What's new

Çay Bahçesi

.
Şirk koşmuştur dedim, siz de İslamiyet uğruna mücadele vermiştir dediniz.

Şirk sizin için bir zarar değil ki bana hala ne zarar vermiştir diyebiliyorsunuz, sonraki yazacaklarımı da kabul etmeyeceksiniz sonucu çıkar; o halde sizin İslamiyet anlayışınızın kaynağı nedir?

Karışmak istemiyorumda Laikliği savunupta onu kendi nicki edinip birde burda islamı yada islam olanları sorgulama yargılama çok etik durmuyo..

Art niyet aramıyo değilim

.
Is it possible to change my username to :

Make Syria, Iraq, Egypt, Balkans Turkish Again

Or:

Hurshid the Great

.
Şirk koşmuştur dedim, siz de İslamiyet uğruna mücadele vermiştir dediniz.

Şirk sizin için bir zarar değil ki bana hala ne zarar vermiştir diyebiliyorsunuz, sonraki yazacaklarımı da kabul etmeyeceksiniz sonucu çıkar; o halde sizin İslamiyet anlayışınızın kaynağı nedir?

Önce söyledigim gibi, ben Nursi eserlerini okuyunca hic sirke dair sözler veya Türkcülük aleyhinde sözler ne okudum ne isittim. Bunun propogandasini siz yapiyorsunuz, bu yüzden delilleri de siz belgelemeniz lazim.

.
Ben Atatürk meselesini artik tartisabilicemize inanan kisilerden biriyim. Ve ister seversin ister sevmezsin, Atatürk'den önce Türkcülük yokmuydu? Atatürk mü Türk irkini kurdu?

Ben Atatürkü ikiye ayiran kisilerden biriyim. Atatürkü takdir ettigim noktalar vardir. Elestirdigim noktalari'da var.

Benim görüsümce Atatürkü elestirmek Türk insanina ihanet degildir. Bu olayi ihanet olarak degerlendirenler ekstrem bir zehirlenme icerisindedirler, ancak kemalistlerin düsüncesine uyar.

Bence seninki türklukle alakası yok bence senin türkluk umrumda bile değil, bence senin tek düşündüğün şey din. Yani kısa tabirle yobaz sin kusura bakma. Atatürk u kimse yanlış lari yoktu demiyor. Tabi ki vardı ama kimin yok ki? Ama Atatürk neden tartışma konusu olsun ki? Bunu sadece hainler ve Türk düşmanları yapar. Sadece Atatürk yoktu, bizim için türkluk esastır ve ondan önce fatih den tutun timur a, Baybars tan oğuz han a kadar dır. Hepsi bizim liderimiz dır. Bence siz ismini selim yerin çöl araplarindan birinin ismini koy ve ona tap.

Bana Atatürk ün türkluge karşı yaptığı 5 şey söyle? Bulamasın çünkü yok.

.
Adam usanmadan 2-3 hesap açıp mesaj atıyor, kendi yazdığına teşekkür atıyor hatta ve hatta kendi ile sohbet bile ediyor, yav ne kadar işsiz insanlar var bu forumda :)

yukarıda Osmanlı nickli arkadaş hesabını ilk açtığında Suudi Arabistanlı gözüküyordu şimdi oda Türk olmuş.

Nasıl bir trollük dönüyor bu forumda anlamıyorum bazen :no:

.
FETÖ örgütünün lideri Nursi degildir ki o kiyasi yapalim. FETÖ'cülerin tek lideri Gülen'dir, Nursi'yi, Islami kullanan bir örgüttür. Insanlari zayif noktasini iyi kavrayan örgütlerden birisidir.
Nursi'nin güvenlik zafiyeti oluşturduğu kesin öyle ise? Bir ara Kürdi mi Nursi mi neyse artık, bir hiç olduğu halde Atatürk'e posta koyan adam olarak gösteriyorlardı... Senin cevap verdiğin üye'den haz ediyor değilim ama koca bir milletin mensuplarının böyle saçma isimleri bu kadar büyütmeleri, beğenmeleri de doğru gelmiyor.

.
Bence seninki türklukle alakası yok bence senin türkluk umrumda bile değil, bence senin tek düşündüğün şey din. Yani kısa tabirle yobaz sin kusura bakma. Atatürk u kimse yanlış lari yoktu demiyor. Tabi ki vardı ama kimin yok ki? Ama Atatürk neden tartışma konusu olsun ki? Bunu sadece hainler ve Türk düşmanları yapar. Sadece Atatürk yoktu, bizim için türkluk esastır ve ondan önce fatih den tutun timur a, Baybars tan oğuz han a kadar dır. Hepsi bizim liderimiz dır. Bence siz ismini selim yerin çöl araplarindan birinin ismini koy ve ona tap.

