What's new

Çay Bahçesi

Sen bu kafada gider isen seni çok rahat güderler. Ki güdülmeye de çok ta müsaitsin. İşi akplisin demeye getirip ne kadar realiteden uzak olduğunu gösterir. Sana zorla incele diyen yok. Heyecan yapma şampiyon bu kadar. 2 askerin yakılmasının nükleer bomba ile kıyaslayıp laf ebeliği yapmak sana yakışır zaten.

tamam bye

Now listen. Here are experts writing e.g. neptune, jackal 131 ,1insane and zulkarneyn.
I am monitoring them and most others from different sections.
1insane is not able to speak English but claims to have a company which develops Nano-Drones;
it's a joke.
If he has a company in his mind, I will be stop him for sure.
We at Poly-techniques in Poland have departments for AI working on airborne robotics (UAV),
but our research and R&D language is English.

An other claims to be special forces who fought in Sur,
the other claims to be an ex special forces now on academic career in Ireland,
the other claims to be an ex - special Gulen agent.

Most others are trolling and doing party politics only.

If this is your nation representing, I am a bit ashamed to protecting your interests here.

Turkish Forces will conquer Al-Bab within 2016 and move forward to Manbij 2017 until Trump is President.

The black bastard intended to leave a hell on earth and he was successful.

hursid seni severim ,beni korkutuyosun bak, 1insane trmilitary'den de biliyorum, öyle bi şirketleri var gerçekten. diğlerleri de öyledir, herkes yalancı mı

Yok şu yakılarak katliam olayını hafifletmeye çalışan AKP'li, CHP'li değil, net katıksız o.çocuğu olur.

yenilir yutulur bisey degil bu,şu anda dünyanın bildiği bir şeyi ülkemizde kendi halkımızdan saklıyoruz, o bu bu siteyi yasaklayarak, Dünyada örneği yok bu işin.

2 askerimiz yakılıyor, bizden başka tüm dünya biliyor. yabancı medyayı forumları takip etmeyen vatandaşın haberi bile olmayacak, şaka gibi şaka

Yasaklamak doğru bir karar. Bir haberi birinin duyması başka birşey, insanlara onu izletmek başka birşey. Böyle bir olayın olduğunu ekşiden falan öğrenir insanlar zaten. Görüntüler izletilmemeli. Psikolojiye tecavüz edici bir video. Zaten şu sıra yasağa rağmen videoyu oradan oraya paylaşmaya çalışan 1000'lerce terör propagandacısı fişlenmiş twitterde.

Yasaklamak doğru bir karar. Bir haberi birinin duyması başka birşey, insanlara onu izletmek başka birşey. Böyle bir olayın olduğunu ekşiden falan öğrenir insanlar zaten. Görüntüler izletilmemeli. Psikolojiye tecavüz edici bir video. Zaten şu sıra yasağa rağmen videoyu oradan oraya paylaşmaya çalışan 1000'lerce terör propagandacısı fişlenmiş twitterde.

Video'yu demiyorum, HABER yok konuyla ilgili Türk medyasında. Videoyu izleyenler kesinlikle zaten tavsiye etmiyor yerli yabancı olsun

Medya haber yapıcı değil, gerçekleşmiş bir haberi kaynağından alır paylaşır medya. Hiçbir aklıselim medya kurumu da Işid'in yayınladığı video ve basın açıklaması ile ilgili haber yayınlamak istemiyor, mantıklı olan da bu zaten. TSK açıklama yapar, haber kanalları da oradan gelen haberi yayınlarına döker. Bu hep böyle işledi, bence normali de bu. Benim de kanalım olsa, Işid yerine TSK'dan gelecek açıklamaları haberleştiririm.

Ya kardeşlerim izledim birkaç saat önce yemin ederim gözlerimden yaşlar aktı. Hakikaten üzülüyorum bu ülkeyi ne hale getirdiler. Bu ülkede pompala pompala dinciligi adamlar büyükelci vurur oldu. El bab mi ne bok sa artık yakın yıkın fosfor mu, napalm mi neyse yapın. Ulan olmaz böyle şey birde yasakliyorlar, be şerefsizler tamam izlemesin kimse çünkü ozaman sokakta sakalı adam kesmeye felan başlarlar. Yeminle hayatımda böyle şey hiç aklımdan gelmedi ama muslumanliktan islamdan uzaklastirdilar bu video dan sonra okadar içime kin öfke geldiki anlatamıyorum.

yenilir yutulur bisey degil bu,şu anda dünyanın bildiği bir şeyi ülkemizde kendi halkımızdan saklıyoruz, o bu bu siteyi yasaklayarak, Dünyada örneği yok bu işin.

2 askerimiz yakılıyor, bizden başka tüm dünya biliyor. yabancı medyayı forumları takip etmeyen vatandaşın haberi bile olmayacak, şaka gibi şaka
En dogrusu bu kardes. Haberi verilecekse en azindan detay'a girmesinler. Video'su kesinlikle paylasilmamali, hayatimda gordugum en igrenc videolardan biri. Coluk cocuk/ergenler simdi acar bakar, travma gecirerler. Yemin ediyorum, bu isid'ciler en acimasiz iskence yontemleriyle gebertilmeyi hak ediyor.

En dogrusu bu kardes. Haberi verilecekse en azindan detay'a girmesinler. Video'su kesinlikle paylasilmamali, hayatimda gordugum en igrenc videolardan biri. Coluk cocuk/ergenler simdi acar bakar, travma gecirerler. Yemin ediyorum, bu isid'ciler en acimasiz iskence yontemleriyle gebertilmeyi hak ediyor.

Ben bile yeminle yatamıyorum, psikoloji gitti. Bu insanlar nasıl türüyor ya aklım hayalim almıyor, düşün internet de İslam'a söven birsürü yabancı var adamlar bunları izleyip ne düşünüyordur, ben bile izlerdim kendi dinimden sogdum arkadaş. Birde video larinda bizim bombalarimzdan sonra çocuklar vardı hastanelerde, onlara mı üzülsem, üstüne askerleri görünce kafam attı başım dönüyor. Bu nasıl iş ben anlamadım. Bunların sonunu bitirine kadar yakın yıkın, ülkede yasaklayın imam hatip felan kalmasın, bunları turedecek her yeri kapatın bu ney ya. Arkadaş insan kendi içinden yaşasın dinini namazını kılsin gitsin camisine bu nasıl bir şey.

Millet haberiniz, bilginiz varmi Turkiye Moskovoda yapilan gorusmede YpG'nin terorist gurup olmadigini kabul etmis.

16 adacik yunanlilara ab uyeligi umidi ile verildi. Simdi suriyede ypg terrorist olmadigi rusya ile baris adi altinda kabul edildi. 2 mehmetcik yakilarak infaz edildi. Pkk'li ogretmenler ogretmenlige geri dondu.

Ne oluyor aq? Nereye gidiyoruz?

Bana din, devlet, vatan muhabbeti yapmadan rasyonel, objektif ve mantiga dayali bir cevap verebilir misiniz? Firat Kalkani'nda su ana kadar verdigimiz sehit sayisi 39/40. Bu rakam gercekten cok yüksek bir rakam mi? Lütfen, duygusal yaklasmayin.

1069c25f2a8440339ff43f9b190ab22a.png

Beni sinirlendiren konu aslinda sehit vermemiz degil. Elbette ben de isterim ki hic sehit vermeyelim ama sonuc itibari ile bu bir savastir. Ne bekliyoruz ki? Mermi yerine gül mü atacaklar üstümüze? Bundan dolayi sakin bir kafa ile operasyonun son durumunu gözler önüne serince genel olarak halen basarili buluyorum ilerleyisini. Beni kizdiran konu ise verilen sehitlerin yaklasik yüzde 90'ninin önlenebilir olmasi. Para var, techizat var, siyasi destek var ama uygulanan strateji son derece yetersiz.

Yanlis mi düsünüyorum? Bi' küfür etmeden bi' bakin ve beni düzeltin gerekiyorsa.

@Sinan @Neptune @usernameless @Kebapçı Erhan @Zulkarneyn @Baybars Han @what @TrMhMt @xenon54 @OguzSenturk ve isimleri su an aklima gelmeyen digerleri.

@KediKesenFare

Sorun verilen sehid'de degil ama sorun yarim yamalak yapilan sozde savasta. Evet yapilmasi gerekenleri yapmadan sahaya suruyoruz herseyi.

Hepsinden kotusu biz suriyeye ypg-pkk yi durdurmak icin ve diclenin dogusuna gondermek icin girdik ama buyukler dokunamazsiniz dedi bizde artik mictigimiz belli olmasin ve dunya isid ile savasiyor desin diye iste yarim yamalak birseyler yapiyoruz ama onuda tam yapamiyoruz. Goruldugu uzere sivadik resmen.

Basari felan yok canim kardesim isid zaten belliki bab'a saklamis cekmis butun kuvvetini bizde duz ovada birkac yuz asker ve 2 duzine tankla ilerlemisiz. Aynen ypg'nin cekilen isidin yerini doldurmasi gibi.

DUN GECE YASANANLAR DIYE YANSITILAN OLAY:
Habertürk'ün haberine göre, 20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan gece silah ve mühimmatlarını alan askerlerin hedefi, DEAŞ’ın üs haline getirdiği hastaneydi. Her taraf mayınlıydı. Mehmetçik, gece 02.00 sıralarında Akil Dağı’ndaki hastaneye sızmayı başardı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, yaralı askerlerin anlattıklarını şöyle yazdı: “Her taraf mayın, bubi-tuzağı, EYP doluydu. Her yerde dikenli tel vardı. Çamur, kaygan bir de. Aç kalalım, donalım, çok da vay vay, yeter ki Akil Dağı’nı ve oradaki tahkim hastaneyi alalım. Hepsine rağmen bastık herifleri.

KIZILCA KIYAMET KOPTU
Kızılca kıyamet koptu daracık alanlarda. Göğüs göğüse, gırtlak gırtlağa girdik birbirimize... Tutunamadılar bile. Korkuyla, panikle kaçıştılar dört bir yana, saklanmaya, saklandıkları yerlerden taramaya, atmaya çalıştılar. Biz de onları göme göme ele geçirdik hastane bölgesini. Bunların hepsini de gece güne kavuşmadan, 3-6 aralığında güneş doğmadan yaptık. Sağ kalanlar kaybolup gittiler karanlıkla. Sonra güneş doğdu.

SAATLERCE ŞARAPNEL MERMİ UÇUŞTU
Tekrar saldırıya geçtiler. Ne varsa attılar ellerinde. Saatlerce hiç durmadı. Saatlerce şarapnel, mermi uçuştu her bir yanda. Roketler, havanlar, mermiler paralandı içimizde, her bir yanımızda, tepemizde. Bırakın mermiyi, onlarca roket geçti başlarımızın üstünden. Öğlene kadar yaşadığımız bu mermi sağanağında 4 şehit, 15 yaralı verdik. Tahliye ettik, gönderdik şehit ve gazilerimizi. Komandolarımız geldi sonra. Yanımıza gelişleri bile çok sancılı, sıkıntılı ve tehlikeliydi.
Mermi yağmuru altında yaptılar sızmalarını, yaklaşmalarını. Onların gelişiyle bir an olsun nefes almak istedik ya, o da olmadı. Onlar da direkt daldılar çatışmaya, hep beraber vuruşmaya başladık.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRDILAR
Bombalı araçla yapılan saldırıyı ise askerler şöyle anlattı: “Çok soğuktu hava. Kar yağmaya başladı. Zaten yaştık, çamurluyduk, ıslaktık, kanlıydık. Teröristler sustu bir ara. Onlar susunca biz de sustuk. Zaten tepeyi tutmuş, artık elimizde kalsın diye savunuyorduk.
Dün gece hiç uyumamıştık. Gündüz de uyumamıştık. Artık acıdan, yorgunluktan, uykusuzluktan, çatışmanın hışmından, hırstan, gözlerimiz yanıyordu, acıyordu. Akşam yine uyumayacaktık. Gece de uyumayacaktık. ‘Nöbetleşe uyuyalım’ dedik. Fırsat bulmuş, ağırlık yapmasın diye yanımıza aldığımız azıcık yiyecekleri hem paylaşıyor, hem ufak lokmalarla yiyorduk.

AKİL DAĞI ÖYLE BİR YER Kİ...
Kar ise yağmaya devam ediyordu. Bir de üşüyorduk. Tekrar atışmalar başladı. Bir de nefes aldırmayan patlamalar. Ama biz, Akil Dağı’nın hengamesine çoktan alışmıştık. Akil Dağı öyle bir yer ki; üstündesin, 15 metre aşağısını göremiyorsun. Dipler hepten ölü bölge. Bir de çok geniş, tüm alanı tutmak çok zor. Herkes bir yerde, çatışmalar devam ediyor.
IZMA YAPTIK
Özellikle az kişiyiz, zaten sızma yaptık, uçtayız, kalplerine saplanmışız, bir de sızma az kişiyle yapılır, hâlâ sızmanın o safhasındayız. Üstüne bir de her taraf ev, her evden ateş geliyor. Ortalık bir kez daha kızılca kıyamet. Bir de kar yağışı. Pus. Ve bir bombalı araç çıktı. Üstüne bir de her taraf ev, her evden ateş geliyor. Ortalık bir kez daha kızılca kıyamet. Bir de kar yağışı. Pus. Ve bir bombalı araç çıktı. Aramıza daldı. Sonra iki boğuk patlama daha. 10 şehit, 20 yaralı. Tabur komutanımız, canımız, binbaşımız da şehit oldu.”

Şu amk forumuna yazmayayım diyorum ama yurtdışı operasyonlarda "Jandarma İstihbarat" mı görevlendiriliyor? Ben izlemedim ama dört ay önce esir düştüğünü söylemiş, dört ay?
Sınırımızdan kaçırıldı denilen çocuğun, Daiş elindeyken yayınlanmış Demirtaş'lı, Öcalan'lı, Salih Müslim'li bir mesajı var...

"HDP Iğdır Milletvekilli Kıznaz Türkeli, Taş’ın ailesini ziyaret etmiş, “Askerin annesi ve kardeşli çok üzgün ve tedirgin. Çok korkuyorlar. Devlet yetkilileri aileye bugüne kadar hiç bilgi vermemiş. Sadece ‘Bize güvenin, çocuğunuzu bulacağız' şeklinde açıklama yapmışlar. Aile, 'Biz çocuğumuz sağ teslim ettik, öyle de almak istiyoruz' diyor” açıklamasını yapmıştı.

Konstantiniyye dergisinin Ağustos 2016 sayısında da Taş’la yapılan söyleşi yayınlanmış, Taş “Bana neden sahip çıkılmıyor” diye sormuştu."

Pakistan Defence Latest Posts

Back
Top Bottom