Adam sirf Anitkabire gitti diye ne senaryolar üretiyorlar hayret, gercekten hayal gücünü zorlayacak sekilde.
Anitkabir resmi degilde Erdoganla resim koysaydi twitterina Elon reiiiizzzzzzz diye sokalarda gezerlerdi, bu ne eziklik arkadas.
Musk bulusmasini gururla paylasan reisciler var zaten. Bu milleti cözmek zor degil. Ücüncü dünya ülkesi refleksi ile, görmek istedigimiz, duymak istedigimizi yapan, söyleyen yabancilari, bas taci edilir.
Bak bu Bagdadi örnegin, beni güldürdü degerli kardesim.
A good one.
Bu adam cok cabuk, ve büyük populariteye ulasti. Her iste var, ve daha da büyümek icin, kendisine ittifaklar ariyor. Musk üst düzey bir silah teknolojisi üretme pesinde. KI silah teknolojisine karsi bir alternatif olarak. Insanlar bilgisayalar ile baglanabilecek, beyinlerine implant edilen, chipler sayesinde. Insanlarin kapasitesini arttirmak icin, robotlastirma projesine acik bir sekilde adim atanlarin arasinda. Transhumanisim gercek olmaya basliyor, ve bunu calismalarinda Raymond Kurzweil zamaninda cok acik bir sekilde ortaya koymustu, sadece zaman diliminde yanildi, olacagindan cok daha cabuk olacagini, düsünüyordu.
Biz orta dogu ve kaos politikalarinda, sikistik kaldik. Ama dünya da, cok daha büyük projeler dönüyor. Bu projeler insan irkinin sonu olabilir. Insanlar kendi kendini robotlastiracak, ve kendini robotlastirmayan insanlar, o günümüz cagina ayak uyduramayacaktir. Ve insan evolusyon anlaminda, her daim cevresine uyum saglayan bir primat oldugu icin, yolun sonunu kestirmek de zor olmasa gerek.
Bir kesim diyor ku, bir köle sistemi gibi, herseyi robotlar halletsin, ve bu sekilde daha produktif bir toplum, ortaya ciksin.
-Musk gibi adamlarin cevresi, Dur!!! bu robotlar kontroldan cikarsa, insan irkini yok ederler, en iyisi biz robotlasarak, kapasitemizi yükseltelim. Yani bir nevi evolusyonun yeni etabina, suni bir sekilde ulasmak. Peki, bu durumda insanliktan geriye ne kalacak ?
-Ve elbette ki bir kesim, insan irkini korumak adina, iki yola da muhalif, bir pozisyon almaktadir.
Ben Global anlamda cok büyük bir conflict görüyorum, ve tüm kaosun arasinda, bu conflict yillardan beri sürüyor, ve gittikce vites artmaya basliyor. Nereye varacak bilmiyorum, ama dünyanin esas meselesi, su an kimsenin bakmadigi yerde dönüyor.
Buralara kadar girmek istemiyordum, umarim rahatsiz etmedim güzel kardesim, Sentürk Oguz. Belki beni bir ruh hastasi zannedebilirsin, bu konulari eger hic arastirmadiysan, ama hic degilse, belki birazcik anlayabilirsin, neden temkinli yaklastigimi.
@OguzSenturk
Bagdadi den itibaren sana mesaj olarak yazdim dostum, ama nedense alintilayamiyorum sabahtan beri seni.