What's new

Çay Bahçesi

@brokk

Hocam Rus Basını veya Rus Halkı ne diyor bu olay ile ilgili? Siz az çok takip ediyorsunuzdur.

@brokk
Hocam Rus Basını veya Rus Halkı ne diyor bu olay ile ilgili? Siz az çok takip ediyorsunuzdur.

Politikacıların çoğu: hedef Türkiye - Rusya'nın iyileşen düzene girmeye başlayan ilişkileri ve Suriye'deki terröristlere karşı savaş. Açıkça direkt söylenmedi ama, burada kimin çıkarı daha fazla var ilişkilerin bozulmasından sorusunun cevabı da belli.. Rusya sorumlular belli olunca bunu yapanlara, emri verenlere yanıtının acımasızca ve çok sert olacağını söyledi.

Halk : Yorumlar da üç aşağı beş yukarı aynı şeyi tekrar ediyor ama saldırının ardında kesin ABD, Batı, Saudiler var gözüyle bakıyorlar. birkaç yorumcu Batının bu denli tüm elini oynaması ve durumun günlük ve saatlik olarak değişmesi ve herşeyin bu kadar belirsiz olması bizi nereye götürecek bilmiyorum ama sonucu pek de iç açıcı olarak görmüyorum tarzında yazmış ki doğru... tabi halen Türkiye karşıtları da var ama bunlar azınlık yorumlarda..

Bence de bu forumda yazdığım gibi 80% ABD (70% ABD,%5 AB, %5 Saudiler), 20% İran arkasındadır bu olayın tabi bu ileride bizleri nereye götürecek bilmiyorum ama ciddi adımların atılması gerektiği kesin.

p.s. Basın, Kremlin'e aykırı birşey yazmıyor, şu an orada bulunan Kırgız konsolosunun saldırının nasıl olduğu açıklamasını yazıyor gazeteler..

Last edited:
Dude don't you see that whole terrorist groups are attacking us. Do you really think that if we wouldb have had mhp-chp or someone else instead of akp, the situation would have been different?

No. Definitely not. As long as our gov. seeks the national policies these terrorists would to do this again and again.

Guys akp-Erdogan have changed since 15 July. Now we are facing with the consequences of it.

Open your eyes don't act like a dumb. Finally Turkiye is breaking his chains and doing his moves independently. This is the reason why everyone has unleashed their dogs on us.

Brother stop being stupid like those other sheep. No they haven't changed. I believe in 7 de neyse 70indede öyle, hele hele Erdoğan için bu 100% doğru, adam bildiğin yerleştirilmiş hain.

Her yaptığın şeyin bir karşılığı vardır, öyle Türkiye büyüyor bilmem ney çocuklar güler. Türkiye çöküyor ne büyümesi?

Brother stop being stupid like those other sheep. No they haven't changed. I believe in 7 de neyse 70indede öyle, hele hele Erdoğan için bu 100% doğru, adam bildiğin yerleştirilmiş hain.

Her yaptığın şeyin bir karşılığı vardır, öyle Türkiye büyüyor bilmem ney çocuklar güler. Türkiye çöküyor ne büyümesi?
Without questioning, blaming others :) and youre not a sheep but everyone else is?

Politikacıların çoğu: hedef Türkiye - Rusya'nın iyileşen düzene girmeye başlayan ilişkileri ve Suriye'deki terröristlere karşı savaş. Açıkça direkt söylenmedi ama, burada kimin çıkarı daha fazla var ilişkilerin bozulmasından sorusunun cevabı da belli.. Rusya sorumlular belli olunca bunu yapanlara, emri verenlere yanıtının acımasızca ve çok sert olacağını söyledi.

Halk : Yorumlar da üç aşağı beş yukarı aynı şeyi tekrar ediyor ama saldırının ardında kesin ABD, Batı, Saudiler var gözüyle bakıyorlar. birkaç yorumcu Batının bu denli tüm elini oynaması ve durumun günlük ve saatlik olarak değişmesi ve herşeyin bu kadar belirsiz olması bizi nereye götürecek bilmiyorum ama sonucu pek de iç açıcı olarak görmüyorum tarzında yazmış ki doğru... tabi halen Türkiye karşıtları da var ama bunlar azınlık yorumlarda..