Bana Atatürk ün türkluge karşı yaptığı 5 şey söyle? Bulamasın çünkü yok.

Bencede senin Islam'la alakan yok ve umrunda bile degil, bence senin tek düsündügün sey Türklük. Yani kisa tabirle yobaz bir kemalistsin sen, kusura bakma.

Böyle ithamlar hosuna gidiyor mu?

Atatürkün Türkcülüge karsi yaptigi en büyük yanlis zaten Islami halkdan alma cabasidir. En büyük yanlisi buydu. Cünkü Islamsiz Türkcülügün cok manasi kalmaz. Tabiki Türk irki Islam'dan önce vardi, ama Islamla sahlandi, ve Islami ön saflara tasidi. Türk insani Islami benimsedikten sonra en büyük basarilarini elde etti.

Adam usanmadan 2-3 hesap açıp mesaj atıyor, kendi yazdığına teşekkür atıyor hatta ve hatta kendi ile sohbet bile ediyor, yav ne kadar işsiz insanlar var bu forumda :)

yukarıda Osmanlı nickli arkadaş hesabını ilk açtığında Suudi Arabistanlı gözüküyordu şimdi oda Türk olmuş.

Nasıl bir trollük dönüyor bu forumda anlamıyorum bazen :no:

Bana mi diyosun? Ben bu forumda en eski Türklerden biriyim. Sadece yazmak'tan cok okudum. Ve uzun yillardir ugramadim bile foruma. Zulkarneyn benim biraderimdir, ve zamaninda ayni IP'miz vardi (ayni evde kaliyorduk) ve haksiz yere ban yemisdik. Artik o sorunlar cözüleli seneler oldu. Burdaki cogu arkadasi hic tanimiyorum bile su an. Eskilerden kimler var henüz bilmiyorum.

.
Bencede senin Islam'la alakan yok ve umrunda bile degil, bence senin tek düsündügün sey Türklük. Yani kisa tabirle yobaz bir kemalistsin sen, kusura bakma.

Böyle ithamlar hosuna gidiyor mu?

Atatürkün Türkcülüge karsi yaptigi en büyük yanlis zaten Islami halkdan alma cabasidir. En büyük yanlisi buydu. Cünkü Islamsiz Türkcülügün cok manasi kalmaz. Tabiki Türk irki Islam'dan önce vardi, ama Islamla sahlandi, ve Islami ön saflara tasidi. Türk insani Islami benimsedikten sonra en büyük basarilarini elde etti.

Bana mi diyosun? Ben bu forumda en eski Türklerden biriyim. Sadece yazmak'tan cok okudum. Ve uzun yillardir ugramadim bile foruma. Zulkarneyn benim biraderimdir, ve zamaninda ayni IP'miz vardi (ayni evde kaliyorduk) ve haksiz yere ban yemisdik. Artik o sorunlar cözüleli seneler oldu. Burdaki cogu arkadasi hic tanimiyorum bile su an. Eskilerden kimler var henüz bilmiyorum.

Evet islam umrumda değil yeterki türk olsun. Hazarlar Musevi türk ve onlar da benim atalarım sayıyorum, ha sen saymiyorsan defol git Arabistan'a, çok sevdiklerinla yasa. Ben kemalist değilim birkere Türkçüyum.

Kaldı ki laik bir ülke nasıl islam düşmanı oluyor? İstediğin gibi yaşa istersen müslüman istersen yahudi, bundan daha güzel ne var? Ha baş örtüsü sorunu vardı ki o yanlış ve çözüldü, onuda Atatürk yapmadı.

.
Ben şirk diyorum, siz değil diyorsunuz; hangimiz doğru söylüyor?

Benim kaynağım İslamiyet, sizin okuyup da şirk olmadığını iddia etmenize kaynak nedir, şahidiniz kim/ne?

Kaynakta anlaşalım sonrası kolay, kim doğru söylüyor kim yalan çıkacaktır zaten ortaya.

Türk milletine zararına da gireceğiz.

Kardesim kaynagim Islamiyet deyip soruyu cevapladim sanma.

Nursi Türk insanina ve Islam dinine nasil ihanet yapti? Soru budur,

Senin yanitin "sirk" oldu. Sirk yaptiysa bunun delilini bekliyorum, cünkü ben mektubat, sözler, asai musa okudum zamaninda. Ve sirk'e rastlamadim. Siz öyle bir tespit yaptiysaniz lütfen paylasiniz. Bende faydalanmak isterim. Düsmancasina tartisma yapmak cok aleyhime gidiyor. Ögrenip birbirimizden feyizlenmek en dogrusu.

Evet islam umrumda değil yeterki türk olsun. Hazarlar Musevi türk ve onlar da benim atalarım sayıyorum, ha sen saymiyorsan defol git Arabistan'a, çok sevdiklerinla yasa. Ben kemalist değilim birkere Türkçüyum.

Uslubun uslup degilki seni ciddiye alayim, alacaksam alaya alayim.

Senin gibi havlayana laf degil cöplük atarim, atarim ki beynin degil göbegin dola.

.
Kardesim kaynagim Islamiyet deyip soruyu cevapladim sanma.

Nursi Türk insanina ve Islam dinine nasil ihanet yapti? Soru budur,

Senin yanitin "sirk" oldu. Sirk yaptiysa bunun delilini bekliyorum, cünkü ben mektubat, sözler, asai musa okudum zamaninda. Ve sirk'e rastlamadim. Siz öyle bir tespit yaptiysaniz lütfen paylasiniz. Bende faydalanmak isterim. Düsmancasina tartisma yapmak cok aleyhime gidiyor. Ögrenip birbirimizden feyizlenmek en dogrusu.

Uslubun uslup degilki seni ciddiye alayim, alacaksam alaya alayim.

Senin gibi havlayana laf degil cöplük atarim, atarim ki beynin degil göbegin dola.

Peki özür dilerim üslup için, benim yazdıklarımı cevapla ondan sonra bakacam yobaz misin değilmişin. Ondan sonra zaten belli olur herşey.

.
Peki özür dilerim üslup için, benim yazdıklarımı cevapla ondan sonra bakacam yobaz misin değilmişin. Ondan sonra zaten belli olur herşey.

Sorunu yeniden yöneltirmisiniz? Tartismada soru es gecti.

.
Sorunu yeniden yöneltirmisiniz? Tartismada soru es gecti.

Atatürk islam a karşı ne yaptı somut olarak, bugün laik devlet le herkes istediği gibi yaşayabiliyor, musluman Hristiyan Musevi Budist herkes. Başörtüsü yasağı yanlışı da kalktı ki onu Atatürk yapmadı ondan sonra olmaya başladı. Tam olarak ne sorun var ülkede ben anlamakta güçlük çekiyorum, sen şeriat mi istiyorsun anlamadım? Kimse camiye gitmeni yasaklanmadı.

.
Atatürk islam a karşı ne yaptı somut olarak, bugün laik devlet le herkes istediği gibi yaşayabiliyor, musluman Hristiyan Musevi Budist herkes. Başörtüsü yasağı yanlışı da kalktı ki onu Atatürk yapmadı ondan sonra olmaya başladı. Tam olarak ne sorun var ülkede ben anlamakta güçlük çekiyorum, sen şeriat mi istiyorsun anlamadım? Kimse camiye gitmeni yasaklanmadı.

Bu konu cok tartisilmasi gereken bir konu. Cok noktalar var, cok kanun cikarildi Islami kisitlamak icin. Ben listeledigim noktalar sadece bir kaci.

Dinî nikâhi yasaklandi

Kadinlarin basörtüsüne karsi cikildi

Cocuklari sünnet etmeyi yasaklandi

Cuma ve Bayram hutbelerinin sünnet vechi üzere Arabî lisanla okunmasini yasak edildi

Askerî sancaktan, Kelime-i Tevhid’i kaldirdirildi

Hulefa-i Rasidin levhalarini camilerden indirildi

Din derslerini mekteplerden kaldirildi

Dinî ve Islamî kuruluslari yasaklandi

Kur’an harflerini yasak edip, latin harflerini getirildi

Camilerde Kur’an ögrenmek men edildi (sonra serbest birakildi);

Ezani Türkcelestirildi (1950′den sonra yasak kaldirildi)

Kur’an cüzlerinin satisi yasaklandi (sonra serbest birakildi)

.
Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım dedi ALLAH..Olmasaydın olmazdık ya RUSALALLAH

Hoca Ahmet Yesevi'nin Divanı Hikmetten sözleri

Last edited:
.

Pakistan Affairs Latest Posts

Country Latest Posts

Back
Top Bottom