Islamic faith&Secularism
BANNED
- Reaction score
- -9
- Country
Arapçılar ve Arap kardeşlerine kurban edilen haysiyetli bir Türk ...
Tini şad, mekanı uçmağ olsun.
Tini şad, mekanı uçmağ olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ne değişecek Afrin almamız.
Ben bu operasyonun tahmin edildiği gibi gelişeceğini zannetmiyorum. Muhtemelen bir kaç sınır çatışması, belki bir kaç köy alımı ve bombardımandan öteye gitmeyecek. Şu kadar terörist öldürdük diyip başarı olarak sunacaklar.
Ama eğer adamakıllı yapılacaksa yapılması gereken şey Afrin şehir merkezinden uzak durmak. Hedef Tel Rıfat ile güney batı ve batıdaki stratejik bazı köy ve kasabalar olmalı. Hem Kürtlere kaçacak bir nokta bırakmak adına, hem uluslararası tepkiyi azaltmak adına, hem gerek olmaması adına, hem de tamamı kürt olan bir yerleşimde ne işimiz var olması adına.
Tel Rıfat kesinlikle alınmalı. Ben olsam Tel Abyad sınırına bir miktar yığınak yapar ve topçu atışı başlatırdım. Şaşırtma ve kuvvet dağıtma adına.
Türkiye'ye asil tehdit Yayladagi tarafi daglik ve ormanlik bölgede. Bu operasyon Afrin ve Menbic ayakli yapilacak.
Operasyonun güney sinir M4 karayolu olacaktir.
ÖSO kuvvetlerine TSK ates destegi saglayacak ve birlikte ilerleyecek. Targon, operasyon neden gerekli degil ?
Kacacak nokta ne demek ? Silah birakmalari icin ültimatom verildi. Uluslararasi tepki ne demek ? Aciklarsaniz tartisabiliriz.
Menbiç'e ABD olur vermediği sürece giremeyiz. Hayal kurmayın. O bölge ABD askeri kaynıyor.
Ateş desteği ile olacak iş değil bu. ÖSO'dan bir halt olmaz. Operasyonu kendi kara kuvvetlerimiz yürütmek zorunda. ÖSO olsa olsa rehberlik ve "göstermelik yerel milis" rolünü yerine getirebiliyor.
Operasyon gerekli değil demedim. Gerekli.
Kaçacak nokta demek sivillerin ve milislerin geri çekileceği nokta demek. Afrin nüfusunun hemen hemen tamamı Kürt. Tamamını ele de geçirsen o bölgeden ypg artıklarını temizleyemessin. Bu yüzden en sağlıklısı bizim için stratejik önemi olan noktaları ele geçirip bunları merkeze postalamak. O noktadan sonra başlarını kaldırmak isteseler dahi küçücük bir toprak parçasında dört bir yandan sarılmış olacaklar.
Uluslararası tepki demek ABD ve yancılarının siviller üzerinden karalama kampanyasına başlaması demek. Bu yüzden ihtiyacımız olanı alıp daha ileri gitmemek daha hayırlı. Afrin şehir merkezi bizim işimize yaramıyor. Sınır güvenliği sağlansın, Kantonların birleşme ihtimali ortadan kalksın yeter.
Türkiye'ye asil tehdit Yayladagi tarafi daglik ve ormanlik bölgede. Bu operasyon Afrin ve Menbic ayakli yapilacak.
Operasyonun güney sinir M4 karayolu olacaktir.
ÖSO kuvvetlerine TSK ates destegi saglayacak ve birlikte ilerleyecek. Targon, operasyon neden gerekli degil ?
Kacacak nokta ne demek ? Silah birakmalari icin ültimatom verildi. Uluslararasi tepki ne demek ? Aciklarsaniz tartisabiliriz.