Messerschmitt
SENIOR MEMBER
- Reaction score
- 1
- Country
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Watched itA video that every Iranian pro or against IRI should watchIran's Economy Could Be Huge, But They Don't Care | Economics Explained
@925boy ..partly explains the source of my disappointments.
سلام.دوست عزیز میشه لطف کنین میزان مطالعه خودتون در زمینه اقتصاد رو هم توضیح بدین.شما اگه ۴تا فقط وفقط ۴تاکتاب اقتصادی رو بخونین متوجه میشین که ارز ترجیحی(یارانه ای.....بخوانید فساد زا)فقط پولی هست که همه ی آقازاده ها به دنبال اینن که به یه بهانه ای این پول رو بگیرن و از رانتش بهره ببرن......به عنوان کسی که سالها در شرکت یکی از همین آقازاده های رانتخوار کار می کردم دارم خدمتتون عرض می کنمجمعی از خبرنگاران و روزنامهنگاران اقتصادی در نامه ای به محمد مخبر اعلام کردند، ما به عنوان افرادی که رسالت نوشتن حقایق را برعهده داریم از تصمیم جدید ارزی دولت که به سرعت با مخالفت عده ای رانتخوار البته با در دست داشتن تابلوی حمایت از مردم و مستضعفان و محرومان مواجه شده است، حمایت میکنیم.
به گزارش بورس 24، جمعی از روزنامهنگاران و خبرنگاران اقتصادی در نامهای خطاب به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور تصمیم اخیر دولت برای حذف ارز ترجیحی و تامین خوراک شرکتهای پتروپالایشی و تعیین قیمت پایه محصولات این شرکتها با یک نرخ یکسان موسوم به نرخ مرکز مبادلات ارزی را مورد حمایت قرار داده و این تصمیم را حرکتی شجاعانه در برابر حذف رانتهای نجومی و پیشبینیپذیر کردن اقتصاد کشور برشمردند.
در این نامه به تصمیم اخیر دولت که هم توسط بانک مرکزی و هم از سوی سخنگوی اقتصادی دولت به طور رسمی اعلام شد، اشاره شده و آمده است:
تلاش تیم اقتصادی دولت برای پیشبینیپذیرکردن اقتصاد که سه نتیجه اصلی و مهم شامل افزایش سرمایهگذاری در بازارهای مولد، حذف رانتهای نجومی و کاهش التهاب در بازارهای سرمایهگذاری را در پی دارد به این نتیجه مهم ختم شد که تعیین قیمت خوراک (آنچه که در اختیار شرکتهای پتروپالایشی برای تولید محصول قرار میگیرد و به طور مشخص گاز) و فروش محصولات شامل انواع فرآوردههای پتروشیمیایی و پالایشی بر اساس نرخ ارز مرکز مبادلات ارزی انجام شود؛ ارزی که همان نرخ سامانه ارزی نیماست.
با این کار فاصله حدود 10 هزار تومانی (30 درصدی) بین نرخ ارز ترجیحی برای تامین خوراک پتروشیمیها و پالایشگاهها که 28500 تومان بود با ارز مرجع مرکز مبادلات ارزی که تمام صادرات و واردات اصلی کشور غیر از غذا و دارو با آن نرخ انجام میشد ، یعنی 38500 تومان ، حذف شد.
جمعی از روزنامهنگاران و خبرنگاران اقتصادی ایران در نامه خود این مهم را مورد اشاره قرار دادهاند:
از آنجا که تصمیم قطعی دولت روزگذشته اعلام عمومی شد، پرواضح است که به سرعت مخالفتهایی را در پی داشته باشد. به زعم ما دو گروه اصلی مخالف این تصمیم هستند.
مهمترین گروه کسانی هستند که از رانت 10 هزار تومانی فاصله قیمت خوراک و فروش فرآورده نفع میبردند و البته تابلوی حمایت از مردم و مستضعفان و محرومان را در دست دارند اما در باطن ذینفع و رانتخوارهای بزرگی هستند و گروهی دیگر افرادی که درک درستی از مفاهیم اقتصادی ندارند.
شاید آن ها دلسوز کشور و مملکت باشند اما این مهم را نمیدانند که در عالم اقتصاد با خواهش و تمنا و یا دستور نمیتوان جلوی افزایش قیمتها را گرفت.
آنها فکر میکنند اگر نرخ مرکز مبادله مبنای فروش محصولات پتروشیمیها باشد دوباره گرانی در راه است لکن به این موضوع دقت نمیکنند که اساسا از ماهها قبل هزینه زندگی آنها و مردم با دلار حدود 40000 تومانی تطبیق داده شده و هیچگاه نفع دلار 28500 تومان راهی سفره مردم نشده است.
در واقع قیمت کالا و خدمات در اصطلاح اقتصادی با دلار حدود 40000 تومانی پیشخور شده است؛ اما چون ذینفعان موضوع ، شما بخوانید رانتخوان، آن هم به زبان سادهتر؛ شما بخوانید پوپولیستیوار، مقابل واقعیتهای اقتصادی ایستادهاند و فقط به منفعت 30 درصدی خود از مابهالتفاوت نرخ ارز ترجیحی و مبادلهای فکر میکنند، حرف آنها از سوی این گروه دوم سادهاندیش و دلخوش به شعار به طور طبیعی بیشتر شنیده میشود.
کنشگران رسانهای ایران در ادامه نامه خود خطاب به معاون اول رئیس جمهور 7 مزیت عمده تصمیم جدید دولت را اینگونه برشمردهاند:
حذف رانت از مبادلات کالایی و سیاست فسادزای تثبیت قیمتها
بازگشت منابع به تولید کشور و پیشبینیپذیری اقتصاد
رشد تولید و افزایش عرضه کالاها و تعادل بازار
کوتاه شدن دست رانتخواران از اقتصاد و حذف تقاضای کاذب
افزایش سودآوری اکثر صنایع
بهبود شرایط بازار سهام و حمایت از سهامداران
حاکمیت منطق بازار، رصد دقیق معاملات و اتخاذ تصمیمات صحیح از سوی سیاستگذار
این جمع از خبرنگاران و روزنامهنگاران اقتصادی در پایان نامه خود به محمد مخبر یادآور شدهاند که ما به عنوان افرادی که رسالت نوشتن حقایق را برعهده داریم از این تصمیم دولت حمایت میکنیم. هرچند نقدهای عمدهای را به عملکرد دو ساله دولت در حوزه اقتصاد وارد میدانیم و در جای خود همواره این نقدها را بیپروا و بدون تعارف نوشتهایم؛ لکن در مقطع فعلی انتظار داریم دولت بر تصمیم شجاعانه و منطقی خود استوار و محکم باشد و بداند که این تصمیم تاریخی دولت به عنوان یکی از اقدامات مهم برای حذف رانت در تاریخ ثبت خواهد شد.
فَاستَقِم كَما أُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَكَ وَ لا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصيرٌ﴿۱۱۲﴾
پس همانگونه که فرمان یافتهای، استقامت کن؛ و همچنین کسانی که با تو بسوی خدا آمدهاند (باید استقامت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام میدهید میبیند!
سوره مبارکه هود آیه ۱۱۲
روزنامه نگاران امضا کننده نامه به مخبر
علی رضایی زاده
سروش خسروی فر
علیرضا باغانی
بهزاد رنجبر
طاها حشمتی
بهنام صمدی
رضا حدادی
محسن جندقی
میثم بهرامی
حبیب علیزاده
لیلا مهرابی پور
امیر توپچی پور
هاشم آردم
نیما نائینیان
سحر خوشحال
گلاره کحالی
الهام معصوم زاده
رضا حبیب تمر
حبیب آرین
سید علیرضا کریمی
مهناز شوقی
پونه ترابی
سمانه ساعتچی
سمیه حبیبی
فاطمه فتاحی
مژده ابراهیمی
محسن نظری
نوشین کریم پور
صیفیه محمدی
سعیده خدابخش
امیر ملک زاده
فاطمه حاج علی
زهرا مالمیر
علی درخشان
اعظم گلبری
نسیم نجفی
مهناز خدادادوست
مهدی صالحی طاهری
فرحناز فولادی
سیمین سعیدی
نازنین درویشی
ندا جعفری
مهری نامور
فاطیما زراعت دوست
مولود غلامی
لیلا افشار
راضیه عموزاد
علیرضا ملاحتی
بهنام فتحنایی
علی حیدری
ابونیا صنوبری
سعید ترکاشوند
رامین بیات
نامه بی سابقه روزنامه نگاران اقتصادی به مخبر: « تسلیم پوپولیست ها نشوید »
با این کار فاصله حدود 10 هزار تومانی (30 درصدی) بین نرخ ارز ترجیحی برای تامین خوراک پتروشیمیها و پالایشگاهها که 28500 تومان بود با ارز مرجع مرکز مبادلات ارزی که تمام صادرات و واردات اصلی کشور غیر از غذا و دارو با آن نرخ انجام میشد ، یعنی 38500 تومان ، حذف شدwww.asriran.com
نظر من :
همین ها رو هم برای ارز 4200 می گفتند ... حالا گوشت گوساله شده کیلویی 550 الی 580 ...
دولت اگه 28500 رو برداره ، دلار می شه 100 تومن بعد یا سقوط می کنه یا مجبوره نرخ دستمزد رو اصلاح کنه که دوباره همون کسری بودجه رو با اعداد بزرگتر نصیبش می شه .
بزرگترین مصرف کننده در ایران دولته و هر گونه افزایش تورم بر روی هزینه های دولت اثر مستقیم می گذاره ...
همه ی اینها هم این رو می دونند ولی اسپانسرشون همون پتروشیمی ها ، ذوب آهن و خام فروش ها هستند
از این دیوث ها و حامی هاشون در باره ی نرخ دستمزد بپرسی می گند « هر گونه افزایش نرخ دستمزد باعث افزایش تقاضا و تورم می شه »
همه ی این خزعبلات رو در مورد ارز ۴۲۰۰ هم می گفتند .... بعد توقع داری من آنچه دیدم و حس کردم رو بی خیال بشم و به کس و شعرهای مشتی اقتصاددانن جیره خوار باور کنم ؟!سلام.دوست عزیز میشه لطف کنین میزان مطالعه خودتون در زمینه اقتصاد رو هم توضیح بدین.شما اگه ۴تا فقط وفقط ۴تاکتاب اقتصادی رو بخونین متوجه میشین که ارز ترجیحی(یارانه ای.....بخوانید فساد زا)فقط پولی هست که همه ی آقازاده ها به دنبال اینن که به یه بهانه ای این پول رو بگیرن و از رانتش بهره ببرن......به عنوان کسی که سالها در شرکت یکی از همین آقازاده های رانتخوار کار می کردم دارم خدمتتون عرض می کنم
این که می فرمایین گوشت گرون شده به خاطر حذف ارز ترجیحی میشه لطف کنین بگین خونه و زمین و اجاره خونه و هزاران چیز دیگه که ارز ترجیحی ندارن چرا گرون شدن........همه این مسایل(با احترامی که برای شخص شما قایلم بدون شناختی از شما)صرفا به خاطر عدم آگاهی شما از بنیان های اقتصاد عدم فهم پول اعتباری و عوامل تورم و مسایل پایه ای اقتصادی هست
این آقای مخبری که شما سنگشو به سینه میزنی خودش یکی از فاسد ترین آدمای رانت ساز و رانت بگیری هست که با ساختن یه قیافه انقلابی و طرفدار قشر محروم در ۲سال گذشته چنین تورمی رو با تفکراتش به مردم تحمیل کرده.......بحث زیاده و من از پراکنده گویی بیزارم.
I especially just LOVE the way that they gloss over [to put it very nicely] sanctions,and indeed pretty much ignore all of the political aspect to the iranian situation in general.Watched it
Most of it is propaganda
But the worst part is that doesn't address the ACTUAL problems with Iran's economy (Price control, Subsidies, etc.)
همانطور که گفتم شما دانش اقتصادی ندارین و از سرعصبانیت از شرایط بد اقتصادی در مملکت دنبال یه نفر می گردی که بهش فحاشی کنی.....موفق باشیهمه ی این خزعبلات رو در مورد ارز ۴۲۰۰ هم می گفتند .... بعد توقع داری من آنچه دیدم و حس کردم رو بی خیال بشم و به کس و شعرهای مشتی اقتصاددانن جیره خوار باور کنم ؟!
به کار بردن ایدیولوژیکی های اقتصاد بازار آزاد غربی در مملکت تحت تحریم رانتی ایران فقط باعث بدبخت ایران می سه ...
مردک چرا حرف مفت می زنی ، من کی از مخبر حرف زدم ؟!
خود مخبر هم جز پفیوزهایی بود که ارز ۴۲۰۰ رو حذف کرد و سفره ی ملت ایران رو کوچک تر کرد ...
این کس و شعرهای اقتصاد لیبرال هم برای خودت نگه دار . به بهانه مبارزه با رانت و قاچاق تا حالا چندین نوبت ملت ایران رو سیستماتیک به فقر کشون ید و ول کن نیستید ...
1. Iran couldn't be like SK or Germany unless some very fundamental changes come to the very essence of Iranian people, I'm talking genetics here (IQ, obedience to authority, group-preference, etc)The hard facts remains no matter what is your political affiliation:
Iranian economy could have been at par with Germany or South Korea but instead it is at par with Sri lanka....
Some people here imply that Iran will be a vassal state if she wants to be like Germany and the reason Iran economy is at par with Sri Lanka is the price of independence.....wrong ..wrong... wrong
What I believe: Iran could be Germany and at the same time be an independent country (China is a good example) if we had a proper governing system..
Not many countries can be both...Iran can be both because Iran happen to live on top of one of the best real states God could give to man..
Personal note: In 1977 while working in Iran I asked a South korean engineer who was working in Shiraz to compare Iranian development with his own country...he said both countries are almost at the same level with south korea slightly ahead. Today South Korean GDP is almost $2+ Trillion dollars while Iran's is (I am ashamed to even write this $0.38 trillion dollars)..They have no oil, no gas, small land..and they do not send 4 million people to Iraqi desert to walk and chant!!!..yes they are vassal state but ask a South Korean if he cares!!!
Becoming powerful and independent is very difficult, Iran is not China with a 1.2 billion compliant, homogenous and very hard-working population. The Saudi route (vassal state with increasing independence and growth) is more realistic for Iran, which was basically the Shah's approach but also has problems.The hard facts remains no matter what is your political affiliation:
Iranian economy could have been at par with Germany or South Korea but instead it is at par with Sri lanka....
Some people here imply that Iran will be a vassal state if she wants to be like Germany and the reason Iran economy is at par with Sri Lanka is the price of independence.....wrong ..wrong... wrong
What I believe: Iran could be Germany and at the same time be an independent country (China is a good example) if we had a proper governing system..
Not many countries can be both...Iran can be both because Iran happen to live on top of one of the best real states God could give to man..
Personal note: In 1977 while working in Iran I asked a South korean engineer who was working in Shiraz to compare Iranian development with his own country...he said both countries are almost at the same level with south korea slightly ahead. Today South Korean GDP is almost $2+ Trillion dollars while Iran's is (I am ashamed to even write this $0.38 trillion dollars)..They have no oil, no gas, small land..and they do not send 4 million people to Iraqi desert to walk and chant!!!..yes they are vassal state but ask a South Korean if he cares!!!