من که بعید می دونم راننده اسنپ معمولی که باهاشون صحبت کردم بیشتر از ماهی 5 میلیون سود خالص داشته باشن، اما بذار 7 میلیون رو قبول کنیم
با ماهی 7 میلیون در تهران چی کار می شه کرد؟
اگر تو خونه غذا درست کنی، حداقل ماهی یک میلیون هزینه صبحونه و ناهار و شامت می شه در تهران برای یک نفر. اگر از بیرون بخری، حداقل ماهی یک و نیم (اگر زرنگ باشی و از تخفیف های فود پارتی و اینها استفاده کنی) خرج غذا خوردنت می شه دوباره برای یک نفر
اگر بخوای از ونک به بالا زندگی کنی، که برای یک تقریباً 70 متری نوساز همون حدود 7 میلیون کلش اجاره خونه ات می شه. تازه باید حداقل 50 میلیون هم رهن بدی. اگر بخوای پایین شهر زندگی کنی، حداقل حداقل با خرج آب و برق و گاز 3 میلیون در ماه خرج سکونت شما می شه باید حداقل 10 میلیون هم رهن بدی
می مونه 2 و نیم میلیون. حالا حساب کن می خوای یه خونه که داری رو پر کنی. اگر از دیوار هم بری خرید کنی، راحت نزدیک 50 میلیون خرج خرید لوازم خونه می شه. اگر بخوای نو بخری که برو بالای 100 میلیون. یعنی حداقل باید دو سال بدویی تا بتونی خونه ات رو پر کنی
در نتیجه اگر یک کسی بخواد حتی یک زندگی فردی تنها هم تشکیل بده، باید حداقل 2 سال پس انداز کنه تا بتونه مستقل بشه. با توجه به تورم 50% و افزایش درآمد نصف اون، تمام این پس انداز دو سال دیگه پس انداز امروزش با احتساب افزایش درآمدی که داره حداقل 60% چیزی که لازم داره در میاد! این یعنی همین دو سال برای یک زندگی ساده و تنها در پایین شهر رو هم الکی دویده
تازه بگذریم از این نکته روشن که با راننده تاکسی شدن کشوری صنعتی یا پیشرفته نمی شه
عزیز من، مردم فقط می خورن و زندگی می کنند. هیچ کار دیگه ای نمی تونند بکنند. یه گوشی آیفون 11 شده 12 ماه حقوق مصوب سال 99. یعنی اگر 12 ماه تمام حقوقت رو پس انداز کنی یک آیفون 11 می تونی بخری البته به شرط اینکه دلار باز بالاتر نره
یکم اینکه مردم چین رفاه بالایی ندارن و چین یک کشور توسعه یافته به حساب نمیاد. دوم، بهای دلار برای کشوری مثل ما که وارد کننده خیلی از چیزها هست دقیقاً سطح رفاه رو نشون می ده. همون پراید که قراربود تولیدش متوقف بشه تو سال 97 نزدیک 1700 دلار برای ایران ارزبری داشت. همین دلار که می گی مهم نیست باعث شده پراید بشه 100 میلیون تومن. سوم، همون چینی که می گی برای افزایش صادرات ارزش پولی ملی رو کم نگه داشته متوسط درآمد خانوارش ماهیانه 850 دلار هست. برای ما با دلار فعلی متوسط درآمد خانوار 200 دلار هم نمی شه. متوسط حقوق فردی که الان حدود 120 دلار شده. تازه ما صادرات آن چنانی هم نداریم دیگه
یعنی برای همون تو اسنپ کار کردن هم باید اولش 100 میلیون سرمایه بذاری وسط و اگر این پول رو قرض کنی یا وام بگیری، و همون 2.5 میلیون سود خالصت رو هم در نظر بگیری که من می گم اون قدر سود نمی ده اسنپ، باز هم حداقل 4 سال باید کار کنی تا وام یا قرضت رو برگردونی. بهره هم ازت نگیرن 40 ماه طول می کشه
یه نگاه به فقط بخش ساخت و ساز و عمرانی ترکیه بکن و با ایران مقایسه کن، اون وقت می فهمی کی خواب چی رو نمی تونه ببینه
اگر چیزهایی که در مورد نطنز می گن درست باشه، توان ساخت سانتریفیوژهای جدید ایران کاهش پیدا می کنه که اصلاً خوب نیست. همین الانش هم ظرفیت تولید سانتریفیوژ ما خیلی بالا نبود که بخواد کمتر هم بشه
خوب با این استدلال شما، اون همه مزخرفاتی که درمورد شاه می گفتن چی پس؟ آمریکایی ها هم می خوردن و پول ما رو می دزدیدن، اما باز لااقل پروژه هایی که می گرفتن رو به موقع انجام می دادن. همون اف-14 ای که آمریکا به ما فروخت 41 سال هست افتخار نیروهوایی ما هست
نکته مهم اینکه ترکیه و برزیل و هند هم دوره ریاضت اقتصادی داشتن و ما فقط نفت فروختیم
ترکیه از زمان صفویه از ما اقتصاد متنوع تر و کیفیت زندگی بهتری داشته و ما فقط به خاطر نفت در محدپد محدودی در دوره ریاضت اونها کیفیت زندگی بهتری داشتیم
اوضاع با ادامه نگاه به داخل بهتر میشه
ما حدودا چهار سال دیگه ریاضت لازم داریم
وضعیت خونه مثل دبی و ترکیه نیست و نخواهد شد حالا حالا ها
اما مسکن حباب کاذب اقتصاده
وضعیت معدن در ایران در حد ترکیه است
ما سنگ اهن و محصولات فلزی رو از هند وارد میکردیم
در نساجی ما اصلا هیچی نبودیم بیست سال پیش
کارها همه چینی بود و ترک
الان کارها ایرانیه
کیفیت و قیمت در حد ویتنام و هندوراس ه یعنی اینده روشن نساجی
شما ساخت ایران و کالاهای ایران رو چهار سال دیگه ببین
با پنج تا هفت میلیون میشه بدون خونه با یه گوشی و ماشین قسطی تو شرق تهران زندگی با ابروی دو نفره داشت و حالا خواستین با هم حساب جزیاتشو میکنیم
من در کل ایران همون راننده اسنپ رو دیدم که خدا رو شاکر بود و حتی کسی که به دلار صادر میکرد و میلیار براش هیچی نبود هم از دلار مینالید
میگفتم تو چه مرگته مینالی برای تو که خوبه
پنج تا ده تومن میدی ماهی به کارمندات که فوق شریفن به دلار صادر میکنی
گوشی اغلب ایرانی ها از گوشی من بهتر بود
اصولا ایرانی ها چنان در کف اخرین مدل ایفون و سامسونگ بودن که مطمینا دختر ترامپ نیست
ایفون یازده مشکل شماست الان
عجب
دختر پسر ترامپ دنبال ایفون یازده ان مگه
مشکلات اینه که اقایون مرفه شدن و تن پرور
از مردم جدا شدن و در سطح فقرا زندگی نمی کنن
مشکل خاتمی و روحانی هم نیس
خود روحانیت حکومت علی رو برقرار نکرد و توجیه دینی معاویه اورد تا مرفه باشه
....