Yahu daha önce bu adamların partileri kapatılıyordu, parti açmalarına ve kapanmadan siyasi hayatlarına devam etmelerine vesile olan sen, açılım sürecinde ortak olan sen, cumhurbaşkanı adayı çıkarmalarına izin veren sen. Bunların hepsine yol açıp 6 milyon seçmenli tam teşekküllü bir siyasi oluşum yaratmışsın, peki bu oluşumla görüşülmesi neden batıyor şimdi? E sen soktun bu adamları meclise? Madem teröristler o zaman sokmasaydın meclise? HDP'den zerre haz etmiyorum. PKK ile bağlarını koparmayıp kendi bacaklarına sıktılar. Ama %13 oy potansiyeli olan bir partiyi görmezden gelip, her görmezden gelmeyene hain mi diyeceksin?
1. DEP ile ittifak yapip PKK'nin siyasi ayagini meclise sokan ilk parti SHP, yani CHP'dir.
2. Meclise sokturulan 22 PKK'lilarin isimlerini bebek katili Ocalan vermistir. Bu isimlerin bazilari Hatip Dicle, Leyla Zana, Ahmet Turk ve Sirri Sakik'tir.
3. Ocalan'in kendi itiraflariyla PKK bir cok defa CHP ile isbirligi yapmis ve secimlere beraber katilmistir.
4. Son buyuk ornek evet/hayir referandumundadir.
PKK konusunda iki partide suçlu ve ikiside suçun sebebi olarak diğer partinin eylemlerini gösteriyor.Ama aynı yanlışın bir başkası tarafından da yapılmış olması o yanlışı yanlış olmaktan çıkarmıyor.Örneğin birisi adam öldürdü ve hakim karşısına çıktı ve savunma olarak"Ama hakim bey o da öldürdü" dedi ve beraat aldı bu size mantıklı geliyor mu?
CHP AKP'ye çözüm sürecini sen başlattın sen terörist destekçisisin derken çözüm süreci bittikten sonra öldürülen teröristlerin cenazesine gidiyor.Bir CHP milletvekili çıkıp insansız hava araçları sorgusuz sualsiz öldürüyor deyip terorist destekçiliği yapıyor.
AKP CHP nin şimdiki eylemlerini gösterip CHP ye terörist diyor ama Çözüm sürecini başlatan kendisi.Apoya sayın diyen kendisi ve bu süre zarfında PKK nın doğu illerini silah deposuna çevirmesinin sebebide kendisi.
Demek istediğim Suçsuz taraf yok önce iğneyi kendine batıracaksın acımıyorsa çuvaldızı başkasına batıracaksın kendi yanlışlarını düzeltmeden başkalarının yanlışlarını eleştirmeyeceksin.
Tek endişem "bütçedeki harcama tercihleri" nin değiştirilmesi. İnşallah sadece diyanet'e düşen kısmın azaltılmasından bahsediliyordur, çünkü şu anda savunma sanaya ayrılan bütçe (2018'de ciddi artışa rağmen) halen oldukça eksik.
Diyanet bütçesinin yüksek olması konusunda okuduğuma göre imamlar maaşlarını devletten değil diyanet bütçesinden alıyormuş.Bana göre yapılması gerekn en iyi hamle imamlarıda devlet memuru kadrosuna alıp maaşlarını diğer devlet memurlarının aldığı bütçeden almaları.Bu sayede vatandaşın gönlüde rahat olur.
Diğer bütçe konusunda sana katılıyorum Ar-Ge ve savunma bütçelerini dahada arttırmalıyız.
Saray en başarılı öğrenciler için üniversite olacak.
Sarayı üniversiteye dönüştürme fikri bana göre boş bi fikir.Zaten yapılmış bir şey var ortada ve kullanmak lazım.
Ayrıca sarayı üniversite yapmak ile varolan üniversiteleri bölmek arasında bir fark göremiyorum.Sarayı en iyi öğrencilerle en iyi üniversite yapacagımıza varolan üniversiteleri geliştirsek daha iyi olur.
Ayrıca ekonomi konusuda da bir iki birşey söylemek istiyorum.Ekonomiye en çok zarar veren şey doların yükselmesi değil sürekli oynayıp sabit kalmamasıdır.Dolar bizde neden sürekli yükseliyor çünkü cebimizde kendi paramızı destekleyecek para yok her sene 40-50 milyar dolar cari açık veriyoruz.Şimdiye kadar borçla borç ödedik daha doğrusu borcun faizini ödedik.Bu bize has bişey değil almanya fransa abd ingiltere de böyle yapıyor ama onların bir farkı var onlar oyun kurucu takımdalar sistemi tasarlayanlar kendileri.Biz ana oyuncu olmadan yedek kulubesinden böyle bi işe kalkıştık ve sonu kötü oldu.Şuan yapılacak şey cari açığı kapatmak olmalıdır ve bunun en hızlı yolu kıbrıs yanında engellenen italyan eni firmasının sondaj gemisinin yerine kendi deep sea metro 2 sondaj gemimizi göndererek doğal gazı çıkartmaktır.
Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum amerikada 2008 emlak krizinde amerika deli gibi para bastı hemde parasının değerini düşürmeden enflasyon yaratmadan ama bizde bu imkan yok bu yüzden oyun kurucu takım diyorum