Bence de bu forumda yazdığım gibi 80% ABD (70% ABD,%5 AB, %5 Saudiler), 20% İran arkasındadır bu olayın tabi bu ileride bizleri nereye götürecek bilmiyorum ama ciddi adımların atılması gerektiği kesin.

p.s. Basın, Kremlin'e aykırı birşey yazmıyor, şu an orada bulunan Kırgız konsolosunun saldırının nasıl olduğu açıklamasını yazıyor gazeteler..
But its always erdogan ... :) its a must.

Katiliyorum. Rusya gecen seneden beri Halepi bombaliyor birsey olmuyor buyukelciye, ama ne hikmetse bu onemli ve gundemli gunlerde hersey arka arkaya geliyor. Bu kadar tesaaduf olamaz. Kanaatim Turkiye ABD'den koptukca boyle saldirilar olacak ve maalesef devam edecek. 15 temmuz'daki basarisizlik, ABD'siz Firat kalkani operasyonu, ABD'siz Rusya ile gorusmeler birilerini iyice hircinlastirmis. Bunlar hepsi komplo diyen kisiler olacaktir, fakat bir zamanlar AB pkk'ya destek veriyor dediginde de komplo oluyordu, simdi ise herkes neyin ne oldugunu gorebiliyor. Tabii herseyin illa komplo olmasina gerek yok, lakin hersey beklenebilir 'muttefiklerimizden' ve icimizdeki pisliklerden, hele hele ABD'nin proxysi Fetosdan.
Some people here says exactly the same...

Bir ülkeyi nasıl istikrarsızlaştırırsın? Yalnız bırakarak. ab gitti, abd gitti, komşular gitti, yarın nato gider, ab faslı kapanır, etrafında dostun kalmaz sonra geçmiş olsun. İlişkilerin acilen düzeltilmesi lazım herkesle ama bir şeyleri görmezden gelerek değil. Doğru dürüst diplomasi yapmalıyız, lobi yapmalıyız. Kim yapacak? Liyakat?

Bütün herşey dönüp dolaşır, eğitim sistemimize gelir...

bu eğitim sistemi de öyle 3-5 günlük bişey sanki, istikrar olmadıktan sonra eğitim sistemi de olmuyo yada tam tersi netiece uzun yıllar alıyor.

şimdi bi yandan ab ülkelerini veya tüm dünya ile yapılan kötü diplomasiyi eleştirip diğer yandan pkkya destek veriyolar diye kızıyoruz. ikisi de bira arada yurumuyo işte.

yuruyosa da aynen böyle şu anki gibi yürüyo yakınmanın alemi yok. dünya dengeleri bu. şu anki dış politika boka sarmış durumda ahmet davutoğlunun sayesinde kurdistanı kuracaklar. en başında suriyenin yanında yer alsaydık yine boka saracaktı ama bizim çıkarımız olan tarafı seçmiş olacaktık.

ülkemizdeki terörü desteklediklerini daha önce bu kadar açık hiçbi parti de lider de belirtmememişti açıklayamamıştı. sizce devlet onyıllardır bilmiyor mu başta pkknın en büyük destekçisinin almanya olduğunu? Son 3-5 yıl dışında vatandaşlar bile almanyanın bu işlerin arkasında olduğunu ne kadar biliyordu, yada hangi başbakan çıkıp bunlar bunlar diyordu. Yemiyordu çünkü. doğru ne ise o'dur, rte'yi savunacak bi durum yok burada, sen savunma git AB ile ahbap ol

işlerin kötüye gidiyor galiba bu diplomasiden ötürü, para mı kazanamıyorsun?

But we have foiled many attacks.
sh it happens

Last edited:
Dediklerinin çoğuna karşı değilim. Hatalar yapılır, hatalar düzeltilir ve herkes eleştirilir.

Eğitim seviyesi düşük toplumlar manipüle edilmeye daha müsaittir. Müslüman aleminin en büyük sıkıntısıdır bence bu. Bilimde niye geri kaldık, bir numaralı soru bu.

