What's new

Çay Bahçesi

Beyler Cübbeli Ahmet hoca satranç oynayanların lanetli olduğu fetvasını geçmiş. Ona göre satranç damadan, okeyden vs. daha tehlikeliymiş.

Forum ahalisi bu konuda ne düşünüyor acaba_?
Forum ahaliside aynı şeyleri düşünüyor büyük ihtimalle.

Benden başka yılbaşı tebriği yazan olmadı bu yİl. Heralde yeni yılda gavur adeti olarak düşünülüyor.

Forum ahaliside aynı şeyleri düşünüyor büyük ihtimalle.

Benden başka yılbaşı tebriği yazan olmadı bu yİl. Heralde yeni yılda gavur adeti olarak düşünülüyor.

Muhtemelen ama isin komik tarafi Yavuz Sultan Selim'i direk lanetledi ya haberi yok cubbelinin.

Osmanlı padişahlarına karşı yapılmış isyanların çoğu dinadamları tarafından. Padişahlar dine karşı gelmekle suçlanmış.Padişahları Evliya gibi gösterenler, seçimlerde politikada padişahları ve Osmanlıyı ağzından düşürmeyenler padişahlar zamanında yaşasaydı belkide isyancılardan olacaklardı.

Ayrıca zavallı Yavuz Sultan Selim kimse beğemiyor kendini.

Dini hayata karıştıran, siyaseti ve sosyal hayatı dini kurallarla ilişkilendirenler sürekli "fatal error" veriyorlar ve vermeyede devam edecekler.

Ondan sonra cikip dindar nesil yetistirecegiz cabasi.

Genc nesil bunlari seyrediyor sonra deist oluyor. Vay efendim neden deizm hizla yayiliyor Turk gencligi icerisinde.

Bunlar yuzunden olabilir mi?

Yeni yilin kutlu olsun UkroTurk ama suraya bir bak once.
https://defence.pk/threads/happy-new-year.86933/#post-9063937
hahaha konuyu iki uc posttan sonra kapatmislar.

@T-123456
Teşekkürler ancak koskoca forumda 3 kişi tebrik yazmış. Türkiyeden'de bir tek sen:)

Bana cevap yazılması önemli değil ancak ortada dikkat çeken bir durum var.
İngilizceyi ana dili gibi konuşan bu kadar insan Yılbaşı na tamamen nötr ve tepkisiz. Bu sosyolojik ilginç bir gerçek.

Terör saldırılarına sevinenler var. Yılbaşı kutlayanlara oh oldu diyenlerle dolu internet ve forumlar.Türkiye'nin yüzde 30nun " zaten hak ettiler "dediğini düşünüyorum.

Terörün amacıda bu zaten. İnsanları pusturmak , hayatın akışını bozmak.İnsanları hayattan soğutmak. Bu dinci terörün Türkiyede özel bir görevi daha var laik kesimi korkutmak.
Onun için Türk aydınları daha güçlü ve daha umutlu olmak zorunda. Teröre boyun eğmemeli kimse.

Sizin için demiyorum ama şimdi herkes" bu terör saldırısı varken yeniyıl mı kutlanır" diyor.Sanki terör olmasa yeni yıl kutlayacakar.
Ayrıca saldırıyı yapan terörist yılbaşı kutlanılmamasını istiyordu.
Şimdi herkes yılbaşından soğudu ve bu çok kötü.

Last edited:
Ondan sonra cikip dindar nesil yetistirecegiz cabasi.

Genc nesil bunlari seyrediyor sonra deist oluyor. Vay efendim neden deizm hizla yayiliyor Turk gencligi icerisinde.

Bunlar yuzunden olabilir mi?

Desit veya Ateist olanlar kendilerini aklamak için uydurdukları hikayelerden başka birşey değil.

Desit veya Ateist olanlar kendilerini aklamak için uydurdukları hikayelerden başka birşey değil.

Hayir o kadar basit degil. Cogu deist genc bu kadar bilim karsiti, ilerlemeye kapali, gunumuzun cagina ters bir dine daha dogrusu oyle aktarilan bir dine inanmiyorlar. Bir yaradanin olduguna ama bugunki dunlerin hicbirisinin yaradan tarafindan gonderilmedigine inaniyorlar.

Ornekteki sahsiyetin fikirlerine benzer fikirler, fetvalar verenlerde onlara en iyi dayanak teskil ediyor.

Burada Turkiyeden gelmis gencler ile cok karsilasiyorum neredeyse tamamina yakini deist cukiyor. Daha iki gun once bir avm'de rastladim gec bir vatandasa. Oda deist cikti.

Beyler Cübbeli Ahmet hoca satranç oynayanların lanetli olduğu fetvasını geçmiş. Ona göre satranç damadan, okeyden vs. daha tehlikeliymiş.

Forum ahalisi bu konuda ne düşünüyor acaba_?

Forum ahalisi ne dedigi onemsiz, eskiden bu konuda hocalardan mekruh bilirdik. Oynamasi yasak degil ama iyi olarak gorulmemis. Cubbeli kendi gorusu olabilir gerisi onemsiz, satranc bos is oldugu icin zaman israfi olarak gorulmus. Mesele bukadar ama bunu harama kadar goturmek iyi birsey degil.

Genel bir gorus.

Yilbasi yada noel kutlama hakkinda yazilan cizilenler yeni birsey degil, Ben yirmibes sene once cuma hutbelerinden duyduklarimi gine bugun dinledim. Adamlar haram yanlis dediler oldur demediler, sirf bunu firsat bilip fitneci firsatcilar var aramizda. Yapan isidci diyanet yada cemaatci degil.

Sanki eski koye yeni adet getirmisler, noel yada yilbasini musluman olan kutlamaz. Sanki aqm cami imamlari yeni birsey soylemisler, 25 sene cuma hutbelerinden dinlediklerim aynisi.

Firsatcilar iki sakaliya saldirip firsat bilenler sokayim bakiniz facebooka. Gercekten birde sosyal medya firsat bilip kulananlarada, sanki bir taraftan cirkin sozler soyleniyor havasi estiriyorlar. Halbuki sosyal medya firsatci ve fitnecilerle doludur.

Last edited:
Forum ahalisi ne dedigi onemsiz, eskiden bu konuda hocalardan mekruh bilirdik. Oynamasi yasak degil ama iyi olarak gorulmemis. Cubbeli kendi gorusu olabilir gerisi onemsiz, satranc bos is oldugu icin zaman israfi olarak gorulmus. Mesele bukadar ama bunu harama kadar goturmek iyi birsey degil.

Genel bir gorus.

Yilbasi yada noel kutlama hakkinda yazilan cizilenler yeni birsey degil, Ben yirmibes sene once cuma hutbelerinden duyduklarimi gine bugun dinledim. Adamlar haram yanlis dediler oldur demediler, sirf bunu firsat bilip fitneci firsatcilar var aramizda. Yapan isidci diyanet yada cemaatci degil.

Sanki eski koye yeni adet getirmisler, noel yada yilbasini musluman olan kutlamaz. Sanki aqm cami imamlari yeni birsey soylemisler, 25 sene cuma hutbelerinden dinlediklerim aynisi.

Firsatcilar iki sakaliya saldirip firsat bilenler sokayim bakiniz facebooka. Gercekten birde sosyal medya firsat bilip kulananlarada, sanki bir taraftan cirkin sozler soyleniyor havasi estiriyorlar. Halbuki sosyal medya firsatci ve fitnecilerle doludur.
Geçmiştende söylenen şeylerden bir farkı yok günümüzde söylenenlerin. Yeni hadisler çıkartıp yeni şeyler söylemiyor sonuçta Din Adamları. Ama sanki geçmişte böyle birşey yokmuş ta şimdi söylenmeye başlamış gibi bir algı oluşturuluyor. Ya da bilmeyen şimdi söylenmeye başlamış gibi düşünüyor. Örnek olarak yılbaşı veya Hristiyanların diğer günleri teker teker belirtilmemiştir. Onu kutlamayın, bunu kutlamayın gibi. Sonucu insanı günaha sürükleyecek olan herşey adı üzerinde günahtır, bu sadece Hristiyanlık ile sınırlandırılmaması gerek.

Satranc zeka gerektiren bir oyun ve oynamak zihni dinc tutar, gereksiz demek yanlis ama bu sirf sana mahsus birsey degil Türk milletinin geneli böyle dünüyor tipki kitap okuma gibi, ülkenin neden bir türlü gelismemesinin sadece bir misali.

Peki ya kutlayan müslüman olurmu? Eger olmazsa yilbasini kutlamayi yasaklayan hadis nerededir?

Satranc zeka gerektiren bir oyun ve oynamak zihni dinc tutar, gereksiz demek yanlis ama bu sirf sana mahsus birsey degil Türk milletinin geneli böyle dünüyor tipki kitap okuma gibi, ülkenin neden bir türlü gelismemesinin sadece bir misali.
Tovbe tovbe,gunaha giriyorsun,sen bilmiyormusun Muslumanlara akil kullanmak yasak oldugunu?

Pakistan Defence Latest Posts

Back
Top Bottom