What's new

Çay Bahçesi

@OguzSenturk ,
"Ya istiklal ya ölüm!" sözü üzerine kurulmuş devleti Rus'un merhametine savaşa soktuğumuzu düşünmek senin tabirinle "delusional" değilse nedir? Ha bir de bu devletin Rus ile ilişkileri bozulduğunda girdiği savaştan korkmuş it gibi ertesi sabaha kuyruğu g*tünde çıkacağını iddia etmek? Ben senin tasvir ettiğin devleti yazıyorum, zoruna gitmesin. Bence Atatürk'ten bahsederken biraz irkil, irkilin. Olsa da oynasak ama BF4'ü oynayan sensin, gülüm... Sonuçta s*kerim Rus'u, kim ulan o diyen olmadı, öyle mi? Artistlik yapacaksan ne olup bittiğini bileceksin, öyle kendi yorumuna göre çıkarı değil, direk Türkiye'nin beka meselesi olan operasyonu Rus'un merhametine bırakmayacaksın, bırakırsan eğer ağlatırlar seni. Rus yerine Amerikalı, İngiliz, Çinli, İsrailli felan koyabilirsin, sadece isimler değişir. Böyle düşünen adamın, devletin elinde sen beğenmiyor, benim çıkarlarım için ölecekler diyorsun ama "proxy" bırakmazlar zaten ona sahip olamaz sonra sıra o devletin, adamın askerine gelir. Kurt muyuz, it miyiz? Gel desinler gelelim, git desinler gidelim? Rus'a emanet operasyon akıl işi değil, bunu savunmaksa daha kötü.
YPG/SDF yok edilsin istiyoruz, Halep'e dalmasınlar diyoruz, farklı düşündüğümüz bir konu da değil hani... Ama çok yanlış, zararlı bir düşünce Rus'a emanet operasyon. Bir de asker et'ten kemik'ten diyorsun, Rus'un merhametine kalmış operasyon yürüten asker düşünmek istemiyorum... Suriye'de Rus'un merhametine, Irak'ta kimin merhametine?

Last edited:
İnşallah:) Only we wish it was true:)

Arkadaşlar vatan sevgisi nedir? Vatan sevgisi dağı, taşı , köyündeki hayvanları sevmek midir sadece?
Kendi insanımızı sevmediğimiz sürece nasıl milliyetçi olacağız! AKP'liler de milliyetçiliği ayaklar altına almışlardı zaten. Kendi ifadeleridir bu. Aynı dili konuştuğunuz insanlarla barışın lütfen.

Bakın fazla detaya girmek istemiyorum ama ben sadece Türk ve Müslüman olduğum için Ukrayna'nın bazı bölgelerine alınmıyorum. Malıma mülküme gidemiyorum.
Bu savaşlarda iki defa darbe almış birisi olarak trollük olarak , şaka olarak bile ayrılıkçılık nefret pompalamayalım lütfen. İnsanlar psikolojik olarak hazırlanıyor . Birgün gelir birbirimize kurşun sıkma enayiliğini yaparız.
Bugün AKPye oy veren arkadaşlar , dedeleriniz zamanında CHPye oy verdi. Onları iktidara taşıdı.Onları bari aşağılamayın.
Ben iki gündür savaş bölgesindeydim ve moralim çok bozuk. Türkiye'den kat kat daha sakin, soğuk kanlı insanların ülkesi bu hale geldi. Aklınızı başınıza alın. Hepiniz Türkçe konuşuyorsunuz, alın size ortak nokta.Allah korusun Yurtdışında dilini anlamadığınız insanların yanında mülteci olduğunuzda anlarsınız.

Could this be true?

Imagine that this is true, just a moment.

But something fundamental does not stick in all these speculations. All countries that have a military nuclear ambition develops simultaneously, at the same time their vectorial capacity MRBM or/and IRBM (Ballistic missile or/and cruise missile). Where are these vectors of Turkey ?

At present there is only the SOM Cruise Missile and the scope of 2500-kilometer range (1,300 nmi) is not yet confirmed as operational.

Do not even talk about the IRBM capability (Ballistic Missile), nonexistent.

...

Last edited:
We don't even possess ballistic missile system
You don't need any ballistic missile system as prerequisite to nuclear warheads. Nuclear warheads can be dropped with aircraft.

Anyways, I have also hard time in believing that Turkey has its own indigenous nuclear technology. If we had, we would be able to develop the Akkuyu nuclear facility on our own. But rather even during the warplane crisis with Russia, the Akkuyu was set on hold.

Imagine that this is true, just a moment.

But something fundamental does not stick in all these speculations. All countries that have a military nuclear ambition develops simultaneously, at the same time their vectorial capacity MRBM or/and IRBM (Ballistic missile or/and cruise missile). Where are these vectors of Turkey ?

At present there is only the SOM Cruise Missile and the scope of 2500-kilometer range (1,300 nmi) is not yet confirmed as operational.

Do not even talk about the IRBM capability (Ballistic Missile), nonexistent.

...
Think of the B-61s which used to be stationed at Incirlik Airbase,there is no need for MRBM/IRBM/ICBM.

We don't even possess ballistic missile system
Same answer,we dont need it.

According to him those bombs are huge neither f16s-phantoms nor missiles can carry 'em.

TSK uses something else to deliver 'em to the target. Again according to him Turkiye keeps 'em somewhere which is very special and I have been there once.

However I still don't believe. But maybe...

Arkadaşlar we don't have our own nuclear bombs. These are things people in the kahvehane believe who have no education, don't know anything other than sip tea and go mosque. These are the same people who think everything is done by masons.

Ama nükleer deterrent olmadan hiçbir zaman ülkemizi tam anlamıyla koruyamayiz. Öyle bir nükleer detterent lazımki dünya savaşı felan çıkarsa bizle birlikte dünyayı yerle bir ederiz. Şu anda neden dünya savaşları olmuyor? Nükleer yüzünden. İnşallah Birgün nükleer olmamız lazım. Gizlimi ne şekilde bilmem ama onun için gerekirse aç kalmamız lazım ülkemiz ve milletimizin geleceğe için. Düşünün TFX, milden ve icbm ve hepsinde nükleer füze kapasitesi var. İşte ozaman son vatanımız olarak gözüken Anadoluda daimi yerimizi koruruz.

Arkadaşlar we don't have our own nuclear bombs. These are things people in the kahvehane believe who have no education, don't know anything other than sip tea and go mosque. These are the same people who think everything is done by masons.

Ama nükleer deterrent olmadan hiçbir zaman ülkemizi tam anlamıyla koruyamayiz. Öyle bir nükleer detterent lazımki dünya savaşı felan çıkarsa bizle birlikte dünyayı yerle bir ederiz. Şu anda neden dünya savaşları olmuyor? Nükleer yüzünden. İnşallah Birgün nükleer olmamız lazım. Gizlimi ne şekilde bilmem ama onun için gerekirse aç kalmamız lazım ülkemiz ve milletimizin geleceğe için. Düşünün TFX, milden ve icbm ve hepsinde nükleer füze kapasitesi var. İşte ozaman son vatanımız olarak gözüken Anadoluda daimi yerimizi koruruz.

Patience, patience... ;)

Link :

https://defence.pk/threads/turkey-nukes.440998/#post-8503100

...

Arkadasim,the one telling this is not a person who sits at kavehane's all day.
She is a well known geopolitical analist,maybe you should do some research on the person before commenting like you did.

Back
Top Bottom