İşler mevzusu sorusu baya komik olmuş diyebilirim. %100 milli bir şirketiz. %100 Türk ar-gesi. Diplomasiye takar mıyız sence? Sıfır ihracat yapsak bile (değil) incilerimiz dökülmez.

bunlara sıra gelinceye kadar.... twitter'da adı soyadıyla fotoğrafıyla terör yanlısı öğrenciler neler yazıyor, twitter, facebook veya youtube gibi değil, hemen ip adresini paylaşıyor, buna rağmen işlem yapılmıyor. 3-5 kişi tutukladılar en son onları da bırakırlar.. sinan, xenon, what, neptune gibi belki türk milliyetçisi bile olmayan sadece savunma sanayii hevesiyle bu foruma girenler o dediğin troll ve teröristleri pohpohluyor, bu üyelere işlem yapmıyor ne forum yöneticileri ne cebatlı. bismack defalarca ülkemizde yapılan bombalı saldırılarla dalga geçmesine rağmen, hala türk sevicisi, savunma sanayii araştırmacısı olarak anıyolar bu üyeler tarafından

Savunma sanayii hevesini açıklar mısın kardeşim?

İnsanların vatanseverliğini sorgulamak da sana düşmez kanımca yanlışsam düzelt. Daha yeni döndüm diyarbakır'dan neyin kafası bu. Mod olduğum zamanları ve neden bıraktığımı buradaki eskiler iyi bilir, eğer cabatlı'dan da cellat gibi davranmasını bekliyorsan kusura bakma, adil davranmak ve çıkarlarımızı gözetmek ayrı şey.

Dediklerinin çoğuna karşı değilim. Hatalar yapılır, hatalar düzeltilir ve herkes eleştirilir.

Eğitim seviyesi düşük toplumlar manipüle edilmeye daha müsaittir. Müslüman aleminin en büyük sıkıntısıdır bence bu. Bilimde niye geri kaldık, bir numaralı soru bu.

İşler mevzusu sorusu baya komik olmuş diyebilirim. %100 milli bir şirketiz. %100 Türk ar-gesi. Diplomasiye takar mıyız sence? Sıfır ihracat yapsak bile (değil) incilerimiz dökülmez.
I say look at Oktay sinanoglu what he said about education.
It has to do with musloman, akp, erduvan, LOL. Stop this obsession.

Savunma sanayii hevesini açıklar mısın kardeşim?

İnsanların vatanseverliğini sorgulamak da sana düşmez kanımca yanlışsam düzelt. Daha yeni döndüm diyarbakır'dan neyin kafası bu. Mod olduğum zamanları ve neden bıraktığımı buradaki eskiler iyi bilir, eğer cabatlı'dan da cellat gibi davranmasını bekliyorsan kusura bakma, adil davranmak ve çıkarlarımızı gözetmek ayrı şey.

neptune işte bu attığım mesaja tepki gösteren tek kişi diğerleri okudu umursamadı bile. çünkü onlar alışmış.

konuya dönersek, ben burada gördüğümden yola çıkarak yargılarım insanları, neticede sanalda tanıyoruz ve zaman ayırıyoruz buraya. bismack adlı almanın bizim şehitlerimizle, ülkemizle bu kadar dalga geçip aşağılarken, nickini belirttiğim üyelerin bu kadar samimiyetini, hatta turkish bölümüne konular açmasına izin vermenizi eleştirdim. hursid'in teorilerine bile tahammul edemezken, bismack sevgisini merak ediyorum. benim gördüğüm bu eleştirdiğim bu, her gün türk bayrağıyla yattığını bilemem, bilsem de bu gördüğümü değiştirmez. vatan sevgini bununla yargılamam saçma olmuş katılıyorum dikkat çekmek için denedim onu. o mesajımı düzenledim, bu adamla sohbeti kesin artık lutfen!
-----------------------------------------

Cebatlı moderator seçilmişsin, insiyatif de imtiyaz da bekleyen yok, bismack ı at artık, en azından turk başlıklarından.

Last edited:
I'm very uncertain about this topic. Last week I watched a German documentary named "The children of Karachi". Since that day I'm praying to God that this movie was pure propaganda. I nearly cried watching these poor children and their terrible condition.

Allah, I beg you, help these babies and their families... I don't want to believe that people throw their babies away at the local dumping ground. Is this real?

@Kaptaan @DESERT FIGHTER @Moonlight @Khanate

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom