!!!

Bonjour,

dünyanın en saygın, en zeki, en sakin, en tartışmasız, kavgasız, sporuna, sanatına buna gönül vermiş, bundan sabretmeyi, ahlaki, sevgiyi saygıyı öğrenmiş milyonlarca insan adına, bunu diyenin 7 ceddini bir kez daha huzurlarında ******'ten sonra.

Ülkemizde gercekten boktan giden bir seylerin oldugunu tekrar goruyorum. Bu ulkedeki medya da şerefsiz adi, senin gibileri de anlamaz, dinlemez robot beyinli olduğu için, cok sinirleniyorum.

sozum bu lafı diyen adama, e asagilik adam her isi her dini kitaptaki bilgiyi bıraktın da satranca mı geldi sıra, Allah boyle adamlarla din bilgimizi sınamasın, inancımızı sınamasın bizim.

işin garibi büyük liderimiz rte de satranç setleri filan dağıtıyor okullarda hediye amaçlı, DİN SAVAŞLARI BAŞLASINNNNNNNNNNNNNNNN

Tabiki oyum tayyip'e, 2 kelam eder, o hocanın seccadesi bile kalmaz.

zuhahahaha

Once baban icin Allah rahmet eylesin.
Bende Turkceyi sonradan ogrendim,social ortamda,konusmak kolayda yazmak cok zor,cumleleri bulmak daha zor ama idare ediyoruz.
Burada arkadaslarin Turkcesi guzel,cabuk ogrenirsin,bende yavas yavas ogreniyorum.
Aramiza hosgeldin.

Tovbe tovbe,carpilirsin dikkatli ol.:astagh:

beni dinden imandan çıkarıyolar napım sinirlerip hopluyo yapılacak açıklama mı bu şimdi ülkenin bu durumunda, konumun ne, gücün ne, manşetine bunu taşıyan medyadan da nefret ediyorum. Dikkat çekmekten başka bir şey mi bu. bu ulkeden sıkılıyorum bazen

kendimi ülkemize gelmiş suriyeliler gibi hissediyorum, adamlar sıradan bir konuşma yaparken ateş ediyolar birbirlerine sanki... sakin konuştuklarını göremezsin, çünkü ilkel ve yobazlar, hayvanlar. bizim onlardan ne farkımız var diyorum bazen, kısır döngüye girmiş konular pişirilip pişirilip önümüze sunuluyor bu ulkede. her gun laikliği, her ay baş örtüsünü, her saat terörü, her saniyede x kişilerin ağzından çıktığı lafları konuşup duruyoruz.
---------------------------------------

son zamanlardaki bu ülkede nasıl mutlu kaldığımın kısaca özetini geçeyim size kısaca.

sabah kalkıyorum, bismillah diyorum duşumu alıyorum(müslüman temiz olmalı) geceden kalma çalışmalarıma bilgisayarı açıp göz gezdiriyorum daha sonra, hazırlanıyorum ve iş yerine gidiyorum. kahve- çay alıp sigaramı yakıyorum, tüm gün yogun oluyorum, olmadığımda SATRANÇ SETİNİ Açıp oynuyorum rakibimle. kesinlikle haberlere filan bakmıyorum, çünkü, o slidelardaki manşetleri ezbere biliyorum artık. x yerde patlama x kişi öldü. en azından 2 günde bir görüyoruz bunu, alıştık.

neyse, akşam eve geçiyorum,2 saat de evde çalıştıktan sonra, defence pk zaman bulursam giriyorum ve size laf yetiştiriyorum. hala haberlerden haberim yok, ta ki burda görürsem. Ve yatmadan önce, takip ettiğim diziyi açıp seyrediyorum, ve uyuya kalıyorum.

Sabah yine aynı, bakın finlandiya'da yaşar gibi hayat sürdüyüorum, sizce de güzel degil mi?

Last edited:
.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom