What's new

Çay Bahçesi

Avusturya silah ambargosu koymuş, bayraktarın motoru avusturya menşeli imiş. Haluk Bayraktar bas bas bağırıp övünüyordu "kritik sistemler yerli olmazsa olası ambargoda üretemeyiz, işte biz bu yüzden Bayraktar'daki sistemleri yerli üretiyoruz hiçbir sorun çıkmayacak" diye. İcraat zamanı.

Kullanılan motor : ROTAX 912 - 100 HP, 60-70kg

Yerine kullanılabilecekler :
HKS700T - 80 HP, 57.5kg - Japan
ULPower UL260i - 95 HP , 74.5 kg - Belgium
Sauer S 2400 UL - 100 HP, 68-70 kg - Germany.
Sauer S 2100 ULT - 110 HP, 76 kg - Germany
Arrow 1000 - 100 HP, 66 kg - Italy
B22D - 95 HP, 75kg - Italy.
....

Listelediğim diğer ülkeler satamasalar bile, çok sıkışırsalar, VW yada herhangi bir dizel araba motorunu alır (80-100 HP cıvarında olan), basit modifikasyonla ~75 kg ağırlığına getirir ve kullanırlar... buradaki problem Avusturya firmasının aptalığı ile ilgili... bu zamanda bu tarz motoru üretmenin yada toparlamanın hiçbir espirisi yada zor tarafı yok...

Yeah, i was asking about that....because there is not only Tatar but wide variety of from other Turkic ethnicity.

Tatar but, of mixed Tatar and Russian origin.

Last edited:
Kullanılan motor : ROTAX 912 - 100 HP, 60-70kg

Yerine kullanılabilecekler :
HKS700T - 80 HP, 57.5kg - Japan
ULPower UL260i - 95 HP , 74.5 kg - Belgium
Sauer S 2400 UL - 100 HP, 68-70 kg - Germany.
Sauer S 2100 ULT - 110 HP, 76 kg - Germany
Arrow 1000 - 100 HP, 66 kg - Italy
B22D - 95 HP, 75kg - Italy.

I think Japan one is the best choice. Germany-Austria-Belgium are same NAZI block, Italy would sell those but they are also under huge NAZI pressure, which makes future unkown.

I think Japan one is the best choice. Germany-Austria-Belgium are same NAZI block, Italy would sell those but they are also under huge NAZI pressure, which makes future unkown.

Probably best to quickly develop one, out of parts readily available in Turkey and go from there, but as I wrote the list above there are over 30 alternatives out of which a couple are plug-and-play, and have much better weight, power, fuel characteristics than the ROTAX engine used.

If I come and visit Turkey next year, can I have one of you guys host me? I don't know anyone.

I would love to come, but I feel like If I show up by myself to Istanbul, then what am I going to do? Just go to mosque and museum by myself?

I would like cool turkish member to host me and introduce to me family and local culture. It would be really cool.
Im sure someone will host you next year,just mention it again a month or so before you plan to visit.

100% "Yerli ve milli"

Yani vidasından motoruna, hortumundan elektronik devre elemanlarına kadar. Bunun anlamı, sadece motor yapmak yetmez. Optik alıcı, RF transistör ve mikroişlemci üretimi de gerekli. Yoksa olası ambargoda uçakla, tankla veya gemiyle haberleşecek sistemi kuramazsın.

Bunları eminim ilgili makamlardaki kişiler bizden daha iyi biliyordur (umarım). Neden yapamadığımız konusu karışık.

Gavurun Konya'dan bile küçük ülkesinin yaptıklarına bakıyorum. Bir de dönüp bize bakıyorum. Ruhum sıkışıyor.

"Rus uçağını düşüren pilotlar cuntacıysa, 'Vurun emrini ben verdim' diyen Davutoğlu da kripto mu?"

Klasik akp bahaneleri. Eger esad boyle bir ise girismis ise Putin neden iki cift laf etmemis? Iki ulke arasini acmaya calisan bu pilotlara ne olmus? Yoksa Rusya Putin Tukiye iliskilerine deger vermiyor mu?
Ya birak,karsilik verecek yurek yok,boyle hayali bahaneler uyduruyorlar.
Her zamanki gibi her yere rezil oluyoruz.

"Rus uçağını düşüren pilotlar cuntacıysa, 'Vurun emrini ben verdim' diyen Davutoğlu da kripto mu?"

Klasik akp bahaneleri. Eger esad boyle bir ise girismis ise Putin neden iki cift laf etmemis? Iki ulke arasini acmaya calisan bu pilotlara ne olmus? Yoksa Rusya Putin Tukiye iliskilerine deger vermiyor mu?

Vereceğim cevabı doğru da olsa kabul etmeyip kendi inanmak istediğine inandıktan sonra yazmaya gerek var mı bilmiyorum.

Vurun emri genel bir emirdi emri uygulamak o anda pilotun kendi insiyatifinde sanırım biraz empati yapılsa bunu tahmin etmek zor olmazdı.

Diğer sorduğun soruların muhatapı ne benim ne de malumatım var. Kötü senaryo üzerinden gidildiği kadar empatide yapılsa ancak o zaman bu konularda sağlıklı tartışmalar yürütülebilir.

Last edited:
100% "Yerli ve milli"

Yani vidasından motoruna, hortumundan elektronik devre elemanlarına kadar. Bunun anlamı, sadece motor yapmak yetmez. Optik alıcı, RF transistör ve mikroişlemci üretimi de gerekli. Yoksa olası ambargoda uçakla, tankla veya gemiyle haberleşecek sistemi kuramazsın.

Bunları eminim ilgili makamlardaki kişiler bizden daha iyi biliyordur (umarım). Neden yapamadığımız konusu karışık.

Gavurun Konya'dan bile küçük ülkesinin yaptıklarına bakıyorum. Bir de dönüp bize bakıyorum. Ruhum sıkışıyor.

Hiç Türkiye'de ARGE desteği almaya kalktınız mı?, alabileceğiniz komik rakamlar için örn. 30-100 K TL ruhunuzu ve varlığınızı satıyorsunuz adamlara, ki bu destek değil bariz kredi oluyor. Alternatif Türkiye'deki melek yatırımcı dedikleri ise, parasını yatıracak yer arayan, ve sizin buluşlarınızı çalmaya çalışanlardan ibaret... hal böyle olunca, ve pratik anlamda ya ülkeyi terk ediyorsunuz, yada daha ucuz üretilen yerlerden getirtiyorsunuz... Tabi o getirtme kısmına dahil gelebilirseniz, ülkede vatan hayini ve satılmış o kadar fazla ki yukarıda adı geçen bayraktarın bu UAV projesinde, TSK'nın içinde ne gereği var İsrail, ABD malı kullananalım diyenler vardı... nitekim ülkede gelişimi kösteklemek için kendini yırtanlar var. Hem zaten ülkede elektrik, internet, enerji bu kadar pahalı iken, keyfi mantık dışı kurallar var iken... ARGE kalıyor başka bahara... Yada patentler gidiyor başka ülkelere... ama en azından eskiye göre şu an ARGE'ye destekleyici bir takım kıpırdaşmalar var... vergi almama, 1yıl boyunca mühendis çalışanın maaşı verme yada bir kısmını, vb gibi....

İşin bir diğer komik yanı (içler acısı yanı), mikroçip, RF transistörü, alıcıları bırak, Türkiyenin hayvanları beslemek için saman ithal ediyor, yada Belarus gibi ülkede basit gübre ithal ediyor.

Ülkedeki mentalite değişmedikçe, hibe destek yerine kredi verildikçe, elektrik / internet / eneji gibi temel ihtiyaçlar uçarı oldukça, Bilgisayar / Bilişim vb mühendislik dereceleri korunmadıkça (ipini koparıp sertifika alan kendini yazılım / network / donanım mühendisi sanıyor), temel Bilim dalları desteklenmedikçe... bu ülkede çiftçik, tekstilcilik en mantıklı meslekler.

p.s. Çin'in size bu parçaları satmıyacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun....

Pilotlar görevlerini yaparlar, işleri ülkelerini savunmak ve verilen emirleri uygulamaktır, bununla ilgili yok şunlar yaptı yok bunlar yaptı denmesi Türkiye'yi aşağılayıcı birşey ve bunu yapan yabancılar değil AKP, RTE, Davutoğlu.. Ancak sanırım bu Rusya ile ilişkileri düzeltilmesi ile ilgili bir adım... ancak orada olanlar anlatıldığından daha karışık olduğu kesin..

Ne alaka arkadaşım ya. Bilmeden niye bu kadar sallıyorsun? Tübitak askeri projelere çatır çatır destek veriyor. Torpilsiz veriyor. Yanlışları elbet vardır ama böyle saçma sapan yalan dolan mesajlar atmayın.

@[TR]AHMET

Kardeşim sizi rencide etmek istemem değerli bir arkadaşımızın ama bu söylediklerinize kendiniz ciddi ciddi inanıyormusunuz?

Emir başbakandan gelecek ama pilotun insiyatifine kalacak? Askerlik yaptınız mı acaba? Empati değil sizin istediğiniz bizden koşulsuz kanaat bekliyorsunuz orası ayrı.

İkinci sorumun cevabını ben size vereyim. Bir kaç rus analizi ardından sonuç Rusya düşürülen uçağın intikamını aldı şimdi hadi bakalım dedi. O nedenle Yıldırım o zavallı açıklaması ile olayı geçiştirmeye çalıştı.

Bilmiyorum Türkiye'den nasıl görüyorsunuz ama tüm dünya nasıl rezil ve küçük düşürüldüğümüzü ir kere daha gördü. Sanırım akp iktidarı döneminde bu 3. küçük düşürülüşümüz dünya kamuoyu önünde.

Emri başbakan vermedi, buna kimse de inanmadı zaten. Halka "bakın işte biz neyiz be"cilik oynamak için öyle dedi tv'de. Savaş uçağının yaklaşması 10 dakika alır, bizim uçağımızın ona angaje olması 2 dakika, füze ile temas 1 dakika.Başbakan bu olaydan 2 saat sonra haberdar olmadıysa birşey bilmiyorum :D

Ne alaka arkadaşım ya. Bilmeden niye bu kadar sallıyorsun? Tübitak askeri projelere çatır çatır destek veriyor. Torpilsiz veriyor. Yanlışları elbet vardır ama böyle saçma sapan yalan dolan mesajlar atmayın.

Hocam yol gösterin de biz de bu işlere girelim, bi iğne katkımız olsa yine yeter

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom